Втановленна в мене mdv 2008.0.
До того як поновив систему, через аплет оновлення системі, мене майже все влаштовувало. Але зараз, монтування дисків та флешок, чомусь змінилося. Якщо допоможите вирішити проблему, то буду вдячний. Так ось. Раніше наприклад диски монтувалися в /media/cdrom, (чому в media ?
) зараз воно монтується в /media/CD-DVD-Label (наприклад /media/2008-Free-x86_64-DVD ). Чому мене таке не влаштовує? Бо деякі програми не можуть відкрити файли на диску з кирилистичними назвами CD-DVD-Label. Ще інколи виникає потреба, щось встановити з установчих дисків, система встановлення сама знаходила /media/cdrom та зчитувала звідти потрібні файли, встигай тількі потрібні диски засовувати, а зараз поки не примонтуєш, то діла не буде. Тобто раніше тільки треба було всунути диск, а зараз, ще кожен диск треба перед цим змонтувати. Флешки, доречі, монтуються, куди треба в /media/disk, /media/disk-1, /media/disk-2... І ще хотілось би, щоб вони самі монтувалися. Бо зараз для примонтування треба відкривати того діска/флешку через робочу стільницю по посиланню на той пристрій, або через аплет монтування. Якщо просто вставити диск то через mc його не видно. Хочу користуватись чимось легшим за кеди/гнома, а там використовувати спеціальні аплети, для цього діла, не тягне...
Почитавши вселяки udev та autofs Зрозумів, що нічого не розумію як зробити:
1. Щоб CD/DVD монтувалися в /media/cdrom.
2. Щоб вони самі монтувалися, а не через робочу стільницю по посиланню на той пристрій чи через аплет монтування.