В╕та╓мо, Г╕сть. Будь ласка Ув╕йти або Заре╓струватися.

Стор╕нки: 1 2 
Вандал╕зм у В╕к╕пед╕╖ (Прочитано 2262 раз)
Володимир Л╕с╕вка
Адм╕н╕стратор ЩОДО
Редактор

Програм╕ст

Пов╕домлень: 2728
Стать: male
Вандал╕зм у В╕к╕пед╕╖
21.10.2005 12:01:53
Процитувати 
URL: http://maidan.org.ua/static/viol/1129124074.html

Якщо хтось не зна╓, то В╕к╕пед╕я це ╕нтернет-енциклопед╕я, яку може редагувати кожен бажаючий. Тобто сп╕вавтором статт╕ у В╕к╕пед╕╖ може бути кожен з нас.

Бувають так╕ ситуац╕╖ коли к╕лька сп╕вавтор╕в непогоджуються щодо зм╕сту статт╕. Тод╕ ╖м сл╕д знайти консенсус ╕ виробити нейтральну точку зору. Так бува╓ при нормальному переб╕гов╕ обставин. Однак бувають г╕рш╕ ситуац╕╖.

На даний момент укра╖нською тематикою там заоп╕кувалася група "русск╕х патр╕отов". Поводять себе як п╕дл╕ткова банда, тобто б"ють ус╕х, "хто не з ╖хнього кварталу". Б"ють, звичайно в переносному значенн╕: просто витирають з╕ статт╕ все, що не впису╓ться в ╖хн╓ тлумачення "╓д╕нственно правильного взгляда на ╕сто╕ю". А в ╕ншому - дуже схоже на п╕дл╕ткову банду. Б"ють по черз╕.

Почалося з того, що я д╕знався, що виявля╓ться словниковий запас укра╖нсько╖ мови дуже обмежений у пор╕внянн╕ з рос╕йською. (Саме таку дурню доводилося читати англомовному читачев╕ протягом нев╕домо якого часу).

Серед пост╕йних дописувач╕в В╕к╕пед╕╖ дуже мало укра╖нц╕в. Очевидно вони там довго не витримують цькування з боку "╜руппи русск╕х тавар╕щей". От ╕ виходить що англомовний читач змушений знайомитись з стал╕нсько-пут╕нською верс╕╓ю ╕стор╕╖ Укра╖ни. Значна частина ╕мен ос╕б, назв под╕й ╕ т.п. там перекручена на рос╕йський лад.

Добре було б якби серед дописувач╕в з"явилась добре орган╕зована укра╖нська громада.

Прохання до вс╕х, хто волод╕╓ англ╕йською, може ╕ бажа╓ писати статт╕ з укра╖нсько╖ ╕стор╕╖, культури, ф╕лолог╕╖ тощо зайти на сайт
http://en.wikipedia.org , заре╓струватись там ╕ почати роботу.

На першому етап╕ можна координувати д╕╖ м╕ж собою через мою дискус╕йну стор╕нку:
http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:AndriyK

Якщо Ви сам╕ не можете чи не бажа╓те цим займатися, пов╕домте якнайширше коло сво╖х друз╕в ╕ знайомих, можливо хтось ╕з них в╕зьметься за цю справу.

Нав╕ть якщо Ви не впевнен╕ у сво╖й англ╕йськ╕й мов╕, Ваша присутн╕сть все-одно може бути корисною для нейтрал╕зац╕╖ вандал╕зму з боку "рос╕йсько╖ маф╕╖".

УВАГА! Правилами В╕к╕пед╕╖ забороня╓тьс будь-яка пропаганда. Отже наше завдання у жодному раз╕ не вести якусь "проукра╖нську пропаганду", а очистити статт╕ в╕д антиукра╖нсько╖ пропаганди ╕ надати англомовному читачев╕ правдиву ╕ зважену ╕нформац╕ю про Укра╖ну.

