Автор Гілка: Вирішив таки поставити SuSE...  (Прочитано 5057 раз)

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
Вирішив таки поставити SuSE собі, проминали перед моїми очима пости, у яких я читав "найкраща підтримка заліза у SuSE". Ну от. Завантажив останню версію DVD. І давай ставити. Встановилося нормально, захожу перший раз у систему. Начебто ок. Знову ж таки, до інтернету не зміг підключитися (як це було у кубунту), не було де, кругом лише налаштування. Захожу в "My Computer", і тут дуже багато цікавого дізнався. Наприклад, показує що у мене частота процесора 1000 Мгц (це ж треба таке), коли реально 2400 Мгц. Потім дивлюся фізична пам'ять, всього тисячу з копійками :), а вільно 20 Мб (!). То це SuSE гіг для себе забрав, чи такий глюк як з процесором?  :o Потім, нещаслива моя відеокарта.. точніше не моя, не X800GTO там показується, а X850 Pro і підтримки 3D немає.
Все вище сказане мене розчарувало. Розхвалювали, що гарно виявляє залізо, а тут такі чудеса дізнався про залізного друга, що аж його жаль стало  :-/
Хтось із подібним стикався?
« Змінено: 2007-05-17 19:23:59 від nickson »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Вирішив таки поставити SuSE...
« Відповідей #1 : 2007-05-17 19:29:34 »
Я про сюзю висловлювався неодноразово проте однозначно, але цього разу я краще промовчу, бо все вже сказано. Єдине що скажу - даремно ви з убунти злізли.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2007-05-17 19:41:35 »
Цитата
Захожу в "My Computer", і тут дуже багато цікавого дізнався. Наприклад, показує що у мене частота процесора 1000 Мгц (це ж треба таке), коли реально 2400 Мгц. Потім дивлюся фізична пам'ять, всього тисячу з копійками Усмішка, а вільно 20 Мб (!). То це SuSE гіг для себе забрав, чи такий глюк як з процесором?
я не експерт в с"юзі, але перевірте чи просто ця графічна програма не бреще:
cat /proc/cpuinfo
cat /proc/meminfo

також top (або краще htop) - для моніторингу завантаження системи в реальному часі
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
« Відповідей #3 : 2007-05-17 21:28:25 »
Я про сюзю висловлювався неодноразово проте однозначно, але цього разу я краще промовчу, бо все вже сказано. Єдине що скажу - даремно ви з убунти злізли.
Не з у убунту, а з кубунту.. Все-таки, у плані налаштувать, простоті користування, особливо для початківців, мені Мандріва здалася кращою, ніж усі інші дистри, які я уже спробував (єдині глюки, знову-таки, зв'язані з відяхою). Отаке.. А і ще. Я чому скачував кубунту, а не убунту, тому що КДЕ мені більше подобається, і я от думаю, а чи можна поставити на убунту КДЕ?
« Змінено: 2007-05-17 21:29:43 від nickson »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-05-17 21:36:22 »
З процесором усе гаразд - енергозбереження. Ось зараз мій Celeron M 380 працює на частоті 200 МГц замість 1600, і нічого.
Про підтримку заліза знову можу сказати - там вона краща за усе, що я бачив. Майже немає дій руками - саме в цьому вона й краща. Хоча останній Debian тут майже нічим не гірше. Хіба що "майстри" здебільшого текстові.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #5 : 2007-05-17 21:49:24 »
Я чому скачував кубунту, а не убунту, тому що КДЕ мені більше подобається, і я от думаю, а чи можна поставити на убунту КДЕ?
Можна. Насправді якщо немає проблем з інтернетом, то так краще й зробити. Як мені пояснив колега-дебіанщик-кдєшник, що пересів на убунту - з нею менше проблем. Вірогідно тому, що краще вилизана, як носій бренду=)

dusoft

• Гість
« Відповідей #6 : 2007-05-18 10:59:39 »
В мене якраз Open Suse 10.2 і ніяких проблем з залізом не було. Все встановилося і працює як то кажуть з коробки..

