Автор Гілка: Video problems, Mandriva 2009  (Прочитано 7227 раз)

Відсутній bombus

• Новачок
  • *
  • дописів: 46
Video problems, Mandriva 2009
« : 2008-11-05 00:10:51 »
Проблемка! При спробі подивитися фільм, плеєр відкривається, проходить 2-3 сек і вимикається :o Щоб це могло означати? ОС Mandriva 2009.0 Free
« Змінено: 2008-11-06 12:05:30 від Praporshic »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Ноутбук + Inux = ???
« Відповідей #1 : 2008-11-05 07:22:13 »
Проблемка! При спробі подивитися фільм, плеєр відкривається, проходить 2-3 сек і вимикається :o Щоб це могло означати? ОС Mandriva 2009.0 Free
Ну, ви б хоч написали, який програвач? Намагалися запустити його з консолі? Яку інформацію він вивів? Намагалися подивитися іншим програвачем (їх сила-силенна, вгадати, у якому у вас проблеми не під силу навіть найкращим телепатам)?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній bombus

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-11-05 11:25:40 »
Програвач Totem при спробі відкрити файл avi вимикається, flv - підвисає. Програвач Dragon - запускається фільм, звук є, а зображення немає.

Відсутній Vitaliy_Zinchenko

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #3 : 2008-11-05 12:23:54 »
Програвач Totem при спробі відкрити файл avi вимикається, flv - підвисає. Програвач Dragon - запускається фільм, звук є, а зображення немає.

Totem,  Dragon - Фе, встановіть mplayer  [smiley=thumbsup.gif]

М. Свої "фе" лишайте в іншому місці. Тут кажіть або по темі, або мовчіть.

Вибачайте, висловився не зовсім вдало, замість "фе" мав наувазі наступне:
 - Totem,  Dragon мені не сподобались через те що обидва вимагають сторонніх кодеків в системі, просять більше процесорного часу і пам'яті.
 - До того ж Totem конфліктував з моєю відео-картою що спричиняло зависання.
 - Про зовнішній вигляд мовчу, мені потрібна була програма-мінімум яка вміє показувати відео.

Oт і зупинився на mplayer, який:
 - Відтворює відео через вбудовані кодеки, а також, при потребі, дозволяє використати зовнішні(за період 4 роки знайшов лише 2 фільми які відмовились програватись в mplayer, але без проблем відкрились в vlc)
- Використовує мінімум системних ресурсів (дивлюсь DVD на процесорі 500 Mhz)
- Дозволяє перегляд відео напряму(без завантаження) з віддалених ресурсів (ftp, http серверів)
ну і ще багато чого.
Одним словом як побачив mplayer в роботі - закохався в нього  :)
« Змінено: 2008-11-05 16:42:20 від Vitaliy_Zinchenko »
RedHat 7.1 -> RedHat 9.0 -> Suse 9.x -> OpenSuse 10.0 -> OpenSuse 10.3 -> Ubuntu 8.10

Відсутній bombus

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2008-11-05 12:54:57 »
Я б встановив mplayer якби працював інтернет :-/

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2008-11-05 16:40:08 »
Скористайтеся системою, де працює Інтернет, звантажте і встановіть пакунок за цією адресою.
« Змінено: 2008-11-05 16:40:52 від yurchor »
You're not alone
All used up

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-11-05 17:41:53 »
- Totem,  Dragon мені не сподобались через те що обидва вимагають сторонніх кодеків в системі, просять більше процесорного часу і пам'яті.
Відкрию таємницю: mplayer їх також вимагає. Просто частенько їх пхають йому у залежності. Тотем та дракон, якщо не помиляюсь, використовують рушій від xine. Той, в свою чергу, подібних залежностей не має, і користується тим, що є в системі.
- Використовує мінімум системних ресурсів (дивлюсь DVD на процесорі 500 Mhz)
Відкрийте для себе xine ;)
- Дозволяє перегляд відео напряму(без завантаження) з віддалених ресурсів (ftp, http серверів)
Єдина перевага mplayer перед xine - нормальна підтримка flv та wmv. У іншому - xine суб’єктивно краще. Особливо коли йдеться про DVD.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2008-11-05 17:49:25 »
Відкрию таємницю: mplayer їх також вимагає. Просто частенько їх пхають йому у залежності. Тотем та дракон, якщо не помиляюсь, використовують рушій від xine. Той, в свою чергу, подібних залежностей не має, і користується тим, що є в системі.
Не зовсім правда. До недавнього часу все так і було, але часи змінюється Ubuntu жере мізки і у останніх версіях дистрибутивів місце xine типово займає глючний і сирий GStreamer. У Mandriva 2009 використання цього «прогресивного» (неточна цитата Cthulhu) рушія призводить до потворного зеленавого кольору будь-якого відео у DragonPlayer. Лікується встановленням xine.
You're not alone
All used up

