Автор Гілка: не працюють 3-д ефекти робочого столу  (Прочитано 4971 раз)

Відсутній mister71

• Новачок
  • *
  • дописів: 12
  • I Love YaBB 2!
Через "Налаштування комп"ютера" пробую налаштувати 3-д ефекти робочого столу- kompis ( я зрозумів що це він) видає  повідомлення що система не підтримує 3-д ефекти ? Чи можна цьому зарадити при наступній конфігурації системного блоку  :
-процесор AMD ATHLON XP +3200
-     DDR 400  1.25 Gb
- GeForse FX5200
???????????????????????????????????????????

Praporshic

• Гість
Проблема не в обладнанні, а в драйверах. Встановіть офіційний драйвер від nVIDIA і проблема має зникнути. Як встановлювати - скористайтесь пошуком.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
якщо налаштований репозитарій з невільним софтом:
urpmi dkms-nvidia-current

додати репозитарій можна командою:
urpmi.addmedia non-free http://www.gtlib.gatech.edu/pub/mandrake/official/2008.0/x86_64/media/non-free/release

замість 2008.0 та x86_64 поставити Вашу версію і архітектуру

теж саме можна зробити і в Центрі Керування Мандріви
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Встановіть офіційний драйвер від nVIDIA і проблема має зникнути. Як встановлювати - скористайтесь пошуком.
Він якогось біса не встановлюється. Які він там помилки видає невідомо, бо прочитати те неможливо... Пробував версії 100.14.19 та 100.14.23. Я так розумію, що не може знайти сорці ядра, хоча kernel-source - встановлено...

А які є репозитарії, які мають багато софта та часто оновлюються?

Ненайшов я urpmi... Він, що в 2008 відсутній? Чи якось по іншому називається?

додати репозитарій можна командою:
urpmi.addmedia non-free http://www.gtlib.gatech.edu/pub/mandrake/official/2008.0/x86_64/media/non-free/release
Це авжеж добре, але якщо я хочу встановити http://www.nvidia.com/object/linux_display_amd64_100.14.23.html ?
Бо Release Highlights: Fixed a problem with a Compiz after vt-switching.
« Змінено: 2007-10-24 15:13:25 від Ign1111 »
Linux. The future is open.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Він якогось біса не встановлюється. Які він там помилки видає невідомо, бо прочитати те неможливо... Пробував версії 100.14.19 та 100.14.23. Я так розумію, що не може знайти сорці ядра, хоча kernel-source - встановлено...
...
Це авжеж добре, але якщо я хочу встановити http://www.nvidia.com/object/linux_display_amd64_100.14.23.html ?
Бо Release Highlights: Fixed a problem with a Compiz after vt-switching.
спробуйте поставити і потім зазирніть у /var/log/nvidia-install.log або щось таке, там мають бути всі повідолення про помилки...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній mister71

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
Прочитав вашу дискусію? А мені нічого не ясно . Спробував  скачати з офіційного сайту nVidia драйвер версії 100.14.23.- виконував всі настанови по пунктам . В результаті  зіпсував 30 мегабайт трафіку і 0   результату .В Мозіла завантажився довжелезний  текстовий файл .Зберегти його засобами мозіли не вдається- бровзер вивалюється . При наборі команд sh NVIDIA-Linux-x86-100.14.23-pkg1.run"  як вказано в керівництві по установці  в консолі видає відповідь: "sh: NVIDIA-Linux-x86-100.14.23-pkg1.run: Нет такого файла или каталога
   так отож  , що ви порадите панове добродії????

