Автор Гілка: Suse 10.2 (ATI) + Beryl  (Прочитано 3221 раз)

Відсутній Mayster

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
  • I Love YaBB 2!
Suse 10.2 (ATI) + Beryl
« : 2007-09-19 04:12:42 »
Надивився всілякого красивого відео і вирішив спробував встановити Berul на свій ноут...ставив з нету...все ніби ок...
запускаю менеджер з Yast(у) і нічого...нічого не змінюється! виставляю там(в Beryl) якісь налаштування- ніякого ефекту!
Разом з цим після інсталяції і ввімкнення xgl екрани почали крутитися ну і всілякі такі простяцькі штучки з"явилися...
Я так підозрюю Beryl до цього не причетний...як і де це можна перевірити?
Цікава деталь(можливо допоможе) -  в моєму комп"ютері з"явився  напис radeon (нема підтримки 3D) В налаштуваннях картки пташка сидить...коли вибираю Тестувати то на екранчику  3D перекреслене!До цього було все ок!
Що порадите?

P.S. Деякі патання, на які так ніхто й не відповів!
1(!Найважливіше)В мене відразу після ввімкнення система зїдає 470-490 оперативної і протікає більше 90 процесів!
ЦЕ нормально для Suse чи ні?(підозрюю, що ні - чи можна якоси визначити які процеси не обо"язкові, і які так жеруть операттивну?)
2.Де можна змінити розмір екрана в дюймах?(під час інсталяції я обрав екран більший ніж мій, через це текст в багатьох місцях ДУЖЕ маленький.Якщо в KDE я це змінив, то як це зробити в решті!?!)
3.Що робити з цим, чи це нормальна ситуація?
http://infostore.org/file/3972661/3206728/snapshot1.png
 :o
« Змінено: 2007-09-19 04:13:10 від Mayster »

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
Re: Suse 10.2 (ATI) + Beryl
« Відповідей #1 : 2007-09-19 08:52:08 »
P.S. Деякі патання, на які так ніхто й не відповів!
кроспостінг -- пригнись, зара просвистить модераторська бойова сокирка...

1(!Найважливіше)В мене відразу після ввімкнення система зїдає 470-490 оперативної і протікає більше 90 процесів!
ЦЕ нормально для Suse чи ні?(підозрюю, що ні - чи можна якоси визначити які процеси не обо"язкові, і які так жеруть операттивну?)

пошукай/почитай щось в мережі на тему використання пам'яті в linux. це нормально, і не лише для suse: десь поруч має бути вказаний розмір кешу -- оце і буде та сама "вільна" пам'ять, доступна програмам тощо. кількість процесів залежить від того, що запускається автоматично (в тому числі, наприклад, сервер вікон, друку тощо). про процеси (які можна виключати, і як) -- пошукай в мережі, такі порадики єсть...

2.Де можна змінити розмір екрана в дюймах?(під час інсталяції я обрав екран більший ніж мій, через це текст в багатьох місцях ДУЖЕ маленький.Якщо в KDE я це змінив, то як це зробити в решті!?!)
в yast'і, там само, де ти дивишся, чи включений режим 3d для відеокарти -- тільки тре добре пошукати по закладках. я б вислав скріншот, але... пишу з офісу, тут ms вікна з усіх боків =/

3.Що робити з цим, чи це нормальна ситуація? Шокований
гхм, не зустрічався з цим -- або не звертав уваги... як вдалося це отримати?
« Змінено: 2007-09-19 08:52:28 від tivasyk »
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній Mayster

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #2 : 2007-09-19 13:48:10 »
1.вже шукав, мабуть погано(...буду ще намагатися(
(цікаво, навіщо тоді в сист вимогах писати що Рекомендовано 256, якщо без усіляких викрутасів воно жере майже 500( )
2. Якби там не дивився, мабуть не писав би( Немає там такого, лише резол екрану, вибір його моделі, і відео картка з купою налаштувань...в ніш дюймовість не може налаштовуватись в принципі( чи в suse може?) Існує якийсь інший варіант окрім як Yast&

3.Найцікавіше, що сам не знаю (а втім, що я взагалі знаю про suse)...
Запускаю Yast, чисто випадково запускаю ще один і раптом зупинаюсь...один укр другий англ...запускаю 3,4,5,6 решта  йдуть укр...через деякий час зновив вискакує агнл...

