Люди! Закачав MPlayer-1.0rc2.tar.bz2 Як його тепер встановити?
Бачив таке на Debian тиждень тому. У всіх програвачах (глюк відеокартки). Хоча, тег unstable, мабуть, виправдовує одиничний випадок.
Зараз в мене усі разом підуть відпочивати від натискання клавіш./me перевірив, чи не поставив він випадково плюсомет на запобіжник.
Хіба що мандріва є повним сміттям і там нема найелементарніших речей, але я все ж сподіваюсь на краще.
$ make install
Щось мені підказує, що yurchor двадцять разів правий, і там не буде більшості залежностей. Я колись намучився з всякими faad-ами і прочая, ім'я яким — легіон.
Ага, Ви його ще травкою пригостіть. Оце почне людина розводити смітник на вінчестері. bombus, не користуйтеся цією гидотою make install, замість того робіть $ checkinstall
Префікс краще використовувати локальний, де можна з чистою совістю розвести смітник.
Цитата: Campana від 2008-11-06 17:57:46Щось мені підказує, що yurchor двадцять разів правий, і там не буде більшості залежностей. Я колись намучився з всякими faad-ами і прочая, ім'я яким — легіон.Ну, не знаю точно. Просто пригадав, що для збірки ядра на старому мандрейку достатньо було коробочної інсталяції. З disable-ами mplayer точно має вийти зібрати.
Campana, а ви самі checkinstall-ом користувались? Я думаю, ні, бо тоді б назвали гидотою його. Працює він... нестабільно. Вічно плутає з правами на файли, якщо десь є suid-біти, то це хана. Губить файли стабільно. Так що вірним шляхом до смітника є саме він. Краще було вже порадити написати rpm-спеку і нормально зібрати rpm-ку, без таких збочень.
І ще про смітник з make install - це що, пошесть якась, що ніхто повідомлень не читає?Цитата: Raven від 2008-11-05 22:47:57Префікс краще використовувати локальний, де можна з чистою совістю розвести смітник.Може, мені правда почати писати більшими буквами?..
От саме тому, що вже роки чотири незмінно і постійно користуюся, то й написав. Жодних проблем досі не спостерігав. Можливо, тому, що збираю невеликі програми. Не знаю. Колись qvy кидав посилання на матеріал, де були перелічені причини, чому checkinstall значно кращий за make install. Я почитав, і текст мене переконав.
Не треба так нервуватися. Всі все уважно прочитали. Просто я 1) не розумію, навіщо створювати смітник, навіть і в ізольованому каталозі, якщо можна створити чесний бінарник, про який знатиме система;
2) у мене було до біса випадків, коли залежні програми не хотіли бачити потрібний їм пакунок, якщо він був встановлений в обхід rpm (у PATH все нормально), і тому тупо не збиралися або не інсталювалися; навіщо мені таке щастя?
]Єдина перевага mplayer перед xine - нормальна підтримка flv та wmv.