Автор Гілка: немає дірект рендерінга на mdv 2008 + глюки :'(  (Прочитано 24578 раз)

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
До речі, на 2008-й мандріві я сам стикався зі схожою проблемою. Начебто все ставиться, але не працює. В тому й справа що "начебто"! Насправді у мене не компілювався модуль ядра, а інсталятор про це нічого не казав. Проблема була в тому, що версія ядра не співпадала з версією вихідних текстів ядра що поставилися з пакету (там було дописано custom).
Тобто треба відредагувати той файл (зараз сходу не скажу де він, як треба то пошукаю) і все запрацює  :)
Нічого не треба редагувати. Треба не сирці ядра ставити, а devel-пакет, що відповідає Вашому ядру. Ну, а якщо вже поставили, до достатньо поміняти на суфікс версії Вашого ядра параметр EXTRAVERSION у Makefile.
Вибачте, а у вас саме Мандріва 2008? Якщо так то ткніть мене носом в той пакет (на диску Mandriva 2008 Free DVD), бо я його не знайшов.
Чи ви про заголовки ядра (пакет kernel-headers)? Якщо так, то з ним у мене нічого не запрацювало.
До речі, редагував я файл utsrelease.h (який, якщо не помиляюся, ґенерується на основі даних Makefile, але у мене він вже був і простіше було просто вручну змінити). Тим більше що компілювати вручну ядро я (на тій машині) не збираюся.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
До речі, на 2008-й мандріві я сам стикався зі схожою проблемою. Начебто все ставиться, але не працює. В тому й справа що "начебто"! Насправді у мене не компілювався модуль ядра, а інсталятор про це нічого не казав. Проблема була в тому, що версія ядра не співпадала з версією вихідних текстів ядра що поставилися з пакету (там було дописано custom).
Тобто треба відредагувати той файл (зараз сходу не скажу де він, як треба то пошукаю) і все запрацює  :)
Нічого не треба редагувати. Треба не сирці ядра ставити, а devel-пакет, що відповідає Вашому ядру. Ну, а якщо вже поставили, до достатньо поміняти на суфікс версії Вашого ядра параметр EXTRAVERSION у Makefile.
Вибачте, а у вас саме Мандріва 2008? Якщо так то ткніть мене носом в той пакет (на диску Mandriva 2008 Free DVD), бо я його не знайшов.
Чи ви про заголовки ядра (пакет kernel-headers)? Якщо так, то з ним у мене нічого не запрацювало.
До речі, редагував я файл utsrelease.h (який, якщо не помиляюся, ґенерується на основі даних Makefile, але у мене він вже був і простіше було просто вручну змінити). Тим більше що компілювати вручну ядро я (на тій машині) не збираюся.
Так, у мене саме Mandriva 2008.0. Пакет називається kernel-desktop-devel-2.6.22.9-1mdv (суфікс залежить від Вашої версії ядра — може бути, наприклад, kernel-kerrighed-devel-2.6.20.16-krg2.1.1-1mdv).
Такого пакета достатньо для збирання будь-яких зовнішніх модулів ядра.
До речі, якщо Ви доставите його до звичайного пакету повних сирців ядра, а потім ці сирці приберете, то дійсно нічого не працюватиме через барк певних символьних посилань. Тому встановлювати цей пакет слід попередньо прибравши повні сирці.
« Змінено: 2007-12-17 07:00:45 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Крім того, файл utsrelease.h легко створюється командою make prepare на основі Makefile.
You're not alone
All used up

Відсутній Misha

• Кореспондент
Так, у мене саме Mandriva 2008.0. Пакет називається kernel-desktop-devel-2.6.22.9-1mdv (суфікс залежить від Вашої версії ядра — може бути, наприклад, kernel-kerrighed-devel-2.6.20.16-krg2.1.1-1mdv).
До речі, якщо Ви доставите його до звичайного пакету повних сирців ядра, а потім ці сирці приберете, то дійсно нічого не працюватиме через барк певних символьних посилань. Тому встановлювати цей пакет слід попередньо прибравши повні сирці.
Так, є такий пакет - але повторюю, у мене з ним драйвер на АТІ не зібрався (хоча мав би!), до цього пакет з сирцями ядра не стояв.
А щодо:
Крім того, файл utsrelease.h легко створюється командою make prepare на основі Makefile.
Я вже написав що згоден з вами, просто мені було простіше вручну його відредагувати.
« Змінено: 2007-12-17 10:52:18 від Misha »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Так, є такий пакет - але повторюю, у мене з ним драйвер на АТІ не зібрався (хоча мав би!), до цього пакет з сирцями ядра не стояв.
А в мене 7.11 зібрався... Бити не будете?
Мир?
You're not alone
All used up