Відсутній Vitaliy_Zinchenko

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #8 : 2008-11-05 17:52:03 »
Цитата

Не знаю про ці вимоги, я просто збираю його з сирців додаючи mp3lib і xvid(але лише задля підтримки цього в mencoder-і).
Якшо збиратиму без mp3 і хvid то відео всеодно грає, правда кодувати не буде.
RedHat 7.1 -> RedHat 9.0 -> Suse 9.x -> OpenSuse 10.0 -> OpenSuse 10.3 -> Ubuntu 8.10

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #9 : 2008-11-05 19:43:01 »
у останніх версіях дистрибутивів місце xine типово займає глючний і сирий GStreamer. У Mandriva 2009 використання цього «прогресивного» (неточна цитата Cthulhu) рушія призводить до потворного зеленавого кольору будь-якого відео у DragonPlayer. Лікується встановленням xine.
Wow, унікально - мало не по фактичній помилці на кожне слово. Ні, я не можу втриматись. Доведеться розбирати по одному.

Цитата
у останніх версіях дистрибутивів
Правильно: "у останніх версіях totem". Також не буде помилкою "у останніх версіях gnome". Але це так, дрібниці.

Цитата
місце xine типово займає [...] GStreamer
Принципова помилка. Порівнювати gstreamer і xine - це все одно, що порівнювати мотор і готовий автомобіль. xine - монолітна бібліотека, точніше, колекція кодеків, нерідко застарілих (на жаль) з єдиним api. gstreamer - це є, по суті, єдина бібліотека керування потоками даних незалежно від характеру даних, і також надає єдиний інтерфейс. Алгоритми ж роботи з конкретним типом даних реалізуються в плагінах.

Цитата
глючний і сирий GStreamer
Дві принципові помилки. По-перше, не gstreamer, а його плагіни. По-друге, і не глючні, і не сирі. Пояснюю. Оскільки алгоритми роботи з конкретним типом даних реалізуються в невеличких плагінах, лінкованих на зовнішні ліби (як правило, це кодеки), виникає дві проблеми.

По-перше, це проблема підтримки відповідності реалізації плагіна до api кодека. На моїй пам'яті таке кілька разів ставалось. Слід віддати належне розробникам плагінів - в svn це оновлювали практично миттєво, а от в реліз це попадало тільки через кілька місяців. Деякі безрукі майнтейнери пакетів деяких (не будемо тицяти пальцями) дистрибутивів часом не перевіряють відповідність, і в користувачів пластами відпадає функціонал. По-моєму, слід було б ввести практику збірки плагінів з svn (модель mplayer - реліз як milestone і не більше), але тут теж є певні труднощі.

По-друге, проблема стабільності кодека, і, відповідно, плагіна. Бібліотеки бувають надійні, а бувають глючні і нестабільні. Оскільки розробники плагінів gstreamer не можуть на це вплинути (бувають всякі пропрієтарні кодеки, створені шляхом реверс-інжинірингу), залишаєтсья лише розбити плагіни на групи - good, bad and ugly (прямо як відомий вестерн, хе-хе). Так от. Більшість відео-кодеків лежать в bad. Аудіо - як правило, або в bad, або в ugly (це як mp3, з проблемними ліцензіями). Результат - аудіо працює просто прекрасно, відео - відверто фігово.

Цитата
У Mandriva 2009 використання цього «прогресивного» (неточна цитата Cthulhu) рушія призводить до потворного зеленавого кольору будь-якого відео у DragonPlayer.
Про мандріву читайте вище, рушій, як щойно було переконливо доведено, і як цілком правильно казав Cthulhu, справді прогресивний, про зеленавий колір теж уже написано.

