Параметри ядра беруться від завантажувача.
я в курсі. Але дечого не розумів. Один раз компілював ядро і в завантажувачі прописав vga=792, за таких умов повідомлення ядра під час завантаження системи відображаються "чисто" тільки 1024х768 без ніяких переходів між розмірами шрифту. Але зробити шрифт дрібним як тепер на убунтах і інших дистрибутивах мені не вдалось. Другий раз компілював ядро з іншими параметрами, а також в завантажувач дописав video=1280x800 - за цих умов повідомлення ядра починались великим шрифтом (2-3 секунди) і потім перемикалось відео на рідний режим з дрібним шрифтом. Мабуть тут справа в framebuffer i modesetting які я увімкнув в menuconfig.
Так от. питання було в тому, чи можна зробити так, щоб шрифт був дрібний від самого початку завантаження, а не перемикався через деякий час. Відчуваю що не можна, бо думаю, що framebuffer не може увімкнутись таки відразу, а через декілька секунд після початку завантаження ядра. Може й не правильно думаю, не знаю. Тут треба спеціаліста по vga, vesa, framebuffer, modesetting і т.п. і експериментувати, що вмикати в ядрі, а що ні.