Автор Гілка: немає дірект рендерінга на mdv 2008 + глюки :'(  (Прочитано 24579 раз)

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
Цитата
стукаєте мені в ICQ
щось не можу достукатись...

Завантажив юзера через КДЄ - все ок, ситуація як у пункті 18! Що таке? Це з гномом щось?? Через гнома просто обрізані вікна, незважаючи на те увімкнутий композит чи ні...
У мене інет пропадав, вже з'явився. А щодо "обрізаних" вікон - то глючить віконний декоратор, швидше за все через відсутність Offscreeen ARGB Visuals (це якщо увімкнено compiz, інакше не повинно...).

P.S. У вас драйвер скомпілювався нормально?

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • дописів: 53
  • кроистуюсь Arch Linux
так, зкомпілювався нормально (якщо ви про модуль) але коли зробив make_install.sh сказало що модуль вже підключено, дивно  що під КДЄ все працює, а з гномом (повторюю - незважаючи увімкнуто чи ні композит) вікна без копочок закриття >:( як повернути гном до життя?

ЗІ: який у вас меседжер, в мене ні квіп ні підгін не може відправляти вам повідомлення((

Відсутній Misha

• Кореспондент
так, зкомпілювався нормально (якщо ви про модуль) але коли зробив make_install.sh сказало що модуль вже підключено, дивно  що під КДЄ все працює, а з гномом (повторюю - незважаючи увімкнуто чи ні композит) вікна без копочок закриття >:( як повернути гном до життя?

ЗІ: який у вас меседжер, в мене ні квіп ні підгін не може відправляти вам повідомлення((
В гномі спробуйте запустити у вікні терміналу команду "metacity --replace" і подивіться чи зміниться щось.
У мене наразі запущена Міранда, напишіть свій номер то я до вас спробую написати.

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
23059**8, замість зірочок четвірки

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
ой, 23*059**8

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
metacity --replace викликала повернення робочого столу до нормального вигляду (з'явилися поля за які таскати вікна) але доки не закриєш консоль (не прийдеться ж мені ставити цю команду в авторан??) + не працює композит( Не можете сказати в чому проблема?

Відсутній Misha

• Кореспондент
metacity --replace викликала повернення робочого столу до нормального вигляду (з'явилися поля за які таскати вікна) але доки не закриєш консоль (не прийдеться ж мені ставити цю команду в авторан??) + не працює композит( Не можете сказати в чому проблема?
Композит звичайно не буде працювати, так як metacity - це стандартний віконний менеджер GNOME, і він не підтримує composite.
Тобто у вас все-таки проблема з відеодрайвером, він або працює без 3D-прискорення, або з ним але не реалізує всіх необхідних для композиту функцій. На nVidia у мене таке було доки не додав до секції "Device" рядок
Option "AddARGBGLXVisuals"

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
спробую додати, але кдє добре працює з композитом, добре працює 3д, взагалі точно така ситуація яку я описав в повідомленні №18 цєї теми, тобто якщо проблема з драйвером то напевно і в кдє не працювало б 3д...?

Відсутній Misha

• Кореспондент
спробую додати, але кдє добре працює з композитом, добре працює 3д, взагалі точно така ситуація яку я описав в повідомленні №18 цєї теми, тобто якщо проблема з драйвером то напевно і в кдє не працювало б 3д...?
Швидше за все КДЕ використовує інший менеджер вікон (kwin), який якимось чином обходить цю проблему.

P.S. Десь я читав що в найновіших версіях compiz-window-decorator цю проблему виправили, можете спробувати скачати та скомпілювати вручну, можливо допоможе...

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
ги, в мене раніше цього моменту (щось я там нахімічив)) все в гномі працювало, 18 повідомлення саме про гнм написане, я тоді так само поставив драйвер, зібрав модуль та встановив його, можливо його треба якось відключити (як?) та перезібрати знову, або гном переставити, це можливо, якщо можливо то як?
дякую наперед

Відсутній Misha

• Кореспондент
ги, в мене раніше цього моменту (щось я там нахімічив)) все в гномі працювало, 18 повідомлення саме про гнм написане, я тоді так само поставив драйвер, зібрав модуль та встановив його, можливо його треба якось відключити (як?) та перезібрати знову, або гном переставити, це можливо, якщо можливо то як?
дякую наперед
чесно кажучи я вже і сам не знаю... поставив нещодавно 2008-у мандріву на систему з Radeon 9550 - спочатку стало майже нормально (правда драйвер поки зкомпілював довго промучився), але були глюки - періодично зникало відео та візуалізація в Тотемі.
Після того як я погрався з конфігами іксів та компіза взагалі все вилетіло нафіг - при завантаженні тупо білий екран і все  :(
вже і драйвер переставляв, і компізу налаштування скидав на стандартні - не допомогло... забив та поставив без компізу - все працює нормально.
Як ще доберуся до того компа спробую погратися, може й вийде щось.

До речі отут http://wiki.cchtml.com/index.php/Troubleshooting ще почитайте, я колись давно ставив драйвер ще під 10-м Мандрейком здається, і системна плата була на nForce2 - то запрацювало лише коли додав опцію
Option "UseInternalAGPGART" "no"
І ще одне питання а що у вас зараз покаже
LIBGL_DEBUG=verbose glxinfo > /dev/null
« Змінено: 2007-12-29 22:39:46 від Misha »

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
Блін, ізза цього глюку з гномом перейшов зовсім на іншу проблему, підкажіть плз як переставити гном (які пакунки потрібні, і які треба видалити? і як перепідключити фглрікс модуль(просто потрібна команда яка підключає і відключає модулі)?) А тоді вже почну займатися тим діректом (спробую ту команду що ви навели прописати і подивитися відповідь)

Думаю це питання буде корисно для всіх, то відповідайте плііііз ще хтось, бо ми з misha зайшли (майже) в безвихідь (стосовно перевстановлення гному)

Михайло Даниленко

• Гість
lsmod
rmmod
modprobe

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
Цитата
такі глюки - взагалі немає поля з іменем вікна (а значить неможливо ні перетягнути вікно, ні закрити). Навіть не знаю що вже робити...
Хух, запарився, вирішив цю проблему тільки перевстановленням...системи)) Гном переставляв - глухо, те саме, там глюк десь глибше... На новій системі все зробив як раніше (стосовно встановлення дрів) і тепер та сама ситуація як у 18 пості, компіз паше але діректа немає, от халепа, хто ще що може порадити??

ПС: після півдня запарки зміг запустити хл2 під вайн - "жалкое зрелище", артефакти + гальмує, але це не важливо, важливо що немає дірект рендерінгу(( може перейти на убунту, вона начебто популярніша, може й глюків меньше..?

Допоможіть заблукавшому))

Відсутній dimitrodon

• Дописувач
  • **
  • кроистуюсь Arch Linux
Тут є хтось?? :'(