Автор Гілка: Щото за фігня!!  (Прочитано 4190 раз)

Відсутній 0x7663h

• Новачок
  • *
  • дописів: 42
  • ---
Щото за фігня!!
« : 2007-11-22 18:03:23 »
Шановні користувачі Лінукса! :-/
у звязку із нерозумінням даного питання надіюся на Ваше ПРОСВІТЛЕННЯ! :)
Я приєднаний до локальної мережі: невеличка ~15 ВІНДОВС МАШИН що мають розшари з фільмами,
так ось по розшарам я лазаю через завойовник (ЛІЗУ налаштував) коли я запускаю фільм то він ГАД >:( починає копіюватися у домівку, а воно мені нафіг нада! Я помережі хочу дивитися а не копіювати собі на вінт! врешті-решт іноді потрібно продивитися, шо то за фільм уривками.... невже я його маю КОПІРИТИ собі на ПК?
Будь як ми.. будь з нами... стань краще нас...

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Щото за фігня!!
« Відповідей #1 : 2007-11-22 18:26:11 »
Наскільки я собі це уявляю, конк працює як (чи взагалі його використовує) smbclient. Тобто для перегляду з "шари" йому, звичайно ж, треба файл собі скопіювати.

Використовуйте smbmount. І mount.cifs. На більшості самба-серверів працюють обидва, але бувають винятки. smbmount швидший, але для нормального використання (я маю на увазі перш за все кодування імен файлів в шарах), треба перезібрати ядро з правильним NLS. З mount.cifs такої проблеми не виникає, але він повільніший.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-11-22 18:41:24 »
Є така зручна річ як smb4k. Спробуйте - Вам сподобається ;)

Відсутній 0x7663h

• Новачок
  • *
  • ---
« Відповідей #3 : 2007-11-23 10:38:57 »
Дякую що ПРОСВІТИЛИ! :)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #4 : 2007-11-23 12:39:26 »
Окрім вищенаписаного mplayer вміє відкривати файли з мережі не зважаючи на спосіб з'єднання з цією мережею. І, якщо мені не зраджує склероз, kmplayer у звязці з КДЕ це міг робити без жодних особливих тілорухів з боку користувача.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній 0x7663h

• Новачок
  • *
  • ---
« Відповідей #5 : 2007-11-26 16:20:32 »
mplayer ще не пробував!
виникло інше запитання про smb4k... Коли монтую розшари то деякі у вигляді крякозябликів...
я так розумію потрібно перезібрати ядро, оскільки smb4k використовує smbmount а там справді глюки як писав пан Cthulhu

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2007-11-26 17:13:48 »
mplayer ще не пробував!
виникло інше запитання про smb4k... Коли монтую розшари то деякі у вигляді крякозябликів...
я так розумію потрібно перезібрати ядро, оскільки smb4k використовує smbmount а там справді глюки як писав пан Cthulhu
Ядро наврядчи треба перезбирати - зазвичай у дистрибутивних ядрах усе є. Краще покопирсатись у налаштуваннях smb4k.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #7 : 2007-11-26 17:24:03 »
Ядро наврядчи треба перезбирати - зазвичай у дистрибутивних ядрах усе є. Краще покопирсатись у налаштуваннях smb4k.
Немає. Проблема з smbmount і кодуваннями - принципова і вирішується тільки в kernel space. Це встановлюється параметром CONFIG_SMB_NLS_DEFAULT. Для правильної роботи з кирилицею його слід встановити як cp866 (і, звичайно, увімкнути потрібний NLS), звичайно, при CONFIG_SMB_NLS=y. Типове його значення, якщо я добре пам'ятаю (ліньки перевіряти) iso8859-1, і я ще не зустрічав стандартних ядер, у яких це було б інакше. Крім того, треба передавати правильні опції smbmount.

А що, smb4k не вміє cifs? Взагалі, такого типу клієнти своє вже віджили. Кажу точно, бо якось подібну річ написав. Використовуйте fusesmb, і буде вам щастя.