Автор Гілка: mandriva2007, проблеми зі звуком, установко пакеті  (Прочитано 2043 раз)

Відсутній whasup

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
у мене  така проблема-питання
 1.
стоїть мандріва 2007, у мене звукова карта audigy4 і стандартна інтегрована, мандріва знайшла обидві, але жодна звуку не дає.(уточнення: інтегрована не працює і працювати не буде - згоріла), як заставити мандріву постійно і всюди використовувати audigy4.

2.
як в мандрывы установити інші пакети, з інших дистрибутивів, зокрема мандріва 2006, мандрейк10, альт лінукс.
як додати, щоб система бачила ці пакунки в менеджері пакетів. щоб можна було встановити з диска.
що таке ключі, як і де їх встановити. томущо навіть якщо пробуєш встановити рпм вручну він посилається, що нема ключа:)

3. проблема в установках з ісходніків, постійно чогось не вистачає при конфігурації, в дистриб цих пакетів немає, а інші ставити не хоче (див 2.)

буду дуже вдячний за допомогу

Відсутній whasup

• Новачок
  • *
ще одне питання.
в мандріві назви всіх файлів на фат-дисках, що були укр чи рос мовою ивдає як ????????
як змінити кодування?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
стоїть мандріва 2007, у мене звукова карта audigy4 і стандартна інтегрована, мандріва знайшла обидві, але жодна звуку не дає.(уточнення: інтегрована не працює і працювати не буде - згоріла), як заставити мандріву постійно і всюди використовувати audigy4.
подивіться в /etc/modprobe.conf і зробіть щось на штиб такого
alias snd-card-0 <драйвер для audigy4>
alias snd-card-1 off
alias sound-slot-0 snd-card-0

як в мандрывы установити інші пакети, з інших дистрибутивів, зокрема мандріва 2006, мандрейк10, альт лінукс.
як додати, щоб система бачила ці пакунки в менеджері пакетів. щоб можна було встановити з диска.
що таке ключі, як і де їх встановити. томущо навіть якщо пробуєш встановити рпм вручну він посилається, що нема ключа:)
ставити пакунки з інших дистрибутивів не рекомендується, навіть якщо й поставляться скоріш за все працювати не будуть, рекомендований шлях:
1. пошукати потрібний пакунок в репозитаріях мандріви: main, contrib, free, non-free
2. пошукати чи є src.rpm потрібного пакунку і якщо є (спробувати) зібрати його на свому дистибутиві
3. взяти сирці потрібного ПЗ і скомпілювати вручну

3. проблема в установках з ісходніків, постійно чогось не вистачає при конфігурації, в дистриб цих пакетів немає, а інші ставити не хоче (див 2.)
якщо чогось бракує (скоріш за все, пакунків розробки для бібліотек) треба їх доставити, напр.
...missing libxml2...
робим
urpmi libxml2-devel
і т. п.
але тут дуже залежить від того, чого саме бракує
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
ще одне питання.
в мандріві назви всіх файлів на фат-дисках, що були укр чи рос мовою ивдає як ????????
як змінити кодування?
у fstab до опцій потрібного розділу додати (чи змінити) наступне:
iocharset=utf8,codepage=866
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній whasup

• Новачок
  • *
у 2007 мандріві шляхом дівних маніпуляцій з переключателями в мікшері, я добився звуку, зараз поставив 2008, поки все гуд, але знову та сама проблема. я вже спробував все що знав. ті самі маніпуляції не дають ефекту (мо щось забув), пробував змінювати конф файли, теж результату ніц. може знаєте як допомогти?

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
зараз поставив 2008, поки все гуд, але знову та сама проблема.

Все гуд чи все ж таки якась проблема? І яка саме з чотирьох вищезгаданих?
« Змінено: 2008-01-14 20:30:22 від Ign1111 »
Linux. The future is open.