В╕та╓мо, Г╕сть. Будь ласка Ув╕йти або Заре╓струватися.

Стор╕нки: 1
Go - нова мова програмування в╕д Google (Прочитано 963 раз)
xuser13
Початк╕вець
*

Пов╕домлень: 39
Стать: male
Go - нова мова програмування в╕д Google
12.11.2009 20:38:02
Процитувати 
Google створив нову експериментальну мову програмування. Призначена в першу чергу для написання великих серверних програм. Як об╕цяють в╕н здатен скоротити час комп╕ляц╕╖ з дек╕лькох хвилин до дек╕лькох секунд (в пор╕внянн╕ з С++) за рахунок системи модул╕в ╕ явного вказання залежностей ╕ по швидкод╕╖ наближа╓ться до С. Присутн╕ garbage collector ╕ goto.
Цитата:
"Go is a great language for systems programming with support Relevant Products/Services for multiprocessing, a fresh and lightweight take on object-oriented design, plus some cool features like true closures and reflection," the Go team said.
Джерело www.sci-tech-today.com/news/Go-Programming-Language-Available/story.xhtml?story_...
http://golang.org/
Нагору

« Остання зм╕на: 12.11.2009 21:40:16 xuser13 »  
Ел. пошта   IP записаний
coirius
Кореспондент

Fedora 13

Пов╕домлень: 160
Re: Go - нова мова програмування в╕д Google
В╕дпов╕дь #1 - 12.11.2009 20:48:16
Процитувати 
Цитата:
Google створила нову експерементальну мову програмуваня.

Експериментальну
Програмування
Нагору

Ел. пошта | WWW | GTalk   IP записаний
noddeat
Л╕тератор
Редактор

Grammar Nazi

Пов╕домлень: 2126
В╕дпов╕дь #2 - 12.11.2009 21:26:21
Процитувати 
в╕дколи це в нас ╫у╜л ж╕ночого роду?
Нагору

[Ubuntu 10.04 LTS] [Fedora 12][Scientific Linux 5.5] [GNOME user]
Ел. пошта | WWW   IP записаний
piktor
Загальний модератор
На зв′язку

Пов╕домлень: 2529
В╕дпов╕дь #3 - 12.11.2009 22:16:24
Процитувати 
Нагору

WWW | GTalk | ICQ   IP записаний
DalekiyObriy
Л╕тератор

Пов╕домлень: 1441
В╕дпов╕дь #4 - 12.11.2009 23:25:33
Процитувати 
сирувате воно якесь, лише швидке комп╕лювання (головна перевага), мене нав╕ть не примусить вчити нову мову, а решти важливих переваг я не побачив
насл╕дування не п╕дтриму╓ться (принаймн╕ напряму), тобто повноц╕нною мовою воно не стане

загальне враження: не вразило
Нагору

Mandriva 2010.1 (x86-64)
WWW | GTalk   IP записаний
BM
Кореспондент

It actually works?!

Пов╕домлень: 126
В╕дпов╕дь #5 - 13.11.2009 18:01:10
Процитувати 
Цитата DalekiyObriy о 12.11.2009 23:25:33:
сирувате воно якесь, лише швидке комп╕лювання (головна перевага), мене нав╕ть не примусить вчити нову мову, а решти важливих переваг я не побачив
насл╕дування не п╕дтриму╓ться (принаймн╕ напряму), тобто повноц╕нною мовою воно не стане

загальне враження: не вразило

+1.

Те саме тут. "Go", go away...
Нагору

One of the simplest Unix desktops is the GNU's Not Unix Notworking Object Model Environment, or GUI No One Might Enjoy, or GNOME. It was first created by duplicating Mac OS 9 with a Bizarro-ray.
  IP записаний
Mykola
Г╕сть

В╕дпов╕дь #6 - 15.11.2009 20:06:43
Процитувати 
Цитата DalekiyObriy о 12.11.2009 23:25:33:
лише швидке комп╕лювання (головна перевага), мене нав╕ть не примусить вчити нову мову, а решти важливих переваг я не побачив

