Здебільшого люди пізнають невідоме від простішого до складнішого, тільки такі винятки як ми - навпаки. Я теж починав майже з Gentoo - перед тим пробував Red Hat та Slackware, але то було не серйозно. В Gentoo я дізнався, що таке модулі ядра (вау - дрова ставляться без ребутів!), що писати в xorg.conf, fstab та інші основи. Але для цього мені довелося прочитати їх handsbook та пару десятків статей з Gentoo Wiki (воно все досі лежить роздруковане в глибині шухляд мого великого стола). А що тепер? А тепер я обжився на Debian і цими знаннями практично не користуюся. Поставив для проби Mandriva 2010, аж образився - і в консоль лазити не треба, все і так працює.
Ну на рахунок Mandriva, то я це швидше вінда тіки з консольками, але в Mandriva є один нюанс, якшо там хочеш щось скомпілювати ручками, то тоді і починається вивчення лінукса
Тобто труЪ Linux, у вашому розумінні, передбачає обов'язкові походеньки в консолях по текстових конфігах, компіляцію, копирсання ручками у модулях ядра та інші танці з зірками бубном? А якщо ним можна просто скористатися для виконання прикладних завдань, обійшовшись без вищесказаного, то це вже швидше вінда, всеодно, що там жодного рядка коду від всесвітньо відомої корпорації?P. S. До речі, у вінді консольки також є, якщо в них розібратися - то не такі і убогі.
Для роботи можливо і Mandriva вистачає
але для науки вона слабенька, бо там все зразу працює і настроюється з графіки
Розумно сказав, але чи є хоч одна ОС без жодного бага?
А якби ОС не було видно, то це означало б повне отупіння, бо виходило б, що плеснув в долоні і вже все готово, так теж не може бути, бо тоді звивини в голові дуже розрівняються
Скільки дисертацій Ви вже написали?
Щодо мене, то краще лінукс.
Але, повертаючись до початкових постів теми, працювати з лінуксом і не знати що таке логи, то цього я напевно ніколи не зрозумію.
І назвіть мені хоча б декілька відомих фірм, де всі бухгалтери працюють під лінуксом???