Автор Гілка: установка відкритих кодів  (Прочитано 2023 раз)

Відсутній del

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
В проблема: я не можу встановлювати програми з відкритих кодів через неправильно установлений набір gettext+pkg-config+glib 2.8. Хтось міг би помогти з цим?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Re: установка відкритих кодів
« Відповідей #1 : 2008-09-15 21:50:33 »
В проблема: я не можу встановлювати програми з відкритих кодів через неправильно установлений набір gettext+pkg-config+glib 2.8. Хтось міг би помогти з цим?
опишіть докладно ситуацію: що ставите з сирців, чи це tar-архів чи це src.rpm, яку команду виконуєте, які помилки пише...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній del

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
« Відповідей #2 : 2008-09-15 22:19:28 »
 Пробував поставити нового піджина версії 2.5.1 з тар архіву скаченого з рфіційного сайту. Встановлюю gettext+pkg-config+glib 2.8 з тар-архівів, все встановлюється нормально, помилок не видає, а от при установці інших програм ці установлені пакети просто не знаходить.

checking for the %z format string in strftime()... yes
checking for GLIB... no
no
configure: error:

You must have the GLib 2.0 development headers installed to build.

If you have these installed already you may need to install pkg-config so
I can find them.

Це може бути через те, що воно встановлює не в ту папку gettext+pkg-config+glib 2.8. Бо я не змінював для них папку призначення?
« Змінено: 2008-09-15 22:30:44 від del »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2008-09-15 22:41:20 »
Може простіше перезібрати rpm? Або знайти вже готовий....

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #4 : 2008-09-15 23:16:29 »
...Це може бути через те, що воно встановлює не в ту папку gettext+pkg-config+glib 2.8. Бо я не змінював для них папку призначення?

для збирання сирців програм вам потрібні пакунки для розробки *-devel, тобто якщо ви хочете збирати щось, чому потрібен gettext або glib набираєте urpmi gettext-devel або urpmi glib-devel
інколи це буде libglib-devel але здебільшого urpmi сам розбереться що потрібно і запропонує вам лише вибрати правильний варіант, або підтвердити

просто glib та getext - це пакунки бібліотек та програм для використання, а для збирання потрібні розробницькі версії з файлами включень тощо...
Fedora 35 (x86-64)