А мен╕ дуже сподобалась мова; пор╕вняно з С там не лише швидка комп╕ляц╕я; Ще ╓ goroutines, chanells. а ще garbage collector, високор╕внев╕ типи даних - map, зр╕зи (slices) - це не те саме що масиви в с╕шц╕,функц╕я може без всяко╖ маг╕╖ повертати дек╕лька значень (slice). ╕ при тому всьому вона т╕льки на 10-20 в╕дсотк╕в пов╕льн╕ша в╕д С (так пишуть на сайт╕);
Щодо насл╕дування: ╢ така штука як zope3 ╕ zca (zope component architecture) - воно страшенно модне, популярне, вс╕ його хвалять ╕ використовують; але там насл╕дування як таке не використову╓ться; зам╕сть насл╕дування використовуються ╕нтерфейси/адаптери;
Нагору

Ел. пошта   IP записаний
Mykola
Г╕сть

В╕дпов╕дь #7 - 15.11.2009 20:17:22
Процитувати 
Взагал╕ мен╕ ця мова дуже сильно нагаду╓ п╕тон; такий соб╕ п╕тон але дуже швидкий ╕  п╕дтриму╓ багатопоточн╕сть на синтаксичному р╕вн╕; що ще треба для щастя?
Нагору

Ел. пошта   IP записаний
BM
Кореспондент

It actually works?!

Пов╕домлень: 126
В╕дпов╕дь #8 - 16.11.2009 04:38:00
Процитувати 
Цитата Mykola о 15.11.2009 20:17:22:
що ще треба для щастя?

╥╖ популярн╕сть.
Нагору

One of the simplest Unix desktops is the GNU's Not Unix Notworking Object Model Environment, or GUI No One Might Enjoy, or GNOME. It was first created by duplicating Mac OS 9 with a Bizarro-ray.
  IP записаний
Володимир Л╕с╕вка
Адм╕н╕стратор ЩОДО
Редактор

Програм╕ст

Пов╕домлень: 2728
В╕дпов╕дь #9 - 18.11.2009 23:36:10
Процитувати 
Не сподобалися в╕дсутн╕cть механ╕зму обробки помилок ╕ виняткових ситуац╕й ╕ дурне узгодження про ╕менування функц╕й — публ╕чн╕ функц╕╖ мають писатися з велико╖ л╕тери.
Незарах.
Нагору

« Остання зм╕на: 19.11.2009 00:50:23 Володимир Л╕с╕вка »  

[Fedora 14] [Motorola a1200e MontaVistaLinux] [HTC G1 Android 2.2] | http://vlisivka.pp.ua/
Mykola
Г╕сть

В╕дпов╕дь #10 - 19.11.2009 00:10:13
Процитувати 
Механ╕зм обробки ексепшин╕в частково компенсу╓ться тим що функц╕я може повертати б╕льше одного значення (слайс); перший елемент може бути значенням а другий - значенням помилки; nil - в╕дсутн╕сть помилки. Так вони роблять всюди в сво╖й стандартн╕й б╕бл╕отец╕; Щодо великих букв - ну то синтаксис такий; не було б великих букв - було б щось ╕нше. Тай велик╕ букви використовуються т╕льки в ╕нтерфейсн╕й частин╕ програми - по ╕де╖ не часто; всю реал╕зац╕ю можна писати маленькими буквами тому не бачу в тому н╕чо страшного.
Пробував написати на н╕й м╕н╕мальний хелловорлд; ╢дине що не сподобалось ╕ не знашов як то виправити так це те що якщо оголосив якусь зм╕нну то ╖╖ обовязково потр╕бно використати, ╕накше програма не комп╕лю╓ться; не дозволя╓ться нав╕ть ╕мпорт модуля який не використову╓ться. якщо ╕мпортнув модуль - потр╕бно з нього якусь функц╕ю викликати;
Нагору

Ел. пошта   IP записаний
Володимир Л╕с╕вка
Адм╕н╕стратор ЩОДО
Редактор

Програм╕ст

В╕дпов╕дь #11 - 19.11.2009 01:02:33
Процитувати 
Цитата Mykola о 19.11.2009 00:10:13:
Механ╕зм обробки ексепшин╕в частково компенсу╓ться тим що функц╕я може повертати б╕льше одного значення (слайс); перший елемент може бути значенням а другий — значенням помилки; nil — в╕дсутн╕сть помилки. Так вони роблять всюди в сво╖й стандартн╕й б╕бл╕отец╕;

Так роблять ╕ в С╕ — значення окремо, код помилки окремо. ╤ вс╕ в╕д того плюються. Нав╕ть у Баш╕ ╓ «set -e» ╕ «trap».

