Шановні, допоможіть, будь-ласка, прозеліту/новачку позбавитися остаточно віндозної залежності!
Справа в тому, що віднедавна на РС у мене double-boot: openSUSE і т.зв. сємьйорка. І поступово мені ставало зрозуміло, що остання не потрібна © - надто вже гарненька, логічна, лаконічна та продумана шайза в кедах. Поступово вчився користуватися open-source софтом - на Вінді MSO змінив на LO, Photoshop на GIMP, та й т.п. Але погрався я зі шайзою недовго - внєзапно (!) був вимушений злізти з бегемота на локаль - і виникли проблеми.
А проблеми саме з VPN-підключенням - я не розуміюся в налаштуваннях. Адже бєгємот шайза підчепила під час інсталляції - моментом знайшла павутину. А на VPN її потрібно детально налаштовувати, на чому я не розуміюся. Поблукав по форумам, покурив якісь там мануали - розкидано все якось, безсистемно - тепер лиш каша в голові та й годі.
Отож зареєструвався на LOU, щоб звернутися за допомогою. Не відмовте, please! - проведіть нубійця крок за кроком по налаштуванням VPN - це лише перші мої кроки в unix-way. В консоль лише не гоніть - допоки там дрємучій лєс для мене (все згодом)...
Developers developers... ну не хочу більше бути "Адміністратором рабочєго стола і кнопки Пуск", хоч вбийте!