Шановні друзі! Допоможіть лінуксоїду-початківцю, будь-ласка!!
Ситуація така: у мене настільний комп з WinXP Professional, який має вихід в Інтернет через кабельний USB-модем. Одночасно, до мережевої карти компа під'єднаний ноутбук з WinXP Home. Обидва компи використовують спільний доступ до Інтернету, а настільний, звичайно, слугує шлюзом для ноута. У Віндоузі налаштування всього цього робиться за 5 хвилин, все працює чудово, претензій нема
Але життя "змусило" поставити собі SUSE 10.1. В принципі, система приємна, більш-менш зрозуміла, я вже трохи освоївся у Ясті, але я так і не зміг налаштувати цей спільний доступ. Настільний комп в неті працює нормально, а на ноуті доступу до Інтернету немає. Намагався механічно скопіювати відповідні параметри з Windows (щодо ІР, маски тощо), що результату, зрозуміло, не дало. Далі не маю жодного уявлення, що робити... Отож, що б ви мені порадили, щоб у Лінуксі налаштувати спільний доступ до Інтернету подібний тому, що був у Віндоуз?
І ще одне питання... При інсталляції обрав основним середовищем KDE. Але вже багато чув з різних боків, що Gnome ніби-то кращий та зручніший у користуванні (особливо для новачків). Тепер хочу поміняти KDE на Gnome (Gnome у системі встановлений, як і більшість пакетів з інсталяційної DVD). Проте, після тривалого "спілкування" з Ястом я так і не збагнув, як це зробити? :-?