Автор Гілка: Проьлема із зображенням  (Прочитано 4211 раз)

Відсутній TEXHuK

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • I Love YaBB 2!
доброго дня )
я початківець у лінукс, нещодавно встановив СУСЕ лінукс 10.1 і зіткнувся із такою проблемою:
зображення в деяких частинах монітору вкривается брижами (тобто лінії в цих ділянках постійно змінюются в межах 1го-3х пікселів) причому як в ГНОМ так і в консолі та при завантаженні системи....

монітор LG FLATRON L1717S рідко-кристалічний, відеокарта RADEON X700.
під віндосом все нормально і такого не відбувается....
допоможіть будь ласка бо неприємно дивитись і напрягає очі...

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: Проьлема із зображенням
« Відповідей #1 : 2007-04-29 14:32:54 »
Хотів-був сказати, що то наводки якогось пристрою на відеокарту, але якщо це tft - пограйтеся з частотою оновлення. Для них найвища частота не завжди найкраща.
« Змінено: 2007-04-29 14:34:19 від ISBear »

Відсутній TEXHuK

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #2 : 2007-04-30 11:11:01 »
дякую дпомогло з рефрешем, хоча доступні були тільки 3 частоти 73, 72 і 71 і допомогла тільки 72.....
тепер проблеми з дровенякою на відео карту.... інтернет вобл2 (воля) і буржуйського трафіку дуже мало а дровеняка аж 50 метрів важить... якщо є десь у юа-айікс дайте лінк будь ласка.. а покищо піду шукати...

Praporshic

• Гість

Відсутній TEXHuK

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2007-04-30 23:27:01 »
дякую )))) але тепер проблеми зі звуклм....
всі звуки системи  це просто високий писк у лівому вусі... і весь звук який я зустрів (у іграшці якійсь) теж цим писком супроводжується...  
звукова картка інтегрована, мамка в мене ASUS P5GPL-X  дивився на сайті асуса але там тільки для віндоса...
підскажіть як виправити, і/або якщо є десь інфа дайте лінк ) буду дуже вдячний ^_^

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2007-04-30 23:37:33 »
Подивіться що каже lsmod | grep hda
Якщо десь випливе hda_intel або щось у тому дусі, то Вам треба буде оновити ядро. Я зіткнувся з таким на іншій асусовській мамці - доки стояло дистрибутивне 2.6.18 - писк. Оновився до 2.6.20 з SUSE Factory - він зник.
Але то було з openSUSE 10.2

P.S. Я як послухав на тому музику, та ще й з гарними навушниками, так не можу слухати на ноуті - мої вуха вже "зажерлись".
« Змінено: 2007-04-30 23:39:05 від Praporshic »

Відсутній TEXHuK

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #6 : 2007-05-01 13:53:47 »
ось що каже:
texhuk@weeping:~> lsmod | grep hda
snd_hda_intel          21652  1
snd_hda_codec         139136  1 snd_hda_intel
snd_pcm                86532  3 snd_pcm_oss,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd                    56708  10 snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm,snd_timer
snd_page_alloc         13576  2 snd_hda_intel,snd_pcm

і оскільни я зовсім ще нуб у лінуксі чи немогли б ви детальнійше розповісти про оновлення ядра, та апдейт ОСі до версії 10.2 ?
« Змінено: 2007-05-01 14:20:23 від TEXHuK »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-05-01 15:46:32 »
Так, там таки Intel HDA. Щось там виробники з асус накрутили, що нормально працює лише у 2.6.19 та вище.
Я б у Вашому випадку стягнув би ось цей пакунок:
http://download.opensuse.org/distribution/SL-OSS-factory/inst-source/suse/src/kernel-source-2.6.21-3.src.rpm
Встановив (rpm -ihv або через меню KDE), потім перезібрав би ядро під себе.
Але:
1. пакунок майже 47 мегабайт - як його тягти з "Волі".... Вихід - взяти на ftp.linux.kiev.ua "ванільне" (тобто без латок від розробників SUSE) та зібрати його. Буде таке собі повернення до витоків (тобто до слаки). Але у дистрибутивних ядрах багацько приємних латок.
2. перезбирання ядра - звична та рутинна робота для досвідченої людини (десь так після року-двох) і складна для новачка. Вихід - пошукати статтю, що зветься "Ядерная физика для домохозяек". У ній непогано розписано що де куди та як.

P.S. Апдейт до 10.2 з'їсть купу трафіку. Десь так пару гігабайт. Як варіант - добути диски 10.2 та оновитись з них.
« Змінено: 2007-05-01 15:47:52 від Praporshic »