URL: http://maidan.org.ua/static/viol/1129124074.html
Нагору

[Fedora 14] [Motorola a1200e MontaVistaLinux] [HTC G1 Android 2.2] | http://vlisivka.pp.ua/
WWW | GTalk   IP записаний
Олександр Кравчук
Кореспондент

Rivne's LUG

Пов╕домлень: 131
Re: Вандал╕зм у В╕к╕пед╕╖
В╕дпов╕дь #1 - 21.10.2005 15:39:26
Процитувати 
╤ давайте пане Л╕с╕вка, скаж╕ть п╕сля цього, що усе це роблять хорош╕ хлопц╕, а т╕, хто пробу╓ хоча б якось захистити себе, ╕ свою нац╕ю в╕д под╕бних речей - дурнуват╕ неповнол╕тн╕ недом╕рки-фанати, як╕ не розум╕ють, що Укра╖на - це ф╕гна, головне - тв╕й матер╕альний стан та м╕сце у цьому збоченому н╕кчемному сусп╕льств╕...
Нагору

WWW   IP записаний
Yaroslav Fedevych
Л╕тератор

Чому саме Soft?

Пов╕домлень: 1069
В╕дпов╕дь #2 - 21.10.2005 16:39:50
Процитувати 
Олександре, Ви вже заре╓строван╕ на сайт╕ В╕к╕пед╕╖ й повиправляли помилки, чи радше бажа╓те лайно вигр╕бати не сво╖ми руками? Тут у вас прекрасна нагода показати д╕лом, що ваш╕ слова варт╕ яко╖сь уваги.

<IMHO>А там... Працю╓ така ж команда, як в Укра╖н╕, видать, ╕з бойовим гопаком, бойовим салом та бойовою гор╕лкою. </IMHO>
Нагору

WWW | ICQ   IP записаний
Олександр Кравчук
Кореспондент

Rivne's LUG

В╕дпов╕дь #3 - 21.10.2005 16:54:32
Процитувати 
Цитата Yaroslav Fedevych о 21.10.2005 16:39:50:
Олександре, Ви вже заре╓строван╕ на сайт╕ В╕к╕пед╕╖ й повиправляли помилки, чи радше бажа╓те лайно вигр╕бати не сво╖ми руками? Тут у вас прекрасна нагода показати д╕лом, що ваш╕ слова варт╕ яко╖сь уваги.

<IMHO>А там... Працю╓ така ж команда, як в Укра╖н╕, видать, ╕з бойовим гопаком, бойовим салом та бойовою гор╕лкою. </IMHO>

Заре╓струвався! Думаю над тим, як шукати под╕бн╕ реч╕, бо перечитувати усе п╕дряд - спос╕б не надто ефективний...

P.S. Сумн╕ваюся, що ваша "компетентна" думка, як великого знавця бойових мистецтв та нац╕онально╖ кухн╕ ц╕кавить когось знаючого! Спочатку плюндру╓те ультра-праву сп╕льноту, а тепер ще й нац╕ональн╕ бойов╕ мистецтва та кухню... ╤ хто тут пане Федевич "поцтр╕от"?!
Нагору

WWW   IP записаний
Yaroslav Fedevych
Л╕тератор

Чому саме Soft?

В╕дпов╕дь #4 - 21.10.2005 17:00:46
Процитувати 
В принцип╕, тут важко сказати, хто правий, бо автор п╕дм╕ню╓ поняття ("неправдива ╕нформац╕я"!="вандал╕зм") ╕ вда╓ться мало що не до джихаду, а це я прир╕внюю до п╕ни б╕ля рота.
Нагору

WWW | ICQ   IP записаний
Yaroslav Fedevych
Л╕тератор

Чому саме Soft?

В╕дпов╕дь #5 - 21.10.2005 17:14:57
Процитувати 
Цитата:
Спочатку плюндру╓те ультра-праву сп╕льноту, а тепер ще й нац╕ональн╕ бойов╕ мистецтва та кухню..