А от на питання, що використовувати як відео-бекенд - gstreamer чи xine? - я однозначно дам відповідь "xine". З однієї простої причини. Незважаючи на його архітектурну недосконалість у порівнянні з gstreamer (правильним словом тут буде "кодопомийка"), у ньому вирішені дві описані проблеми gstreamer-bad. І саме кодопомийкою, тобто включенням гарантовано стабільної (нехай і дуже застарілої) версії кодека в код xine і, відповідно, її підтримка в рамках одного проекту. В результаті чого проект є дуже надійним і стабільним, але практично не розвивається.

PS а взагалі - чудовий приклад, як можна дати правильну пораду, не маючи жодного уявлення про предмет розмови ;)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #10 : 2008-11-05 19:54:41 »
Можу я зарахувати попередній виступ, як рекламу нового дистрибутива, який компілятиметься неперервно, постійно оновлюючись з CVS, SVN та GIT? ;)

Чи може це заклик замість автомобілів використовувати саморобки «зроби сам», де під час закріплення дверей відвалюється руль?

Втім, це тема для зовсім іншої розмови. Чомусь допомагати новачкам ніхто не поспішає, а ось потролити на тему «Та знесіть уже X та поставте Y» завжди є охочі (не будемо тицяти пальцями).
You're not alone
All used up

Відсутній bombus

• Новачок
  • *
« Відповідей #11 : 2008-11-05 19:54:50 »
Люди! Закачав MPlayer-1.0rc2.tar.bz2 Як його тепер встановити?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #12 : 2008-11-05 20:04:16 »
Люди! Закачав MPlayer-1.0rc2.tar.bz2 Як його тепер встановити?
Занесіть назад: його неможливо зібрати без ще десятка інших пакунків та пакуночків.

1) Якщо ви вирішили не користуватися (або не можете цього зробити) системою сховищ дистрибутива, то окремі пакунки, які не треба збирати можна знайти за допомогою пошукового сайта http://rpm.pbone.net/ (доволі марудна справа). Просто знайдіть там пакунок для Mandriva 2009 з назвою mplayer
2) Якщо ви бажаєте використовувати сховища дистрибутива, зайдіть на http://www.mandrivauser.de/smarturpmi/ і виконайте інструкції, які з’являться після вибору версії дистрибутива і сховищ (бажано обирати одне і те саме сховище).
You're not alone
All used up

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #13 : 2008-11-05 22:32:57 »
Можу я зарахувати попередній виступ, як рекламу нового дистрибутива, який компілятиметься неперервно, постійно оновлюючись з CVS, SVN та GIT? ;)
Та ні, це реклама дистрибутивів, де майнтейнери цікавляться об’єктом роботи, а не пихають зелені екрани в реліз=) Наприклад, Debian. На Arch я такого теж не зустрічав. І на слаці. А от в Zenwalk траплялось. І в убунті вже один раз встиг помітити подібну проблему.

Втім, це тема для зовсім іншої розмови. Чомусь допомагати новачкам ніхто не поспішає, а ось потролити на тему «Та знесіть уже X та поставте Y» завжди є охочі (не будемо тицяти пальцями).
Хм, яка самокритика... Повірте, ви до себе несправедливі, я ж бачу, що ви від усього серця намагаєтесь допомогти. Але, зважаючи на репліку про "компіляється", раджу уважніше читати попередній мій, як ви висловились, виступ вкупі зі своїм попереднім виступом. Звісно, я допускаю, що в мандріві такі кошмарні шрифти, що прочитати його вам дійсно важко, але тут я допомогти не можу. Ну хіба як попросити модераторів поставити в моєму повідомленні крупніший шрифт, чи порадити вам змінити дистрибутив :)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #14 : 2008-11-05 22:46:54 »
Та ні, це реклама дистрибутивів, де майнтейнери цікавляться об’єктом роботи, а не пихають зелені екрани в реліз=) Наприклад, Debian.
Бачив таке на Debian тиждень тому. У всіх програвачах (глюк відеокартки). Хоча, тег unstable, мабуть, виправдовує одиничний випадок. Що стосується іншого:
Зараз в мене усі разом підуть відпочивати від натискання клавіш.

/me перевірив, чи не поставив він випадково плюсомет на запобіжник.