Почитав відгуки на декількох форумах і, незважаючи на своє старе (двохрічної давності) негативне враження, вирішив скачати і встановити новий Sabayon 3.4f DVD x86...Експеримент проводив на роботі :) - не тільки тому, що вдома лячно ))) (вдома і так зараз стоїть Mandriva 2008.1 і остання Fedora - неналащштовані докінця :( ), а й тому, що на роботі ідеальне тестове середовище: маленька локальна мережа з виділеним сервером, роутер, спеціалізоване ПЗ (наша внутрішня база даних на основі Genix) і т.д.Отже.. встановлення пройшло швидко і зручно, без будь-яких ускладнень (за винятком відверто слабкої локалізації власне на етапі установки: майже все - на англійській). Після створення облікових записів і запуску KDE побачив наступне:- абсолютно коректно розпізнані всі розділи диску, видно всі назви файлів, як латиницею, так і кирилицею. Правда, вони не змонтовані по замовчуванню, але варто тільки двічі клацнути - і все гаразд! :) ;- підхоплене і коректно налаштоване все обладнання ПК: і мережа, і звук, і периферія;- стосовно мережі: запуск майстра по додаванню мережевих тек буквально в 3 кліки дозволяє підключити загальні ресурси офтопіку, що мене дуже приємно здивувало. В мережевому оточенні створюється 2 ярлики: Домен Sabayon і ссилка на робочу групу нашого офісу, по якій відображаються всі робочі ПК групи (потрібно провести _ЛЕГКЕ_ налаштування);- відтворюються всі файли: і музика MP3 і відео...*******************На цьому "тестування" завершив, так як закінчився робочий час (((
перевірити файл /etc/samba/smbpasswd на наявність там записів про користувачів. за відсутності останніх створити їх командою smbpasswd -a username,
Ще додам: система Sabayon побудована на основі Gentoo... Думаю, що це має значення....
1) smb.conf в студію2) перевірити файл /etc/samba/smbpasswd на наявність там записів про користувачів. за відсутності останніх створити їх командою smbpasswd -a username,3) перевірити щоб для вказаних користувачів був як мінімум дозвіл --r на файли та r-x на теки що зашаруються.
Зараз з'явилась нова проблема: система не бачить мережевого інтерфейсу. Зовсім не бачить. Вчора в Інформації про систему писало все: і тип контролера, і поставщика... При установці конфігурував мережу, вводив IP/mask/gate/DNS - все вчора працювало... а сьогодні KNetworkMeneger пише:"Disconnected. ... device - no active device."
я так розумію мова йде про доступ до Віндових мережевих тек з Лінукса, в такому разі smbpasswd тут ні до чого, параметр, з smb.conf який має значення, якщо у вас безпека віндових машин йде через севрер або домен — це security і також можливо workgroup
DalekiyObriy... це ще раз підтверджує стару тезу — найкращий дистр для новачка той, що стоїть у знайомого (у досяжності копання) гуру... якщо такого немає — дивитеся на підписи найбільш активних «радників» на цьому форумі, які викликають у Вас довіру, і вибираєте дистрибутив з підпису...
praporЯкщо сабайон на стільки наближений до генти, як я думаю, то про налаштування мережі можна читати тут.