О так! Бо:
1) все, що "ультра", де-юре на нейтральн╕сть ╕ зважен╕сть не претенду╓. Без комуняцьких асоц╕ац╕й (вони, до слова, ультра-л╕в╕): чи не ультра-правими були нац╕онал-соц╕ал╕сти Н╕меччини 30-х?
2) бойовий гопак -- винах╕д сучасний, використання його як такого (кунг-фу в шароварах) козаками, котр╕ явно не пропов╕дували мир та гармон╕ю -- як це робили даосистськ╕ монахи, наприклад.
3) о! То ваш╕ п╕знання укра╖нсько╖ кухн╕ зводяться до сала й гор╕лки -- навряд чи на б╕льше старчить ╕ середнього москвоф╕ла-укра╖нофоба :)

Пане Кравчук (пр╕звище-то яке промовисте, одразу л╕дер СДПУ(о) уявля╓сь :) ), л╕пше трохи охолоньте, бо добра з того, що в вас голова гаряча, не вийде й нашу ╕стор╕ю на в╕к╕пед╕╖ п╕чнуть писати найнейтральн╕ш╕ в св╕т╕ гамерикани ╕ "╕ст╕нна русск╕╓ люд╕". Вам того треба? Це я якнайсерйозн╕ш говорю. Не дискредитуйте хоч сп╕льноту.
Нагору

WWW | ICQ   IP записаний
Ю. ╢втушенко(Guest)
Г╕сть

В╕дпов╕дь #6 - 21.10.2005 17:32:26
Процитувати 
Пане Федевич, я дивуюся Вашому ум╕нню вправно ╕ тупо "спригувати" з теми.

Н╕, я н╕ у якому раз╕ не захищаю пана Кравчука. Я не знаю н╕ його, н╕ Вас, тому не можу судити, якими Ви ╓ на справд╕, проте те, що Ви робили у пов╕домленн╕ про О. Тягнибока - це далеко не перший випадок, Ви пост╕йно чипля╓теся до тих, хто хоча б чимось, ч хоча у чомусь розходиться з Вами сво╖ми думками - ось В╕н центризм (есдеки, до реч╕, теж центристи Усм╕шка (правда ж при╓мно, коли до Вас ч╕пляються за н╕що?)).

Щодо Бойового Гопака, то Ви, мабуть, карате, чи ще чимось сх╕дним займа╓теся... А щодо козак╕в, то я в╕д Вас такого не чекав... Можливо Ви ще й ОУН-УПА нацистами вважа╓те? О! А Ви випадково 15 жовтня у Ки╓в╕ червоний прапор на Хрещатику не тримали Усм╕шка Бо пан Кравчук, мабуть, там Вас там разом ╕з ╕ншими "Свобод╕вцями" побив, от Ви ╕ зганя╓те зл╕сть...

╤, як писав хтось у пост╕ про пана Тягнибока, "шкода, що наш╕й неньц╕ доводиться терп╕ти таких син╕в..." - т╕льки не ображайтеся, я Вас поважаю хоча б за те, що Ви робити для сп╕льноти! Але цього мало, бо ╕дея ВПЗ в Укра╖н╕ ма╓ не в╕дривно розвиватися ╕з ╤де╓ю Нац╕ональною!

╤ попускайтеся, потисн╕ть руки, ╕ працюйте дал╕, працюйте, бо ж одна у Нас мета...
Нагору

Ел. пошта   IP записаний
Олександр Кравчук
Кореспондент

Rivne's LUG

В╕дпов╕дь #7 - 21.10.2005 17:44:21
Процитувати 
Ню-ню, н╕кого я не бив! ╤ ╕нш╕ Свобод╕вц╕ н╕кого не били, можливо, ╕нколи оборонялися, та й по тому!

Федевичу д╕йсно не зрозум╕ти козацько╖ ф╕лософ╕╖!

Щодо Нац╕онально╖ ╤де╖ та в╕дкритого ПЗ - ╕нкаше й бути не може, реальних усп╕х╕в ми досягнемо лиш тод╕, як прийматимемо ус╕ р╕шення виходячи у першу чергу ╕з нац╕ольнах ╕нтерес╕в!

Я не проти "помиритися", чи я б назвав то "перестати отримувати в╕д пана Федевича пезп╕дставн╕ догани...", якщо В╕н зрозум╕╓! Давайте д╕йсно не "засирати" один-одному траф╕к, ╕ просто працювати, бо ж мета у Нас д╕йсно одна!
Нагору

WWW   IP записаний
Yaroslav Fedevych
Л╕тератор

Чому саме Soft?

В╕дпов╕дь #8 - 21.10.2005 17:52:56
Процитувати 
Цитата Ю. ╢втушенко(Guest) о 21.10.2005 17:32:26:
Пане Федевич, я дивуюся Вашому ум╕нню вправно ╕ тупо "спригувати" з теми.

Кол╓ги-флеймери навчили. Усм╕шка

Цитата:
Н╕, я н╕ у якому раз╕ не захищаю пана Кравчука. Я не знаю н╕ його, н╕ Вас, тому не можу судити, якими Ви ╓ на справд╕, проте те, що Ви робили у пов╕домленн╕ про О. Тягнибока - це далеко не перший випадок, Ви пост╕йно чипля╓теся до тих, хто хоча б чимось, ч хоча у чомусь розходиться з Вами сво╖ми думками - ось В╕н центризм (есдеки, до реч╕, теж центристи Усм╕шка (правда ж при╓мно, коли до Вас ч╕пляються за н╕що?)).

Н╕, я й не центрист. У мене взагал╕ пол╕тично╖ л╓йби нема.

Цитата:
Щодо Бойового Гопака, то Ви, мабуть, карате, чи ще чимось сх╕дним займа╓теся... А щодо козак╕в, то я в╕д Вас такого не чекав... Можливо Ви ще й ОУН-УПА нацистами вважа╓те? О! А Ви випадково 15 жовтня у Ки╓в╕ червоний прапор на Хрещатику не тримали Усм╕шка Бо пан Кравчук, мабуть, там Вас там разом ╕з ╕ншими "Свобод╕вцями" побив, от Ви ╕ зганя╓те зл╕сть...

Н╕, не був, не носив, не вважаю, то й не д╕став.

Цитата:
╤, як писав хтось у пост╕ про пана Тягнибока, "шкода, що наш╕й неньц╕ доводиться терп╕ти таких син╕в..." - т╕льки не ображайтеся, я Вас поважаю хоча б за те, що Ви робити для сп╕льноти! Але цього мало, бо ╕дея ВПЗ в Укра╖н╕ ма╓ не в╕дривно розвиватися ╕з ╤де╓ю Нац╕ональною!

Та н╕. Не зм╕шуйте понять хоч би ви. Чому в США воно може бути окремим, в Рос╕╖ може бути, в Канад╕ може -- а тут без нац. ╕де╖ ну н╕як?

Цитата:
╤ попускайтеся, потисн╕ть руки, ╕ працюйте дал╕, працюйте, бо ж одна у Нас мета...

Так отож. Прошу пробачення за сво╖ гаряч╕ слова, ╕ спод╕ваюсь, що будуть як╕сь результати.

А мета в нас таки р╕зна, ╕ якщо в чомусь не погоджу╓мось -- то давайте не заважати один одному. Згода?
Нагору

WWW | ICQ   IP записаний
Yaroslav Fedevych
Л╕тератор

Чому саме Soft?

В╕дпов╕дь #9 - 21.10.2005 17:53:56
Процитувати 
Цитата:
Щодо Нац╕онально╖ ╤де╖ та в╕дкритого ПЗ - ╕нкаше й бути не може, реальних усп╕х╕в ми досягнемо лиш тод╕, як прийматимемо ус╕ р╕шення виходячи у першу чергу ╕з нац╕ольнах ╕нтерес╕в!

Нац╕ольнах? Uh-oh... :))))))))))
Нагору

WWW | ICQ   IP записаний
Олександр Кравчук
Кореспондент

Rivne's LUG

В╕дпов╕дь #10 - 21.10.2005 17:59:39
Процитувати 
Цитата Yaroslav Fedevych о 21.10.2005 17:52:56:
...╕ якщо в чомусь не погоджу╓мось -- то давайте не заважати один одному. Згода?

Згода!

Вибачилися б перед паном ╢втушенком за:

Цитата:
Нац╕ольнах? Uh-oh... Усм╕шка)))))))))

Бо усетаки Ви цим багатьох обража╓те! Орфограф╕чн╕ помилки властив╕ ус╕м, у т╕м числ╕ ╕ Вам, можете уважн╕ше перечитати сво╖ пов╕домлення у ц╕й тем╕...
Нагору

WWW   IP записаний
Yaroslav Fedevych
Л╕тератор

Чому саме Soft?

В╕дпов╕дь #11 - 21.10.2005 18:05:49
Процитувати 
А смайлик╕в не бачите?

