В╕та╓мо, Г╕сть. Будь ласка Ув╕йти або Заре╓струватися.

Стор╕нки: 1 2 3 
ВВПЗ у органах державно╖ влади (Прочитано 2733 раз)
Серг╕й Дубик
Початк╕вець
*

Пов╕домлень: 46
Стать: male
ВВПЗ у органах державно╖ влади
28.12.2009 18:49:48
Процитувати 
Каб╕нет м╕н╕стр╕в Укра╖ни сво╖м розпорядженням в╕д 23 грудня 2009 р. № 1588-р схвалив концепц╕ю державно╖ ц╕льово╖ науково-техн╕чно╖ програми використання в органах державно╖ влади програмного забезпечення з в╕дкритим кодом. Державним замовником програми визначено Державний ком╕тет ╕нформатизац╕╖. Ком╕тету разом ╕з зац╕кавленими центральними органами виконавчо╖ влади доручено розробити та подати у чотирим╕сячний терм╕н Каб╕нету м╕н╕стр╕в проект дано╖ державно╖ програми.
Джерело: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1588-2009-%F0&key=4/UMfPEGz...
Нагору

Деб╕ен тест., Gnome
  IP записаний
noddeat
Л╕тератор
Редактор

Grammar Nazi

Пов╕домлень: 2131
Re: ВВПЗ у органах державно╖ влади
В╕дпов╕дь #1 - 28.12.2009 18:56:46
Процитувати 
досить адекватний як на нашу владу документ: комусь таки вдалося достукатися до кабм╕ну. от т╕льки зда╓ться мен╕, що це все зак╕нчиться н╕чим.
Нагору

[Ubuntu 10.04 LTS] [Fedora 12][Scientific Linux 5.5] [GNOME user]
Ел. пошта | WWW   IP записаний
prapor
Ex Member

В╕дпов╕дь #2 - 28.12.2009 20:27:35
Процитувати 
Цитата noddeat о 28.12.2009 18:56:46:
досить адекватний як на нашу владу документ: комусь таки вдалося достукатися до кабм╕ну. от т╕льки зда╓ться мен╕, що це все зак╕нчиться н╕чим.

Схоже що н╕. До них вдалося достукатись к╕лька рок╕в тому. Тепер вони цю тему використовують для власно╖ пол╕тично╖ аг╕тац╕╖. Не б╕льше.
Нагору

IP записаний
yurchor
Л╕тератор

Grateful for our
Iron Lung

Пов╕домлень: 2442
В╕дпов╕дь #3 - 28.12.2009 20:57:45
Процитувати 
Цитата prapor о 28.12.2009 20:27:35:
Цитата noddeat о 28.12.2009 18:56:46:

Схоже що н╕. До них вдалося достукатись к╕лька рок╕в тому. Тепер вони цю тему використовують для власно╖ пол╕тично╖ аг╕тац╕╖. Не б╕льше.

Аг╕тац╕╖ серед кого? Серед десятка тисяч л╕нуксо╖д╕в, серед яких дехто не прихову╓ в╕дверто антиурядов╕ настро╖ ╕ не соромиться висловлювати ╖х за першо╖ ж нагоди п╕д дружний рег╕т б╕льшо╖ частини решти? Не см╕ш╕ть... Пригадайте OSDN.

Кр╕м того, на добров╕льн╕сть тут розраховувати не доводиться. Б╕льш╕сть з задоволенням потролять у ц╕й та десятку ╕нших тем, але дал╕ замовлення чергового диска з Ubuntu чи чморення каде╓шник╕в у якомусь з╕ списк╕в листування н╕ за що не п╕дуть. Програми писати? Та б╕льш╕сть з них речення «президентською» укра╖нською ╕ то правильно не напише.
Нагору

Riot shields, voodoo economics
It's just business, cattle prods and the IMF
They trust they can rely on your vote
Ел. пошта | WWW | GTalk   IP записаний
prapor
Ex Member

В╕дпов╕дь #4 - 28.12.2009 21:37:52
Процитувати 
Н╕, аг╕тац╕я розрахована на трохи ширшу аудитор╕ю. Яка нав╕ть не зна╓ що таке ВПЗ. Це вони роблять вигляд, що беруть приклад з РФ, п╕д яку збираються лягти два головних кандидата. Та й що таке 45 м╕льйон╕в ₴ на 4 роки?
Нагору

IP записаний
yurchor
Л╕тератор

Grateful for our
Iron Lung

В╕дпов╕дь #5 - 28.12.2009 21:50:02
Процитувати 
Цитата prapor о 28.12.2009 21:37:52:
Н╕, аг╕тац╕я розрахована на трохи ширшу аудитор╕ю. Яка нав╕ть не зна╓ що таке ВПЗ. Це вони роблять вигляд, що беруть приклад з РФ, п╕д яку збираються лягти два головних кандидата. Та й що таке 45 м╕льйон╕в ₴ на 4 роки?

