Проблемка! При спробі подивитися фільм, плеєр відкривається, проходить 2-3 сек і вимикається Щоб це могло означати? ОС Mandriva 2009.0 Free
Програвач Totem при спробі відкрити файл avi вимикається, flv - підвисає. Програвач Dragon - запускається фільм, звук є, а зображення немає.
- Totem, Dragon мені не сподобались через те що обидва вимагають сторонніх кодеків в системі, просять більше процесорного часу і пам'яті.
- Використовує мінімум системних ресурсів (дивлюсь DVD на процесорі 500 Mhz)
- Дозволяє перегляд відео напряму(без завантаження) з віддалених ресурсів (ftp, http серверів)
Відкрию таємницю: mplayer їх також вимагає. Просто частенько їх пхають йому у залежності. Тотем та дракон, якщо не помиляюсь, використовують рушій від xine. Той, в свою чергу, подібних залежностей не має, і користується тим, що є в системі.
у останніх версіях дистрибутивів місце xine типово займає глючний і сирий GStreamer. У Mandriva 2009 використання цього «прогресивного» (неточна цитата Cthulhu) рушія призводить до потворного зеленавого кольору будь-якого відео у DragonPlayer. Лікується встановленням xine.
у останніх версіях дистрибутивів
місце xine типово займає [...] GStreamer
глючний і сирий GStreamer
У Mandriva 2009 використання цього «прогресивного» (неточна цитата Cthulhu) рушія призводить до потворного зеленавого кольору будь-якого відео у DragonPlayer.
Люди! Закачав MPlayer-1.0rc2.tar.bz2 Як його тепер встановити?
Можу я зарахувати попередній виступ, як рекламу нового дистрибутива, який компілятиметься неперервно, постійно оновлюючись з CVS, SVN та GIT?
Втім, це тема для зовсім іншої розмови. Чомусь допомагати новачкам ніхто не поспішає, а ось потролити на тему «Та знесіть уже X та поставте Y» завжди є охочі (не будемо тицяти пальцями).
Та ні, це реклама дистрибутивів, де майнтейнери цікавляться об’єктом роботи, а не пихають зелені екрани в реліз=) Наприклад, Debian.