P.S. Можна ще пару слів про Beryl?

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #3 : 2007-09-19 16:03:43 »
на 1 та 2 спробую детально відповісти з дому, ввечір (пізно).

щодо "P.S. Можна ще пару слів про Beryl?" -- це, мабуть, до більш досвічених дописувачів на форумі... я з цим ще не грався -- вперся в ту само проблему: відеокарта не підтримується пакетом, примусове включення xgl привело лише до відображення робочого столу в режимі слайдшоу (ще до вмикання фактично будь-яких розширенних опцій тривимірної стільниці)... мабуть, вже пробуватиму після заміни відео на щось більш сучасне за мою geforce 2 gts/pro...
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній Mayster

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2007-09-20 02:38:27 »
Дуже чекаю відповіді...перекопав все що можна...всі сходяться на думці що Suse їсть багато, але так  ніхто й не сказав що можна вимкнути**(
в людей система встає за 30-40 секунд...я чекаю більше хвилини...народ якось користаж 250ram а в мене за 500 зашкалює...

Відсутній iip))

• Графоман
  • дописів: 277
  • Перекладач KDE, openSUSE...
« Відповідей #5 : 2007-09-20 05:23:24 »
Дуже чекаю відповіді...перекопав все що можна...всі сходяться на думці що Suse їсть багато, але так  ніхто й не сказав що можна вимкнути**(
в людей система встає за 30-40 секунд...я чекаю більше хвилини...народ якось користаж 250ram а в мене за 500 зашкалює...
Дуже багато ресурсів пожирає стільничний пошук. Якщо Ви не маєте в ньому потреби, то вимкніть або, навіть, приберіть з системи пакунки kerry та beagle*
« Змінено: 2007-09-20 05:31:35 від iip »
"You should not be satisfied with being a victim, nor with being a survivor. You should aim to be a conqueror." "Now, go do the right thing!" Dr. Laura

Відсутній Mayster

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #6 : 2007-09-20 09:25:33 »
Цитата
kerry та beagle*
Таких не знайшлов)

Детально про Beryl. Отже послідовність дій і наслідки!
Заходжу до мого комп - 3D підтримка - є!
1.Встановив пакети beryl
2.Змінюю значення Xorg на Xgl(через Yast не як root)
3Перезавантажуюсь.
4.Під звичайним користувачем заходжу, але через секунд 5-6 викидає...Постійно.
5.Заходжу як root. (майже ніколи не викидає)
- стільниця крутиться, вікна можна рухати, є хрестик (закрити)рисочка (згорнути) ну і вся решта для повного щастя...
Якщо викидає й під root заходжу під 3 тористувачем, не викидає -всі ефекти як і в root(і)
6.Ніого не чіпаю, закінчую сесію.Заходжу під звичайним користувачем(скажімо №2)
НЕ викидає ::)
- стільниця крутиться, вікна НЕ можна рухати, НЕМАЄ хрестика (закрити)рисочки (згорнути)ну і всієї решта для повного щастя...
Є можливість зазирнути під квадрат стільниці- там Beryl рубін, вгорі - біло!
7. пишу в консолі
aquamarine --replace &
відповіає
[1] 7268
Window Maneger "beryl"
Вікнами можна рухати, (вони ще й "танцюють", типово для Beryl)з"являється хрестик (закрити)рисочка (згорнути) ну і вся решта...
8.Як тільки вимикаю консьль - все повертається на крок 6
також запускав цю команда через X термінал(все те саме)тільки відповідає тріхи по іншому.

Висновок - те що воно після введеної команди працює нормально, наштовхує мене на думку  - це щастя на моєму компі можливе!
Питання -
як можна "зберегти" результат отримавний в консолі?(аби все не зникало разом з його закриттям)
як можна пояснити такі дива?
як можна отримати нормальну роботу візуалізацій без таких хитрих маніпуляцій,які я сам для себе відкрив (дослідним шляхом) ?
« Змінено: 2007-09-20 09:40:12 від Mayster »