Ви знову з мене см╕╓теся. Я вчора 6 годин посп╕ль м╕г спостер╕гати за «л╕дером нац╕╖», який поливав брудом уряд сво╓╖ кра╖ни ╕ свою кра╖ну взагал╕.

У цей час про в╕льне програмне забезпечення н╕де не було чути. Якщо це так популярно, пан Я. та пани, як╕ «не Я ╕ не Ю», мали б голосно закричати: «Ми дамо 90! Н╕, 180 м╕льйон╕в!» або принаймн╕ «Уряд розкрада╓ грош╕, як╕ ми могли б роздати вам!»

Н╕чого такого не чути.

Брати приклад з РФ? Ну-ну... Знайдуть якогось ╕нтегратора, який впарить Ubuntu? Так вибачте, ╖╖ тупо не перекладено укра╖нською! Де переклад OO.o? Де п╕дручники ╕ дов╕дники? KDE? Та його ж тут само поллють лайном будь-як╕ любител╕ ╕нших середовищ! Переклади GNOME та XFCE не проходять елементарно╖ перев╕рки правопису. Я вже не кажу про перев╕рку стиля. Де В╕к╕? Де служби техн╕чно╖ п╕дтримки? Впарити зам╕сть Ubuntu зараз можна лише пов╕тря.
Нагору

oleksa
Кореспондент

Пов╕домлень: 174
В╕дпов╕дь #6 - 28.12.2009 22:48:27
Процитувати 
Цитата yurchor о 28.12.2009 21:50:02:
Цитата prapor о 28.12.2009 21:37:52:

Ви знову з мене см╕╓теся. Я вчора 6 годин посп╕ль м╕г спостер╕гати за «л╕дером нац╕╖», який поливав брудом уряд сво╓╖ кра╖ни ╕ свою кра╖ну взагал╕.

Не см╕шно.

Цитата:
Брати приклад з РФ? Ну-ну... Знайдуть якогось ╕нтегратора, який впарить Ubuntu? Так вибачте, ╖╖ тупо не перекладено укра╖нською! Де переклад OO.o? Де п╕дручники ╕ дов╕дники? KDE? Та його ж тут само поллють лайном будь-як╕ любител╕ ╕нших середовищ! Переклади GNOME та XFCE не проходять елементарно╖ перев╕рки правопису. Я вже не кажу про перев╕рку стиля. Де В╕к╕? Де служби техн╕чно╖ п╕дтримки? Впарити зам╕сть Ubuntu зараз можна лише пов╕тря.

В даному випадку можна брати приклад не лише з РФ, але й з Мюнхена, наприклад.

В математиц╕ ╓ метод в╕д зворотнього. Отже, нараз╕ чиновники сидять на в╕домо чому, юзають весь супров╕дний софт, який здеб╕льше нел╕цензований. Але вс╕м поф╕к, бо в╕дпов╕да╓ держава, а не директор яко╖сь компан╕╖. Якщо щось не працю╓, то або забивають на це, або шукають порад у знайомих ╤Т з корпорац╕й. Навряд чи хтось шука╓ щось на в╕к╕. Переважна к╕льк╕сть софту в╕домо в╕д кого рос╕йськомовна ╕ це н╕кому сильно не заважа╓, як я бачу (хай мене простять форумчани), решта англомовна, якщо й зустр╕чаються р╕дк╕ укра╖номовн╕ переклади, то зроблен╕ вкрай неяк╕сно. Сидять, хто на чому може: в╕д ед╕шн-98 до недотестовано╖ с╕мки.

Панство, заради Бога, нехай ставитимуть систему, що обрала соб╕ за назву слово "людян╕сть" - я нею користаюсь вже 3 роки й сестр╕ з батьками поставив рази 3 пожалкував, але нехай вже буде альтернатива. Почн╕мо з маленького, велике з’явиться на дороз╕ до зм╕н, ось  побачите.

Проблемою ╤Т в органах влади ╓ нехлюйство, жлобство та нерозум╕ння того, що доступ до ╕нформац╕╖ - це спос╕б участ╕ громадян в житт╕ громади.

PS Маю трет╕ укра╖номовн╕ кеди, укра╖нську локал╕зац╕ю ОпенОф╕с 3.1.1 Про, нав╕ть п╕д себе переклав Скайпа.
Нагору

Ел. пошта | ICQ   IP записаний
Re.
Загальний модератор

Пов╕домлень: 802
В╕дпов╕дь #7 - 28.12.2009 23:10:07
Процитувати 
Таки prapor ма╓ рац╕ю. Доктрина нашо╖ держави — невдале коп╕ювання рос╕йсько╖ пол╕тики. Тут можна згадати про непотр╕бний вступ у СОТ, болонська система тощо.

