Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "CoreKeyboard" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "a4techKB21" Option "XkbLayout" "us,ua(winkeys),ru(winkeys)" Option "XkbOptions" "grp:ctrl_shift_toggle"EndSection
Привіт! У мене встановлено стандартний дистрибутив MandrakeLinux 10.1 з графічною оболонкою Gnome. Я успішно налаштував "розкладку" клавіатури для вибору 3-х мов: США, РУС, УКР. Так ось, при написанні тексту з клавіатури не друкується українська літера "і" а замість неї у ОпенОфісі вставляється пробіл а термінал взагалі ігнорує цю букву.
Доречі, чи можна зробити так, щоб мова клавіатури перемикалася не правим CTRL+SHIFT а саме лівим CTRL+SHIFT як усі звикли у Windsows.
Гм, цікаво - (щоправда в мене KDE з kkbswitch) - обидві ctrl+shift працюють точно так-же як і у вікнах - перемикають розкладки в різних напрямках.
cadca, ваша милиця розрахована на KDE, в людини, я видно, Гномик. А в КДЕ воно і без милиці може працювати так як у Windows
Зустрічне питання (ставив його в паралельній гілці по xkb, але не отримав відповіді...) Поміняв розкладку з winkeys на unicode, щоб мати 3 рівень для перемикання на російські літери, та виникла проблема - в програмах, що запускаються під вином, зокрема Візіком-мапі Києва не можу в формах вводити текст, просто не пише і все. Де граблі можуть бути?Маю kubuntu 7.10 пропатчену для використання unicode.В xorg.conf маю:....Option "XKbLayout" "us,ua(unicode)". .....
Цитата: oleksa від 2008-06-11 22:20:01Зустрічне питання (ставив його в паралельній гілці по xkb, але не отримав відповіді...) Поміняв розкладку з winkeys на unicode, щоб мати 3 рівень для перемикання на російські літери, та виникла проблема - в програмах, що запускаються під вином, зокрема Візіком-мапі Києва не можу в формах вводити текст, просто не пише і все. Де граблі можуть бути?Маю kubuntu 7.10 пропатчену для використання unicode.В xorg.conf маю:....Option "XKbLayout" "us,ua(unicode)". .....а в режимі us теж нічого не пише чи лише в кирилиці?
в тому-то й справа, що не пише.... :-(