Треба зайти під звичайним користувачем, під яким ви збираєтесь працювати, запустити центр керування, ввести пароль рута, й встановити task-gnome і всі залежності які він попросить. Встановити (якщо воно не встановлено) один або всі менеджери дисплею KDM, GDM або XDM. Встановити один з них в тому ж центри як основный, вибрати який сподобається, решту видалити. Швидше за все він у вас встановлений, якщо ви можите зайти під іншим користувачем. А ось там, в тому менеджері й можна вибрати стільницю яку ви хочите завантажити. Там буде перелік всіх встановлених стільниць. (див. вкладення)
Або дочекатися 3.3.0 чи встановити бету http://download.openoffice.org/all_beta.html там українська є.Або скористатися чим э, а саме встановити openoffice.org-l10n-ru і в налаштуваннях офіса встановити цю мову.
Дякую. Встановив gnome! Вийшла така стільниця як в Ubuntu. Так? Чи я щось не те встановив?
На додному скріншоті є drak 3d та iceWM. Для чого це? Також потрібно додатково встановлювати
Встановив openoffice.org-l10n-ru. Допоможить налаштувати! Запускав Writer, обирав Tools-Options-Setting language, а там не має обирати.
Спробував вказану бету - не встановлюється, система повідомляє: ’Не підтримується’
Будь-яку програму можна запустити за допомогою KRunner: Alt+F2 і вводите будь-що: «диск», «редактор», «розділ», «part», — у списку буде відповідна програма. Працює семантика Nepomuk. У GNOME до 3.0 цього не буде (невідомо навіть, чи буде у 3.0).
Цитата: yurchor від 2010-09-17 21:57:02Будь-яку програму можна запустити за допомогою KRunner: Alt+F2 і вводите будь-що: «диск», «редактор», «розділ», «part», — у списку буде відповідна програма. Працює семантика Nepomuk. У GNOME до 3.0 цього не буде (невідомо навіть, чи буде у 3.0).KRunner - супер! Вражає! Чи можна запустити (шукати) програми, які:- нерозпаковані/невстановленні?- взагалі відсутні в системі?, для прикладу бравзер Opera?
Чи будуть зберігатись налаштування в програмі, запущеній через KRunner. при наступному її запуску знову через KRunner?
скажу лише про МандрівуOne, бо раніше з нею мав справу...коли ви починаєте інсталяцію, першим етапом йде розбивка жорсткого диску... тут створюються розділи і задаються точки монтування... ви ж для Мандріви задавали точку монтування?..тут можна бачити усі розділи операційних систем, які вже встановлені на вашому комп"ютері...вам лише залишається примонтувати ці розділи...тобто клацнути по відповідному розділу і призначити йому точку монтування...н-д, у вас є два розділи Убунту... ви клацаєте по ним окремо і задаєте кожному по точці монтування...н-д, /ubuntu/system /ubuntu/homeпримонтовуєте все, що у вас є + Мандріву(для Мандріви точка монтування - / , а якщо ще створюєте домашній розділ, то - /home) і встановлюєте ПЗ...після цього йде налаштування завантажувача... якщо все було як слід примонтовано, то ви побачите меню завантажувача, до якого будуть включені усі наявні операційні системи...після завершення інсталяції вони усі доступні з меню завантаження та з безпосередньо з Мандріви...тут намає бути жодних проблем...
ви мені мене самого нагадали... раніше я теж захопився експериментами з постановкою кількох ОС...з мене тоді вистачило 4-ох систем (три Лінукса і Віндоус)... зараз і двох забагато, вже по-троху забуваю, як Віндоус виглядає...
ставив у різних комбінаціях і карколомних варіаціях...Мандріва бачить інші Лінукси... openSuSe, н-д, примонтовує з ходу і чіпляє без проблем... з іншими трохи складніше, доводилося у menu.lst (тепер grub.cfg) прописувати, та й не завжди завантажувала...
але я користувався трохи іншою формулою: останнім дистрибутивом, що замикав четвірку, йшов Убунту, а цей бачить і примонтовує усе і коректно завантажує усе... принаймні у мене так було...не знаю, скільки у вас їх вже там є , але можете ще й Убунту поставити до повного комплекту...
Чи є можливість відновити Мандріву на випадок чогось? Чому ні?
. До слова, ваш Сабайон настільки самодостатній, що можете обітись зовсім без Віндовз? Маю на увазі периферію: друкарка, сканер. телефон, фото. відео, медіаприлади.
У мене КДЕ версія мандріви взагалі не запускається (мандріва спрін 2010.2 one).. ні як лівсіді.. ні після встановлення.. висне.. просто пише що відкривається.. а далі висне.. і не показує робочого столу. Пів години чекав доки завантажиться.. і нічого. Думав ПК не тягне, поставив на розділі для експериментів Убунду КДЕ. Запустилось і все гаразд. Значить то не залізо. Не підскажете що може бути?