Щодо великих букв — ну то синтаксис такий; не було б великих букв — було б щось ╕нше. Тай велик╕ букви використовуються т╕льки в ╕нтерфейсн╕й частин╕ програми — по ╕де╖ не часто; всю реал╕зац╕ю можна писати маленькими буквами тому не бачу в тому н╕чо страшного.

Коли почнете ╕мпортувати функц╕╖ з С╕-шних б╕бл╕отек — ото посм╕╓мося. :-)

Пробував написати на н╕й м╕н╕мальний хелловорлд; ╢дине що не сподобалось ╕ не знашов як то виправити так це те що якщо оголосив якусь зм╕нну то ╖╖ обовязково потр╕бно використати, ╕накше програма не комп╕лю╓ться; не дозволя╓ться нав╕ть ╕мпорт модуля який не використову╓ться. Якщо ╕мпортнув модуль — потр╕бно з нього якусь функц╕ю викликати;

Це не так ╕ погано — см╕ття менше.
Нагору

[Fedora 14] [Motorola a1200e MontaVistaLinux] [HTC G1 Android 2.2] | http://vlisivka.pp.ua/
Mykola
Г╕сть

В╕дпов╕дь #12 - 19.11.2009 03:54:37
Процитувати 
Цитата:
Коли почнете ╕мпортувати функц╕╖ з С╕-шних б╕бл╕отек — ото посм╕╓мося.

там ╓ така штука http://golang.org/cmd/cgo/ . С╕шн╕ функц╕╖ викликаються з пакету "C". пробував ╕мпортнути таким чином C.printf - не в╕дкомп╕лювалось - шось казало про "..." - напевно не вм╕╓ ╕мпортувати ф-ц╕╖ як╕ мають дов╕льну к╕льк╕сть аргумент╕в. Попробував функц╕ю C.exit; С╕шн╕ ╕ *.go файли згенерувались; Вдалось в╕дкомп╕лювати ╖х але зл╕нкувати не подужав.

Цитата:
Так роблять ╕ в С╕ — значення окремо, код помилки окремо. ╤ вс╕ в╕д того плюються

Ну в с╕шц╕ зда╓ться т╕льки через глобальн╕ зм╕нн╕(чи я помиляюсь?); тут все вкуп╕; Н╕би мало би бути зручн╕ше. Зрозум╕ло що з ексепшинами краще; Десь на http://golang.org було написано що ексепшини п╕зн╕ше можливо зявляться.
Цитата:
Це не так ╕ погано — см╕ття менше.

То троха незручно при в╕длагодженн╕. Коли я закоментував якийсь рядок, а в тому рядку був ╓диний виклик функц╕╖ з якогось модуля ╕ той модуль б╕льше н╕де не використову╓ться то щоб в╕дкомп╕лювати файл мен╕ треба йти ще на початок ╕ коментувати ╕мпорт того модуля а пот╕м розкоментовувати (знов в двох м╕сцях).
А взагал╕то не знаю; н╕чого кр╕м програмки на ~50 рядк╕в на гоу не писав.
Нагору

Ел. пошта   IP записаний
Володимир Л╕с╕вка
Адм╕н╕стратор ЩОДО
Редактор

Програм╕ст

В╕дпов╕дь #13 - 20.11.2009 02:58:12
Процитувати 
Мен╕, щоб аргументовано в╕дпов╕сти, потр╕бно добряче поколупати це Го, а в мене часу на це нема. Зажурений
Нагору

Стор╕нки: 1