Невеличкий офтоп:
З процесором усе гаразд - енергозбереження. Ось зараз мій Celeron M 380 працює на частоті 200 МГц замість 1600, і нічого.
Дивно.. тут http://en.wikipedia.org/wiki/Celeron#Dothan-1024 написано що цей процесор немає підтримки технології SpeedStep. Розкажіть будь ласка як вам це вдалося? Бо в мене M420 і я думав що на ньому неможливо динамічно змінювати частоту..

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-05-18 12:59:55 »
Дивно.. тут http://en.wikipedia.org/wiki/Celeron#Dothan-1024 написано що цей процесор немає підтримки технології SpeedStep. Розкажіть будь ласка як вам це вдалося? Бо в мене M420 і я думав що на ньому неможливо динамічно змінювати частоту..
modprobe p4_clocklmod

dusoft

• Гість
« Відповідей #8 : 2007-05-24 13:15:12 »
dusoft@suse-note:~> sudo /sbin/modprobe p4-clockmod
FATAL: Error inserting p4_clockmod (/lib/modules/2.6.18.2-34-default/kernel/arch/i386/kernel/cpu/cpufreq/p4-clockmod.ko): No such device
dusoft@suse-note:~> dmesg | tail
hdb: packet command error: error=0x54 { AbortedCommand LastFailedSense=0x05 }
ide: failed opcode was: unknown
ATAPI device hdb:
  Error: Illegal request -- (Sense key=0x05)
  Cannot read medium - incompatible format -- (asc=0x30, ascq=0x02)
  The failed "Read Subchannel" packet command was:
  "42 02 40 01 00 00 00 00 10 00 00 00 00 00 00 00 "
p4-clockmod: Unknown p4-clockmod-capable CPU. Please send an e-mail to <linux@brodo.de>
p4-clockmod: Unknown p4-clockmod-capable CPU. Please send an e-mail to <linux@brodo.de>

Тут би ще cat /proc/cpuinfo не завадило я думаю, але тільки зараз здогадався, ноут вдома :) Але, Celeron M420.

Та ще подумав, може перенести це питання до апаратних засобів, бо яка різниця, SuSE чи не SuSE?(хоча здається мені що просто процесор не підтримує цю функцію)

Відсутній weber_ua

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
« Відповідей #9 : 2007-05-29 16:07:08 »
Теж вирішив поставити suse 10.2 на новий системний блок.(Теж казали , що suse найкраща підтримка драйверів, хоча почитавши цей пост...) у  Раніше на старому компютері користувався mandriva 2006, але на новий системник вона ставитися не хоче. На старий я  не ставив жодних драйверів уже все було.
Моя конфігурація:
Athlon 3200+@2300 (939, 512 L2) BOX
Foxconn WinFast NF4UK8AA-8EKRS nForce 4 Ultra
2*512 Samsung
Samsung sp2504c 250gb (SATA)
DVD-RW NEC ND-4550a
Sapphire x800GTO Fireblade 380/980@470/1200

HP deskjet 3650 (USB)
Logitech Media Keyboard
Logitech MX-510 (USB)
Logitech X-530 (Колонки 5.1 через вбудовану звук realtec)
LG m1940A (DVI)

Картрідер Transcend
Creative Zen Nano Plus white
Olympus C460 Zoom

По можливості хотілося б систему з коробки.. Можливо є альтернатива до suse :) Хоча лінуксом користувався, я загалом в ньому новачок. Ubuntu, Mint не працює навіть в live режимі, Mandriva 2006 висне на пошуку драйверів для сата hdd. Ubuntu alternative cd встановлюється вінчестер бачиться, але сама система не хоче вмикатися.
« Змінено: 2007-05-29 16:16:54 від weber_ua »