Щодо ВПЗ, то баритися нема куди — це надовго. Франц╕я лише недавно почала поступово переходити, а в Укра╖н╕ воно буде ненабагато швидше — ми ще не наздогнали упущене за науково-техн╕чного прогресу.

P.S. Щось новин такого типу ледь не щом╕сяця. А практично╖ сторони тут не видно, пощо так╕ в╕ст╕?
Нагору

GTalk   IP записаний
prapor
Ex Member

В╕дпов╕дь #8 - 28.12.2009 23:23:09
Процитувати 
Offtopic:
Цитата Re. о 28.12.2009 23:10:07:
Таки prapor ма╓ рац╕ю.

Але не маю кулемета....

Нагору

IP записаний
yurchor
Л╕тератор

Grateful for our
Iron Lung

В╕дпов╕дь #9 - 29.12.2009 07:35:28
Процитувати 
Offtopic:
Цитата Re. о 28.12.2009 23:10:07:
Щось новин такого типу ледь не щом╕сяця. А практично╖ сторони тут не видно, пощо так╕ в╕ст╕?

Одного разу, повертаючись з мечет╕ разом з учнем, Ходжа Насредд╕н побачив, як з його помешкання вил╕зають злод╕╖. Учень на зрозум╕в, що в╕дбува╓ться, ╕ спитав:

— Учителю, що роблять ц╕ люди?

— Зв╕сно, грають на дутар╕!

— А чому не чути музики?

— Зараз почу╓ш, — сказав Ходжа, виламуючи з огорож╕ палицю.

Я от н╕як не зрозум╕ю: грошей не вид╕ляють — вс╕ сидять ╕ чекають, коли почнуть вид╕ляти; грош╕ вид╕ляють — вс╕ з╕тхають, що знову розкрадуть, беруться контролювати ╖х розпод╕л або просто з╕тхають з приводу «стар╕сть не рад╕сть» ╕ замилуванням гладять стар╕ трофе╖ на полиц╕.
Нагору

piktor
Загальний модератор

Пов╕домлень: 2533
В╕дпов╕дь #10 - 29.12.2009 08:27:32
Процитувати 
Offtopic:
* piktor shocked.  Шокований
Модератори, перенес╕ть це змагання в Балачки, бо про алкоголь на наркоту вже не ц╕каво.
Нагору

WWW | GTalk | ICQ   IP записаний
Саша
Г╕сть

В╕дпов╕дь #11 - 29.12.2009 10:54:43
Процитувати 
Я свого часу працював в Держкомзв"язку адм╕ном.
╤ колись нав╕ть вклали як╕сь грош╕ в розробку Укра╖нського Л╕нукса для держави.
Але це робилося не для того щоб його розповсюдити, а для того щоб наставити рога МС, бо вони хот╕ли перев╕ряти л╕ценз╕╖ на ПЗ в╕д МС.
Як результат МС одразу подобр╕шав вв╕в знизки для держструктур ╕ тема заглохла.
Я так розум╕ю строк знижок в╕д МС зак╕нчився - нова хвиля...
Нагору

Ел. пошта   IP записаний
Re.
Загальний модератор

Пов╕домлень: 802
В╕дпов╕дь #12 - 29.12.2009 13:16:18
Процитувати 
Offtopic:
Цитата Сус╕д о 29.12.2009 08:27:32:
* Сус╕д shocked.  Шокований
Модератори, перенес╕ть це змагання в Балачки, бо про алкоголь на наркоту вже не ц╕каво.
Ще не вистачало пол╕тики в балачках, а там вона буде менш карною, тому — зась.

Нагору

GTalk   IP записаний
prapor
Ex Member

В╕дпов╕дь #13 - 29.12.2009 13:21:36
Процитувати 
Offtopic:
Цитата yurchor о 29.12.2009 07:35:28:
— Зараз почу╓ш, — сказав Ходжа, виламуючи з огорож╕ палицю.

Я ж написав, що не маю кулемета.

Нагору

IP записаний
piktor
Загальний модератор

Пов╕домлень: 2533
В╕дпов╕дь #14 - 29.12.2009 13:45:13
Процитувати 
Offtopic:
Цитата Re. о 29.12.2009 13:16:18:
Ще не вистачало пол╕тики в балачках, а там вона буде менш карною, тому — зась.

Пол╕тота карна посвюди однаково на ЛОУ, тому д╕йте  Усм╕шка
Нагору

WWW | GTalk | ICQ   IP записаний
Стор╕нки: 1 2 3