Автор Гілка: розпізнавання драйверів  (Прочитано 4254 раз)

Відсутній romtsjo1980

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
Кажуть, що Мандріва найліпше розпізнає дрова автоматично. Це правда?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: розпізнавання драйверів
« Відповідей #1 : 2008-04-20 15:12:30 »
Можу сказати напевне - у Мандріві це огранізовано найзручніше для початківця, особливо для мігранта з Вікон. В мене, в принципі, розпізнало і показало все, хоча якогось екзотичного заліза я не маю.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
  • дописів: 71
  • Гарна штука Linux!...тільки жит
« Відповідей #2 : 2008-11-15 00:30:22 »
...а в мене не все розпізнала!!! (intel mother board desktop d201gly) ні 2008.1 ні 2009-а
тобто дещо розпізнала, а от SIS Mirage grafic integrated - [smiley=no.gif]   ...поставила якийсь "SIS old series". В результаті замість розширення 1280х1024х32 нормально працювало лише 1024х768х16, прбував скачувати дрова з сайту intel, але що з того, коли не вмію їх ставити :-[!!! через місяць я вручну вибрав дравер VESA(випадково) і порядок!!! [smiley=thumbsup.gif]    але ігри з мандріви 2009, ті що графічно серйозніші грати не виходе - одні скріншоти!!!
+ з RAM щось не так
+ на миші чомусь "?" хоч вона без наворотів  і працює нормально
+ на кнопках Ресет і вимк "?" але знову ж працюють добре(тобто при натисканні "вимк" автоматично все закриває, вилогінюється, аж потім вимикається)!!!

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2008-11-15 08:48:25 »
...а в мене не все розпізнала!!! (intel mother board desktop d201gly) ні 2008.1 ні 2009-а
тобто дещо розпізнала, а от SIS Mirage grafic integrated - [smiley=no.gif]   ...поставила якийсь "SIS old series". В результаті замість розширення 1280х1024х32 нормально працювало лише 1024х768х16, прбував скачувати дрова з сайту intel, але що з того, коли не вмію їх ставити :-[!!! через місяць я вручну вибрав дравер VESA(випадково) і порядок!!! [smiley=thumbsup.gif]    але ігри з мандріви 2009, ті що графічно серйозніші грати не виходе - одні скріншоти!!!
+ з RAM щось не так
+ на кнопках Ресет і вимк "?" але знову ж працюють добре(тобто при натисканні "вимк" автоматично все закриває, вилогінюється, аж потім вимикається)!!!
У SIS немає нормальних драйверів для Linux, специфікації закрито, то чого ж ви хочете? Результатом є майже повна відсутність прискорення з боку графічної картки, показ слайдів замість Google Earth. Встановлюйте легші програми, наприклад, Marble, і чекайте, SiS щось там пише, і скоро має оприлюднити.
« Змінено: 2008-11-15 08:48:45 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
« Відповідей #4 : 2008-11-15 12:54:41 »
У SIS немає нормальних драйверів для Linux, специфікації закрито, то чого ж ви хочете? Результатом є майже повна відсутність прискорення з боку графічної картки, показ слайдів замість Google Earth. Встановлюйте легші програми, наприклад, Marble, і чекайте, SiS щось там пише, і скоро має оприлюднити.

...дякую, пойняв ::)
А чи не підкажете заодно про ситуацію з відекартами ASUS(точніше  "X1650") бо на омашньому ПК така сама істрія з 3д лінукс іграми?

П.С. шкода, шо я раніше нічого не додумувався писати в Форум!!

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2008-11-15 13:43:37 »

...дякую, пойняв ::)
А чи не підкажете заодно про ситуацію з відекартами ASUS(точніше  "X1650") бо на омашньому ПК така сама істрія з 3д лінукс іграми?

П.С. шкода, шо я раніше нічого не додумувався писати в Форум!!
Ні, для ATi/AMD (зокрема мікросхеми RV5XX) є не ідеальні, але непогані вільні драйвери. І трохи кращі (поки що) комерційні. Там на 99% має бути все гаразд.
You're not alone
All used up

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2008-11-15 23:20:00 »
+ з RAM щось не так
+ на кнопках Ресет і вимк "?" але знову ж працюють добре
1 - А що не так з RAM? Я, наприклад, при встановленні мусив вказувати її обсяг вручну, бо воно правильно не визначало 1 ГБ.
2 - Конфігурація миші легко і коректно робиться в xorg.conf, з нею зараз проблем не буває.
3 - Було-б дивно, якби reset не розпізнався.  ;D А працює він коректно?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2008-11-16 09:05:31 »
Маленьке уточнення: все ж 2D прискорення можна увімкнути. 3D не буде ні під яким соусом (поки що, і мабуть завжди). Але для всього цього слід доволі довго колупатися.
You're not alone
All used up

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
« Відповідей #8 : 2008-11-17 11:04:10 »
+ з RAM щось не так
+ на кнопках Ресет і вимк "?" але знову ж працюють добре
1 - А що не так з RAM? Я, наприклад, при встановленні мусив вказувати її обсяг вручну, бо воно правильно не визначало 1 ГБ.
2 - Конфігурація миші легко і коректно робиться в xorg.conf, з нею зараз проблем не буває.
3 - Було-б дивно, якби reset не розпізнався.  ;D А працює він коректно?
Rese працює коркектно - НА УБОЙ!!!
...миша вже також!
а от RAM_ [smiley=17.gif]!!!
аідкажіть, де можна налаштувати? Додаю скріншот! як бачите, памяті є аж 3, а насправді там лише одна DDR2 1024 NCP PC2-6400!!! як видно зі знімку там всього 512Мб, а на других 2-ох по 32Мб!
як це можна виправити?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #9 : 2008-11-17 11:34:07 »
аідкажіть, де можна налаштувати? Додаю скріншот! як бачите, памяті є аж 3, а насправді там лише одна DDR2 1024 NCP PC2-6400!!! як видно зі знімку там всього 512Мб, а на других 2-ох по 32Мб!
Насправді там  всього 512 КБ, це видно на знімку і то є кеш-пам"ять 1-го та 2-го рівнів. Подивіться інформацію про ваш процесор, і порадуйтеся, що воно так  і є. Щодо справжнього обсягу оперативної пам"яті - команди не пам"ятаю, доберуся до дому, до живого Лінукса - скажу. В КДЕ спробуйте ksysguard - ctrl+shift+esc, по моєму там каже.
« Змінено: 2008-11-17 11:39:58 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
« Відповідей #10 : 2008-11-17 11:47:58 »
Насправді там  всього 512 КБ, це видно на знімку і то є кеш-пам"ять 1-го та 2-го рівнів. Подивіться інформацію про ваш процесор, і порадуйтеся, що воно так  і є. Щодо справжнього обсягу оперативної пам"яті - команди не пам"ятаю, доберуся до дому, до живого Лінукса - скажу. В КДЕ спробуйте ksysguard - ctrl+shift+esc, по моєму там каже.
Так-так! Знайшов,- 973 Мб!