Цитата case0lc о 13.11.2009 18:54:17:Якщо викинути з KDE python, то треба йому придумати в╕дпов╕дну зам╕ну. Поки що ╖╖ нема╓. От зробить Google мову Go придатною для використання тод╕ ╕ побачимо. Поки що йому альтернативи нема. Пор╕вняння його з Delphi - це, взагал╕, як ви кажете, маразм. Це ж мови зовс╕м р╕зно╖ напрямленост╕. На Delphi х╕ба скрипти пишуть?
Зна╓те, можна ще KDE переписати на асемблер╕ або на машинних кодах. Уяв╕ть тепер, як це все швидко буде працювати...
PS М╕ж ╕ншим ╓ так╕ дан╕, що youtube на python написаний
Ви не пов╕рите, ╓ ECMA Script (JavaScript) ╕ в╕н чудово працю╓ ╕ у KDE ╕ у GNOME. Мова спец╕ально придумана для скрипт╕в. Python ╓ ╕ ма╓ бути, але не треба його пхати у вс╕ щ╕лини. Он GNOME обходиться без Ruby ╕ Python, чому ви дума╓те, що KDE не об╕йдеться? Ну скаж╕ть, чим убоге system-config-printer-kde на Pyhton (автор — той самий Джонатан Р╕делл) краще за KDEPrint на C++?
Справа у тому, що Python, як ╕ Perl ма╓ свою обмежену область використання, ╕ ця область назива╓ться «зробити швидко». Все, що виходить за меж╕ ц╕╓╖ област╕ («зробити з найкращою швидкод╕╓ю», «зробити малого розм╕ру»). Якщо результат «зробити швидко» ╓ оптимальним ╕ додаткова швидкод╕я, а також обмеження на пам’ять не сутт╓в╕, Python ╕деальний. Але, вибачте, аплет, який запуска╓ться на потужн╕й машин╕ дек╕лька секунд (майже як ц╕ла програма) — це ганьба. Сучасн╕ FOSS програми (GIMP, Inkscape тощо), в яких широко використову╓ться Python
в десятки раз╕в пов╕льн╕ш╕ за сво╖ комерц╕йн╕ аналоги на C/C++. Хто буде користуватися такими гальмами? Правильно, лише той, хто не може заплатити за комерц╕йн╕ продукти.
Цю проблему якось треба вир╕шувати. Я думаю, що у цьому випадку обрано абсолютно правильний шлях, отже невдовз╕ ми побачимо значн╕ позитивн╕ зрушення. Йдеться не про викидання Python, а про повернення мов╕ властивих ╖й меж використання.
P.S. На Delphi написано дек╕лька програм, як╕ переважають за популярн╕стю будь-яку з програм Linux. Це не значить, що ця мова ╓ чудовою, — це просто значить, що застосована у потр╕бному м╕сц╕, ця мова да╓ чудов╕ результати.