Відсутній Misha

• Кореспондент
А в мене 7.11 зібрався... Бити не будете?
Мир?
Я ставив старішу версію.
Мир  :)

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • дописів: 53
  • кроистуюсь Arch Linux
Всім привіт.
Зробив все що ви казали, yurchor
Цитата
Ще Ви можете зробити так:
1) Перейдіть сюди;
2) Оберіть свою архітектуру.
3) Виконуючи інструкції, підключіть репозитарії non-free (лише їх, якщо Вам не потрібен зайвий трафік)
4) У менеджері програм (Головне меню->Install & Remove Software) у віконці пошуку введіть fglrx та позначте вищеописані пакети. Mandriva закачає і встановити все сама. (Не забудьте перед цим зробити резервну копію xorg.conf!)
використав репозиторії, встановив пакунки, потім за допомогою XFdrake встановив пропрієтарний драйвер, далі згідно з наведеною інструкцією... В результаті та сама ситуація (включаючи коди) як у повідомленні номер 18, але тільки під рут! якщо захожу як користувач, такі глюки - взагалі немає поля з іменем вікна (а значить неможливо ні перетягнути вікно, ні закрити). Навіть не знаю що вже робити... може поставити нове 6.22.12? Як це зробити?

ЗІ: перед цим щось хімічив із мейкфайлом в /usr/src/linux, змінив там  EXTRAVERSION на .9-desktop-mdk1б тепер не хоче модуль драйверу збирати :'(

Відсутній Misha

• Кореспондент
Всім привіт.
використав репозиторії, встановив пакунки, потім за допомогою XFdrake встановив пропрієтарний драйвер, далі згідно з наведеною інструкцією... В результаті та сама ситуація (включаючи коди) як у повідомленні номер 18, але тільки під рут! якщо захожу як користувач, такі глюки - взагалі немає поля з іменем вікна (а значить неможливо ні перетягнути вікно, ні закрити). Навіть не знаю що вже робити... може поставити нове 6.22.12? Як це зробити?
Стягнути драйвер з сайту АТІ та запустити його, якщо все нормально то він встановиться.
ЗІ: перед цим щось хімічив із мейкфайлом в /usr/src/linux, змінив там  EXTRAVERSION на .9-desktop-mdk1б тепер не хоче модуль драйверу збирати :'(
Видаліть пакет kernel-desktop-devel та якщо встановлювали - kernel-source, потім очистіть /usr/src/linux і поставте пакет знову, все повернеться у початковий стан.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Ну, якщо справді .9-desktop-mdk1б, то нічого дивного. ;)
Покажіть, яку помилку видає запуск побудови драйверів.

P.S. Упс, написав на 7 секунд пізніше Misha. Втім повністю згодний з його порадою.
« Змінено: 2007-12-27 18:20:42 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
ги, навіть не помітив .9-desktop-mdk1б , звичайно без б))) зараз покажу помилку...

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
Цитата
Покажіть, яку помилку видає запуск побудови драйверів.
ого, зараз бачу взагалі немає тої теки (/lib/modules/fglrx/buil_mod) Якщо ставити з репозиторію вона не створюється... Вона в мене була коли я ставив стандартний 8.40.4 ран пакет. Зараз спробую вернути все як було (за метедом наведеним Misha))).

Скажіть будь ласка чому глючать ікси під юзером, а під рутом майже ні? %(  

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
PS:
Цитата
Стягнути драйвер з сайту АТІ та запустити його, якщо все нормально то він встановиться.
ууу, як би все було так гарно та легко! я вже не дууже багато разів намагався так ось просто встановити драйвер і... нічого))) доводиться багато возитися? та ще й покищо безрезультатно((

PPS
тепер подивіться повідомлення вище :)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Ваш користувач не у групі video (мабуть так). Втім все легко можна дізнатися з повідомлень про помилки у файлі ваша_коренева_тека/.xsession-errors
Крім того, можете дізнатися про мої проблеми з цієї теми.
« Змінено: 2007-12-27 19:16:28 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній Misha

• Кореспондент
Та я дивився  :)
Давайте так, ви зараз переставляєте пакети як я писав і стукаєте мені в ICQ, так швидше вийде.
Або просто спробуйте поставити драйвер з сайту, потім зайти в теку де будується модуль і вручну його зкомпілювати. Якщо будуть помилки - кидайте лог сюди.
« Змінено: 2007-12-27 19:17:36 від Misha »

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
Цитата
стукаєте мені в ICQ
щось не можу достукатись...

Завантажив юзера через КДЄ - все ок, ситуація як у пункті 18! Що таке? Це з гномом щось?? Через гнома просто обрізані вікна, незважаючи на те увімкнутий композит чи ні...