Praporshic

• Гість
Замість переходу по посиланню кажете "Зберігти посилання як...", вказуєте куди, потім відкриваєте консоль, переходите туди, куди його зберігли, і вже там робите "sh ./NVIDIA-Linux-x86-100.14.23-pkg1.run"

Відсутній mister71

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
Через консоль - нічого не вийшло -говорить  що потрібно вийти з Х - я вийшов  з графічної оболонки та в режимі командної стрічки таки ввів sh ./NVIDIA-Linux-x86-100.14.23-pkg1.run
запустився інсталлєр який за пару секунд вивів ERROR  і на тім вся любов .В файлі лог одні помилки  але я зрозумів що інсталлєр хоче некомпресоване ядро системи ??? Може не та версія драйвера ?

Praporshic

• Гість
1. Може таки зазначите яку версію дистру використовуєте?
2. Вже казали який репозиторій треба підключити щоб встановити вже готовий пакунок.
3. Про пошук я вже казав:
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1188331746/40#40
http://linuxforum.ru/index.php?showtopic=19234&st=0&p=226382&#entry226382
Це не M$ Window$, тут треба читати документацію уважно, і помилки так само.
Для встановлення потрібні заголовки або повний програмний код ядра, з якого воно збиралось. Зазвичай пакунок зветься kernel-devel або у тому дусі.
На відміну від виробів дядька BG графіка та ядро - окремі речі, і тому графічний сервер треба зупинити перш ніж щось робити.

Відсутній mister71

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
1.  Mandriva Free Edition 2007 kernel 2.6.17-5mdv
2.-3 Дякую що возитесь зі мною так довго .Прочитаю  матеріали по ссилкам  -тоді попробую ще раз.

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
Re: не працюють 3-д ефекти робочого столу
« Відповідей #10 : 2007-10-31 09:39:25 »
В Мандріві пакунок зветься kernel-source. І драйвери nVidia без нього не поставити.
А взагалі у nVidia гарний встановлювач, на днях ставив ATI на Мандріві 2008..... хвилин 40 витратив, поки напильником допилив його.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #11 : 2007-11-03 18:43:37 »
В Мандріві пакунок зветься kernel-source. І драйвери nVidia без нього не поставити.

Він в мене встановлений. >:(

В nvidia-install.log найшов наступне:

Using: nvidia-installer ncurses user interface
-> License accepted.
-> No precompiled kernel interface was found to match your kernel; would you li
   ke the installer to attempt to download a kernel interface for your kernel f
   rom the NVIDIA ftp site (ftp://download.nvidia.com)? (Answer: Yes)

P.S. Йо майо, як встановити mc?

Sorry, the following package cannot be selected:

- mc-4.6.1-17mdv2008.0.x86_64 (через незадоволеність libgpm.so.1()(64bit))

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #12 : 2007-11-03 19:38:18 »

Sorry, the following package cannot be selected:

- dkms-nvidia-current-100.14.19-1mdv2008.0.x86_64 (через незадоволеність dkms)

P.S. Блін, а чому воно автоматом нічого не монтується, а ні флешки, а ні двд? autofs встановлено, та завантажується...

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #13 : 2007-11-04 12:00:20 »
Так, всі пакети встановив. Все вперлося в один глюк. Автоматично не визначились перших 3 носія на втановчому диску. Прийшлось ручками прописувати, після чого все на ура встановлюеться. Так от доставив kernel-devel і драйвера виробника встановилися. :)

P.S. Але питання щодо автомонтування лишається відкритим.
P.P.S. І ще, щось не можу знайти, де та позначка находиться, яка робить так, що в смужці задач відображаються тільки вікна зі своєї стільниці, а не зо всіх.
« Змінено: 2007-11-04 12:01:32 від Ign1111 »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #14 : 2007-11-12 20:53:45 »
З автомонтуванням розібрався, треба налаштовувати autofs або використовувати аплети монтування.

Щодо смужки... так прикольно що той Compiz, так впливає на налаштування КДЕ. Прибрав 3Д, так одразу з’явилася та позначка, а також і перенесення на інші стільниці.

Хоча деякі моменти зручніші в використанні з тими ефектами, а деякі навпаки... :o
« Змінено: 2007-11-12 20:57:58 від Ign1111 »