Автор Гілка: Driver for NVIDIA  (Прочитано 3111 раз)

Відсутній EX-EX

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
Driver for NVIDIA
« : 2008-04-18 21:26:12 »
Вперше маю справу не з Вікнами. Встановив openSUSE 10.3.
Виникли проблеми з інсталяцією водіїв до вбудованої відео плати GeForce 6100 nForce 405.
Заходжув командну строку як "root", пишу /sbin/init 3  воно знову вимагаю входу, ще раз входжу під "root",
пишу  sh /шлях до файлу/NVIDIA-Linux-x86-169.12-pkg.run (цей файл я попередньо випомпав.
В меню погоджуюсь з умовами, відмовляюсь від випомпування, і тут починаються проблеми:
Коли я відмовляюсь від скачування вуикидає таке повідомлення:

Цитата
Unable to find the development tooi "cc" in your patch; please make sure that you have the package "gcc" installed. If "gcc" is installed on your system, the please check that "cc" is in your PATCH.

Тисну "ОК", викидає таке:

Цитата
Installation Hasfailed. Please see the file “/var/log/nvidia-insallen.log” for details. You may find suggestions on fixing installation problems in the README available on the Linux driver download page atwww.nvidia.com

А коли погоджуюсь випомпати викидає таке:

Цитата
No matching precomled Kernel interface was found on the NVIDIA ftp site; this means that the installer will need to compile a Kernel interface for your Kernel.

а потім два попередні.
Я вперше маю справу з Лінуксом і тому не знаю, що воно від мене хоче і як цю проблему вирішити.

Praporshic

• Гість
Re: Driver for NVIDIA
« Відповідей #1 : 2008-04-18 21:41:45 »
Зайдіть на opensuse.org - там вказано де брати вже готові пакунки з драйверами, та як їх ставити.

Відсутній EX-EX

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
« Відповідей #2 : 2008-04-18 21:50:44 »
Та ні, дякую!
Я вже ставив водії з того сайту. В мене потім тільки командна строка завантажувалась.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2008-04-18 23:57:22 »
Хм, щось дивне, в мене без проблем ставали. А Ви після того з командного рядка sax2 запускали?
У будь-якому випадку, доки не встановите компілятор та заголовки ядра з таким методом встановлення нічого не вийде.

P.S. перекладати у IT "driver" як "водій" - трохи не вірно.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #4 : 2008-04-19 02:11:57 »
А чому б не скористатися YaST-ом у графічному режимі? В ньому пересуваємося по
"Програмне забезпечення" --> "Громадські сховища". Ставимо галочку напроти "NVIDIA Repository", що підключає для автоматичного завантаження репозиторій за адресою http://download.nvidia.com/opensuse/10.3. Далі йдемо в "Керування програмами", задаємо пошук по "nvidia" і ставимо два пакунки: nvidia-gfx-kmp-default та x11-video-nvidia або ж nvidia-gfxG01-kmp-default і x11-video-nvidiaG01 (яка пара розрахована на які саме чіпсети, не знаю). Все чудово ставиться, і не треба возитися з тим run-ом в режимі 3.

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #5 : 2008-07-10 16:16:50 »
для певного спектру плат від nvidia встановлення драйвера через yast у opensuse 10.x не працює: наразі у nvidia є вже три (!) пакети з драйверами, а в yast запропоновано два =) якщо поставити не той -- отримаємо текстовий термінал з наступним завантаженням, незалежно від запуску чи незапуску sax2  рішення: уважно читаємо перелік плат, що підтримуються драйвером ПЕРЕД встановленням через yast або вручну.

щодо помилки -- для встановлення драйвера потрібні пакети, що стосуються компіляції ядра... рішення: перш, ніж встановлювать драйвер вручну, тре через yast їх поставити. можна погуглити перелік -- а можна просто встановить все, що має відношення до розробки ядра (є окрема група пакунків у yast'і).
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams