В╕та╓мо, Г╕сть. Будь ласка Ув╕йти або Заре╓струватися.

Стор╕нки: 1 2 
Проблеми з ╤нетом (Прочитано 2274 раз)
Михайло Даниленко
Адм╕н╕стратор ЩОДО
В╕дм╕нник

[Debian Squeeze]

Пов╕домлень: 851
Стать: male
Проблеми з ╤нетом
30.07.2006 02:40:11
Процитувати 
Чи то укртелеком╕вськ╕ адм╕ни почали святкувати ╕ще в т╕ вих╕дн╕ ;-), чи то в мене модем з глузду з'╖хав...
Симптоми: по URL IP визнача╓ться з десятого запиту. В будн╕ ситуац╕я набагато краще (таке враження, що десь DNS-сервер чи то ду-уже пов╕льний, чи стражда╓ склерозом). Глюки з виливанням кудись файл╕в - додаток до листа на веб-╕нтерфейс (100кб), фтп у пасивному режим╕ - то лл╓, то висне.

Ядро - 2.6.16.20 до цього достатньо часу працювало без проблем.
Модем - Zухель P 660RU EE. Режим роутера. Коли мен╕ набридло - скинув ╕ переналаштував, але краще в╕д того не стало.
Не проблема links-у, бо з ping та ж сама ситуац╕я.
Конф╕гурац╕я системи не зм╕нювалася (т╕льки встановив vim, але до чого тут в╕н? :) До того ж глюки трошки ран╕ше почалися).

P.S. А найголовн╕ше - забув. Вони мене три дн╕ не пускали до ЛОУ! З ус╕м ╕ншим були проблеми, а от ЛОУ зовс╕м не в╕дпов╕дав.
Нагору

« Остання зм╕на: 30.07.2006 12:51:07 Михайло Даниленко »  
Ел. пошта | WWW | GTalk | ICQ   IP записаний
Серг╕й ╢горов
Ex Member

Re: Проблеми з ╤нетом
В╕дпов╕дь #1 - 30.07.2006 22:18:13
Процитувати 
Вдома маю ту саме ситуац╕ю (нав╕ть модем та його налаштування). Пробитись до UA-IX просто неможливо, бо "Укртелеком" туди не входить. ╤ взагал╕, я посп╕лкувався з де-якими з ╖х адм╕н╕в у Дн╕пропетровську... Як то кажуть, "на ICMP Echo Request не в╕дпов╕дають та ще система у них....."
Нагору

IP записаний
Михайло Даниленко
Адм╕н╕стратор ЩОДО
В╕дм╕нник

[Debian Squeeze]

В╕дпов╕дь #2 - 31.07.2006 02:08:52
Процитувати 
Так, з UA-IX у мене й ран╕ше проблеми були...
Але в тому то й справа, що зараз, щоб потрапити, наприклад, на http://kahvi.org (точно не UA :) треба раз╕в п'ять-десять (в залежност╕ в╕д того, чи робочий день) п╕ти по URL - спочатку воно в╕дпов╕да╓, що сервер не знайдено. ╢диний урл з яким таких проблем не було - google.
Мабуть, що треба службу п╕дтримки шпиняти...
Нагору

235
Кореспондент

Пов╕домлень: 238
В╕дпов╕дь #3 - 31.07.2006 11:31:36
Процитувати 
м╕й непрямий досв╕д д╕яльност╕ укртелекому (кл╕╓нтура на ньому висить), й масов╕ в╕дгуки товариш╕в, що мають його канали - вказу╓ на те, що як провайдер вони дотримуються строго 8ми годинного робочого дня, 5 дн╕в на тиждень й то з перекурами серйознимим. Решту часу ╖х нема╓ на робот╕ й хлопця "╕нтеренет" вони забирають з собою.

Думаю за модем рано хвилюватися, потр╕бно спробувати викликати адм╕на, що п╕шов на святкування
Нагору

Олександр Приймак | Google Web Toolkit
WWW | ICQ   IP записаний
Серг╕й ╢горов
Ex Member

В╕дпов╕дь #4 - 31.07.2006 14:25:28
Процитувати 
Для боротьби з "незнайденим сервером" я тримаю власний named що ходить до корневих сервер╕в та пита╓ у них (╕  забиваю на укртелеком╕вськ╕). Стосовно "шпиняти п╕дтримку": щасти Вам. Терп╕ння потр╕бно буде багацько.
Нагору

IP записаний
Fox_Mulder
Початк╕вець
*

I Love YaBB 2!

Пов╕домлень: 5
В╕дпов╕дь #5 - 03.08.2006 10:59:22
Процитувати 
д╕йсно, достукатись до адм╕н╕в куртелекома практично неможливо. телефон╕в у них нема, а сапорт каже "пишить листи" на Харк╕вському оф╕с╕ знайшов емейл служби комплейна, там хо якась реакц╕я е, але контролювати ╖х ╕ якось вплинути - неможливо. наш завн╕шн╕й айпи адрес в тамошньому оф╕с╕ в╕ддано в Белгород-дн╕стровський, а вон╕ не реагують...
Нагору

Ел. пошта   IP записаний
Андр╕й
Ex Member

В╕дпов╕дь #6 - 03.08.2006 11:34:29
Процитувати 
В мене з укртелекомом був випадок. Дзвонив я в техслужбу, доймав того чувака, який сидить б╕ля телефону. В╕н вир╕шив мене спекатися ╕ дав ╕нший телефон, каже "це той чувак, який щось там м╕ня╓ ╕ через це у тебе нема ╕нета (довби мозги йому)".
Я подзвонив ╕ по тому телефону, але техп╕дтрим переплутав ╕ дав мен╕ телефон оф╕са. Я пояснив ситуац╕ю ╕ мен╕ пооб╕цяли, що зараз в╕н спуститься в тех п╕дтримку ╕ там вс╕х приведе в себе.
Не знаю, на кого я потрапив, але через 10 хвилин мен╕ передзвонив техп╕дтрим, вибачився, що дав мен╕ не той телефон, вибачився, що в мене нема╓ ╕нета, ще раз вибачився ╕ сказав, що до вечора все буде в норм╕.
Нагору

IP записаний
bas
Початк╕вець
*

I Love RHEL4!

Пов╕домлень: 10
В╕дпов╕дь #7 - 04.11.2006 00:16:09
Процитувати 
А я взагал╕ маю думку, що нема╓ чого зв"язуватися з ними. Все одно н╕чого доброго не получиться  Рег╕т
Нагору

Ел. пошта   IP записаний
Юр╕й Василюк
Початк╕вець
*

Що новенького?

Пов╕домлень: 17
В╕дпов╕дь #8 - 08.01.2007 00:32:26
Процитувати 
У мене проблема наступного плану.
Додзвон та з'╓днання з провайдером в╕дбува╓ться нормально. Якщо обмежитись брод╕нням по сайтах - н╕яких проблем, можна бродити ск╕льки завгодно. Якщо скачувати файли за ром╕ром б╕льш╕ мегабайта, то перш╕ к╕лькасот к╕лобайт скачуються нормально, дал╕ швидк╕сть як правило зменшу╓ться до повно╖ зупинки ╕ через к╕льканадцять секунд вида╓ться пов╕домлення "Демон pppd неспод╕вано помер. Код виходу 16". man pppd пов╕домило, що цьому коду в╕дпов╕да╓ роз╕рвання з'╓днання by modem hanging up. Що це? Глюк провайдера, неправильна настройка модема?
Провайдер Укртелеком, модем зовн╕шн╕й GVC K3B vector. Програма додзвону kppp. Система Debian sarge. Буду вдячний за роз'яснення та поради.
Нагору

IP записаний
Yaroslav Fedevych
Л╕тератор

Чому саме Soft?

Пов╕домлень: 1069
В╕дпов╕дь #9 - 08.01.2007 18:12:50
Процитувати 
Скор╕ш за все, проблеми з л╕н╕╓ю та провайдерами (третя наша проблем, п╕сля дурн╕в та дор╕г). Можна виставити гучн╕сть модема на ATM2L3 ╕ слухати траф╕к. Якщо част╕ ретрейни (характерний звук хендшейку) -- то змушувати модем з'╓днуватись на менш╕й швидкост╕. "Краще менше, але краще".
Нагору

WWW | ICQ   IP записаний
Юр╕й Василюк
Початк╕вець
*

Що новенького?

Пов╕домлень: 17
В╕дпов╕дь #10 - 11.01.2007 22:41:37
Процитувати 
Значить так. П╕д час скачування у трубц╕ чути р╕вном╕рний шум без будь-яких особливостей, посеред якого в певний момент виникають коротк╕ гудки  ("зайнято"), п╕сля чого через к╕лька секунд шум переходить у р╕вном╕рний писк ╕ вида╓ться згадане пов╕домлення. Проблема чомусь виника╓ при скачуванн╕ mplayer  чи openoffice  домашн╕х стор╕нок, а от при скачуванн╕ сканованих книжок з  narod.ru в той же час н╕яких проблем (файли порядка 3 Мб)
Нагору

IP записаний
bas
Початк╕вець
*

I Love RHEL4!

Пов╕домлень: 10
В╕дпов╕дь #11 - 12.01.2007 19:39:54
Процитувати 
Вс╕м прив╕т!
Дозволю соб╕ доповнення про Укртелеком ╕ ╖х "як╕сть" Усм╕шка
Маю ╖х "оГо". Так якщо за день ╕нет раз╕в так зо 4-5 не
завалиться (ван мовчить, п╕нг сто╖ть, днс, ...), то я себе
дискомфортно почуваю...  П╕дморгування
Нагору

Ел. пошта   IP записаний
Cthulhu
Загальний модератор

Пов╕домлень: 1648
В╕дпов╕дь #12 - 12.01.2007 20:02:30
Процитувати 
Цитата bas о 12.01.2007 19:39:54:
якщо за день ╕нет раз╕в так зо 4-5 не завалиться ... , то я себе дискомфортно почуваю...
Гм... якщо висмикнути мережевий кабель, то ма╓ допомогти.
Нагору

GTalk   IP записаний
Серг╕й ╢горов
Ex Member

В╕дпов╕дь #13 - 12.01.2007 20:11:38
Процитувати 
Цитата Cthulhu о 12.01.2007 20:02:30:
Гм... якщо висмикнути мережевий кабель, то ма╓ допомогти.

Кхм... а в мене так ╕ зроблено. 17 жовтня 6:31 висмикнули кабель, та й дос╕ на м╕сце не встановили  Злий Усм╕шка
Нагору

IP записаний
Михайло Даниленко
Адм╕н╕стратор ЩОДО
В╕дм╕нник

[Debian Squeeze]

В╕дпов╕дь #14 - 12.01.2007 20:46:34
Процитувати 
Цитата bas о 12.01.2007 19:39:54:
...якщо за день ╕нет раз╕в так зо 4-5 не завалиться...

Ги, а в мене все вир╕внялося (тьху-тьху-тьху) - стаб╕льне 128kbps, ДНС працю╓, ╕з ЛОУ проблем нема. :-)
P.S. Щоправда, одразу п╕сля п╕дключення "стеля" була 2000, п╕сля одного зависання чогось у них там на АТС "стеля" впала до 192 ╕ вище не п╕д╕йма╓ться, тому виб╕р тарифних план╕в в мене, м'яко кажучи, обмеженй...
Нагору

Стор╕нки: 1 2