"По серйозу" я за орфограф╕ю на╖жджаю лише тод╕, коли справа стосу╓ться переклад╕в (fisher@ не дасть збрехати, хоча я нашо╖ з ним розмови знайти не можу). А тут просто таке ц╕каве й несмутне слово вийшло.

Хоча з мене корист╕ мало -- я покидьок ╕ регулярно гвалтую батьк╕вщину (╕ з мало╖ л╕тери пишу ╖╖. Св╕домо.)

А ще я достатньою м╕рою хам -- щоби вказати вам, що це ви ма╓те вибачитись за приписування власного перла (прогортайте вище, ╕стор╕я все пам'ята╓) ╕ншим. П. ╢втушенко не писав "нац╕ольнах".

Як ╕ вашого ╕дейного соратника "Настушкою" в тамтому флейм╕ н╕хто не об╕звав, а в╕н образився. До реч╕, н╕яких оф╕ц╕йних заяв з приводу вислуханих образ на нашу (мою + адм╕н╕страц╕╖ сайту) не над╕йшло.

З укра╖нцями взагал╕ важка сп╕впраця.
Нагору

WWW | ICQ   IP записаний
Олександр Кравчук
Кореспондент

Rivne's LUG

В╕дпов╕дь #12 - 21.10.2005 23:05:13
Процитувати 

М. Бачу, розбушувались ви тут без мене :о(
Значить, попередження 1. Чита╓мо правила, зверта╓мо увагу на пункти 2, 6 та 7 ╕ дума╓мо. Хоча б на вих╕дних.
З.╤. Даруйте за добову в╕дсутн╕сть.
Нагору

« Остання зм╕на: 22.10.2005 19:09:08 miwa »  
WWW   IP записаний
Yaroslav Fedevych
Л╕тератор

Чому саме Soft?

В╕дпов╕дь #13 - 22.10.2005 00:45:31
Процитувати 
╤нод╕, кажуть, краще жувати.

Н╕ж закидати н╕ в чому не винних людей на п╕дстав╕ лише ╖х нац╕ональност╕, котр╕ посм╕ли вам вказати, що ви десь там помиля╓тесь у судженнях, таким лайном, як ви оце зробили.

Мен╕ дуже шкода, що з вами д╕алогу не вийшло. В цьому ключ╕ я не збираюсь продовжувати ан╕ жодних розмов, ан╕ -- тим паче -- просити пробачення (за що? За ╕накодумство?), бо це все одно, що метати перли перед свиньми.

Кр╕м того, ви зробили дуже гарну рекламу "Свобод╕" й сво╓му ╕дейному л╕деров╕. В╕н може вам красненько подякувати за це.

Як ви сам╕ розум╕╓те, для сп╕лкування вам доведеться п╕дшукати ╕нший ресурс. Бо тут нетерпимих людей не терп╕тиме н╕хто.

Цитата:
А Тут ще й М╕ха╕л Шигор╕н прислав мен╕ погрозу, бо я бачите "нацист поганий"

Я така сволота, що можу задля справедливости зацитувати вашу ж йому в╕дпов╕дь.
Нагору

WWW | ICQ   IP записаний
hse
Графоман

Gentoo Linux

Пов╕домлень: 473
В╕дпов╕дь #14 - 22.10.2005 16:32:02
Процитувати 
Вельми шановне паньство. Я не ╕сторик, але тут н╕кого не захищаючи, просто скажу свою думку по поводу:
Цитата Yaroslav Fedevych о 21.10.2005 17:14:57:
.....козаками, котр╕ явно не пропов╕дували мир та гармон╕ю -- як це робили даосистськ╕ монахи, наприклад.....

Козаки любили свободу ╕ пропов╕дували мир та гармон╕ю! А коли всяка наволоч вчила як ╖м треба жити та служити Богу, то на в╕дм╕ну в╕д сьогодн╕шн╕х "поцтр╕от╕в" давали г╕дну в╕дс╕ч ворогам, як╕ старались знищити ╖х в╕ру, свободу, культуру, гармон╕йний та мирний спос╕б життя.
Нагору

бушократ╕я - цин╕чний помаранчевий геноцид, витравлювання Укра╖нсько╖ Нац╕╖, плюс м╕крософтизац╕я вс╕╓╖ кра╖ни.
  IP записаний
Стор╕нки: 1 2