Автор Гілка: Не ставиться Слака12  (Прочитано 4652 раз)

Відсутній linux888

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
  • la la la
Купив ноут Asus а3t серія! Ставлю на нього слаку 121 Ставится все гуд але при налаштуванні та установці ЛИЛО він пише що неможе записати лило:( Намагався це зробири разів з 5 нічого не помогае:( Підскажіть може це все через ноутбук:(

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: Не ставиться Слака12
« Відповідей #1 : 2007-10-24 17:44:16 »
Подивіться в BIOS-і, чи не увімкено захист від вірусів завантажувального сектора ( Boot Sector Virus Protection). Але ймовірніше, що щось негаразд з конфігурацією Lilo, тому і не встановлюється. Там є пунктик меню, де ви можете переглянути lilo.conf до того як писати до MBR (Master Boot Record - основного завантажувального запису).

Відсутній linux888

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
  • la la la
« Відповідей #2 : 2007-10-25 20:16:03 »
Sorry? but the attempt to install LILO has returned an error? so LILO has not been correctly installed. You`ll have to use a bootdisk to start your machine instead. It should still be possible to get LILO working by editing the /ect/lilo.conf and reinstalling LILO manually. Ось що воно пише!

Відсутній DiezelMax

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2007-10-26 05:03:03 »
BIOS дивилися?

Відсутній Art7PK

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
  • I Love Linux!
« Відповідей #4 : 2007-10-28 20:40:13 »
It should still be possible to get LILO working by editing the /ect/lilo.conf and reinstalling LILO manually. Ось що воно пише!
Ото воно не по нашому каже, шо треба  попрацювати над /ect/lilo.conf і переставити його в режимі ручного управління.
 :)
Чесно кажучи, що можна порадити.
    Вставляєте інсталяційний диск, завантажуєтеся до моменту  коли треба вводити setup. Setap не набираєте а створюєте теку для монтування вже встановленої системи. Монтуєте її. Заходите в неї і змінюєте на кореневу. Редагуєте файл /etc/lilo.conf і виконуєте команду встановлення завантажувача.
Оце ніби і все
 ;)

Відсутній jetvic

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #5 : 2007-11-12 14:52:57 »
Купив ноут Asus а3t серія! Ставлю на нього слаку 121 Ставится все гуд але при налаштуванні та установці ЛИЛО він пише що неможе записати лило:( Намагався це зробири разів з 5 нічого не помогае:( Підскажіть може це все через ноутбук:(

Нещодавно ставив Слаку 12, і зіткнувся з такою ж проблемою. Після довгих танців з бубном (до 2 ночі), вияснив, в чому проблема. А вона в наступному: раніше в мене стояв завантажувач Граб, так от він і заважав. Не знаю чому, але при інсталяції Ліло не хотів ставитись поверх Граба. Проблему вирішив так: зніс Граб встановленням рідного віндовського завантажувача, потім повторив інсталяцію Слаки, в кінці Ліло записалось нормаляно в МБР поверху віндовського лоудера. Тепер все завантажується і працює.
   Спробуй зробити те саме, може допоможе. Можливо, слака при встановленні не може переписати будь-який завантажувач в МБР, крім віндового. Цього точно не знаю, не перевіряв.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #6 : 2007-11-12 15:05:20 »
Проблему вирішив так: зніс Граб встановленням рідного віндовського завантажувача, потім повторив інсталяцію Слаки, в кінці Ліло записалось нормаляно в МБР поверху віндовського лоудера.
[smiley=suicide.gif]

Відсутній jetvic

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #7 : 2007-11-12 16:13:15 »
Зате подіяло :D

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #8 : 2007-11-12 16:47:24 »
Зате подіяло :D
Та я вірю... але метод вбивчий=))

Відсутній 0x7663h

• Новачок
  • *
  • дописів: 42
  • ---
« Відповідей #9 : 2007-11-13 15:54:45 »
Вмене теж така х*рінь була коли я поставив СУС10.2 то цей граб загарбав ліло із Слаквари 12 і не роздуплившись(я незнаю як роздупляти ГРАБА) відправило погуляти віндовс хряпу, так ось  Я вирішив відправити погулятти ГРОБА і поставити ЛІЛО. Х*рінь получилася аналогічна!
Виправив аналогічно!
ПС ГРАБА в ГРОБ! ЛІЛО на верх  ;D (прошу не ображатись- це я так до прикладу :))
Будь як ми.. будь з нами... стань краще нас...