Цитата: Misha від 2007-12-16 18:22:22До речі, на 2008-й мандріві я сам стикався зі схожою проблемою. Начебто все ставиться, але не працює. В тому й справа що "начебто"! Насправді у мене не компілювався модуль ядра, а інсталятор про це нічого не казав. Проблема була в тому, що версія ядра не співпадала з версією вихідних текстів ядра що поставилися з пакету (там було дописано custom).Тобто треба відредагувати той файл (зараз сходу не скажу де він, як треба то пошукаю) і все запрацює Нічого не треба редагувати. Треба не сирці ядра ставити, а devel-пакет, що відповідає Вашому ядру. Ну, а якщо вже поставили, до достатньо поміняти на суфікс версії Вашого ядра параметр EXTRAVERSION у Makefile.
До речі, на 2008-й мандріві я сам стикався зі схожою проблемою. Начебто все ставиться, але не працює. В тому й справа що "начебто"! Насправді у мене не компілювався модуль ядра, а інсталятор про це нічого не казав. Проблема була в тому, що версія ядра не співпадала з версією вихідних текстів ядра що поставилися з пакету (там було дописано custom).Тобто треба відредагувати той файл (зараз сходу не скажу де він, як треба то пошукаю) і все запрацює
Цитата: yurchor від 2007-12-16 18:30:26Цитата: Misha від 2007-12-16 18:22:22До речі, на 2008-й мандріві я сам стикався зі схожою проблемою. Начебто все ставиться, але не працює. В тому й справа що "начебто"! Насправді у мене не компілювався модуль ядра, а інсталятор про це нічого не казав. Проблема була в тому, що версія ядра не співпадала з версією вихідних текстів ядра що поставилися з пакету (там було дописано custom).Тобто треба відредагувати той файл (зараз сходу не скажу де він, як треба то пошукаю) і все запрацює Нічого не треба редагувати. Треба не сирці ядра ставити, а devel-пакет, що відповідає Вашому ядру. Ну, а якщо вже поставили, до достатньо поміняти на суфікс версії Вашого ядра параметр EXTRAVERSION у Makefile.Вибачте, а у вас саме Мандріва 2008? Якщо так то ткніть мене носом в той пакет (на диску Mandriva 2008 Free DVD), бо я його не знайшов.Чи ви про заголовки ядра (пакет kernel-headers)? Якщо так, то з ним у мене нічого не запрацювало.До речі, редагував я файл utsrelease.h (який, якщо не помиляюся, ґенерується на основі даних Makefile, але у мене він вже був і простіше було просто вручну змінити). Тим більше що компілювати вручну ядро я (на тій машині) не збираюся.
Так, у мене саме Mandriva 2008.0. Пакет називається kernel-desktop-devel-2.6.22.9-1mdv (суфікс залежить від Вашої версії ядра — може бути, наприклад, kernel-kerrighed-devel-2.6.20.16-krg2.1.1-1mdv).Такого пакета достатньо для збирання будь-яких зовнішніх модулів ядра.До речі, якщо Ви доставите його до звичайного пакету повних сирців ядра, а потім ці сирці приберете, то дійсно нічого не працюватиме через барк певних символьних посилань. Тому встановлювати цей пакет слід попередньо прибравши повні сирці.
Крім того, файл utsrelease.h легко створюється командою make prepare на основі Makefile.
Цитата: yurchor від 2007-12-17 06:58:14Так, у мене саме Mandriva 2008.0. Пакет називається kernel-desktop-devel-2.6.22.9-1mdv (суфікс залежить від Вашої версії ядра — може бути, наприклад, kernel-kerrighed-devel-2.6.20.16-krg2.1.1-1mdv).Такого пакета достатньо для збирання будь-яких зовнішніх модулів ядра.До речі, якщо Ви доставите його до звичайного пакету повних сирців ядра, а потім ці сирці приберете, то дійсно нічого не працюватиме через барк певних символьних посилань. Тому встановлювати цей пакет слід попередньо прибравши повні сирці.Так, є такий пакет - але повторюю, у мене з ним драйвер на АТІ не зібрався (хоча мав би!), до цього пакет з сирцями ядра не стояв.
А в мене 7.11 зібрався... Бити не будете?Мир?
Ще Ви можете зробити так:1) Перейдіть сюди;2) Оберіть свою архітектуру.3) Виконуючи інструкції, підключіть репозитарії non-free (лише їх, якщо Вам не потрібен зайвий трафік)4) У менеджері програм (Головне меню->Install & Remove Software) у віконці пошуку введіть fglrx та позначте вищеописані пакети. Mandriva закачає і встановити все сама. (Не забудьте перед цим зробити резервну копію xorg.conf!)
Всім привіт.використав репозиторії, встановив пакунки, потім за допомогою XFdrake встановив пропрієтарний драйвер, далі згідно з наведеною інструкцією... В результаті та сама ситуація (включаючи коди) як у повідомленні номер 18, але тільки під рут! якщо захожу як користувач, такі глюки - взагалі немає поля з іменем вікна (а значить неможливо ні перетягнути вікно, ні закрити). Навіть не знаю що вже робити... може поставити нове 6.22.12? Як це зробити?
ЗІ: перед цим щось хімічив із мейкфайлом в /usr/src/linux, змінив там EXTRAVERSION на .9-desktop-mdk1б тепер не хоче модуль драйверу збирати
Покажіть, яку помилку видає запуск побудови драйверів.
Стягнути драйвер з сайту АТІ та запустити його, якщо все нормально то він встановиться.
стукаєте мені в ICQ