Автор Гілка: CTRL+ALT+BACKSPACE - Як?  (Прочитано 5528 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
CTRL+ALT+BACKSPACE - Як?
« : 2011-05-22 21:01:51 »
тисну ту комбінацію і чую 2-3 секунди один довгий тоненький гудок - піііііііі і більше нічого не відбувається.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Re: CTRL+ALT+BACKSPACE - Як?
« Відповідей #1 : 2011-05-22 21:23:56 »
тисну ту комбінацію і чую 2-3 секунди один довгий тоненький гудок - піііііііі і більше нічого не відбувається.

А що каже Right Alt + Print Screen + k ?
Linux. The future is open.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #2 : 2011-05-22 21:40:13 »

А що каже Right Alt + Print Screen + k ?

мовчить як партизан
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #3 : 2011-05-22 21:52:48 »
меломанам :)
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #4 : 2011-05-23 17:45:33 »
тоненький гудок - піііііііі і більше нічого не відбувається
А що має відбуватись?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2011-05-23 18:51:41 »
Жах який... Це ж все задокументовано. Відкриваєте вікно kcm-keyboard (Прапорець у лотку —> Налаштувати). Ідете на вкладку «Додаткові» і позначаєте пункт «Key sequence to kill the X server -> Control+Alt+Backspace» (/me знає, що не перекладено, /me вже переклав, просто у той час не міг до цього перекладу дотягтися).
« Змінено: 2011-05-23 18:52:25 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #6 : 2011-05-24 03:40:11 »
тоненький гудок - піііііііі і більше нічого не відбувається
А що має відбуватись?
А ви як думаєте? невже попкорн система мала мені приготувати? :)
Значить читайте значення тієї комбінації і не ставте таких питань.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #7 : 2011-05-24 03:45:38 »
Жах який... Це ж все задокументовано. Відкриваєте вікно kcm-keyboard (Прапорець у лотку —> Налаштувати). Ідете на вкладку «Додаткові» і позначаєте пункт «Key sequence to kill the X server -> Control+Alt+Backspace» (/me знає, що не перекладено, /me вже переклав, просто у той час не міг до цього перекладу дотягтися).
Я не перший день "заміжній"  :), тому не міг прийти з таким питанням, якби не знав, де і як вмикається перезапуск X. Через те й створив тему, бо в убунту працює і в більшості дистрибутивів. Це перший раз зіткнувся. Тому, повторю ваші слова: "Жах який..." на адресу suse. :)
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #8 : 2011-05-24 11:57:17 »
Я не перший день "заміжній"  :), тому не міг прийти з таким питанням, якби не знав, де і як вмикається перезапуск X. Через те й створив тему, бо в убунту працює і в більшості дистрибутивів. Це перший раз зіткнувся. Тому, повторю ваші слова: "Жах який..." на адресу suse. :)
Ну, так читайте нотатки до випуску: там написано, що слід натиснути два рази (перший раз воно вас попереджає писком).  ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #9 : 2011-05-24 15:44:36 »
Я не перший день "заміжній"  :), тому не міг прийти з таким питанням, якби не знав, де і як вмикається перезапуск X.
В таких випадках зараз використовують "завершення сеансу", а дана можливість вже кілька років як стандартно відключена

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #10 : 2011-05-31 15:49:14 »
Ну, так читайте нотатки до випуску: там написано, що слід натиснути два рази (перший раз воно вас попереджає писком).  ;)
Хіба так, але це я роблю (якщо роблю) в останню чергу. Просто така натура, характер, що моїй логіці інколи не піддаються вибрики розробників. Це щось на кшталт того, якби в туалеті кожний день змінювали спосіб відкривання дверей: то сьогодні дверну ручку перемістили, то завтра двері вже справа наліво відкриваються, то післязавтра вже зверху вниз. А людина то хоче спорожнитися. Таке порівняння ;).
Має бути просто, звично і зручно. Має бути якась постійність, а від того і впевненість в завтрашнім дні. І замість того, щоби бігати на сайти читати список змін, могли замість того писку, коли людина тисне звичну комбінацію, вліпити маленьке-мікроскопічне віконце з написом: "щоб вимкнути X-сервер, натисніть ще раз. Детальніше про зміни на сайті..." хоч молдавською, а людина в гуглі перекладе... хоч один раз би виринуло і достатньо, щоб людина знала. Чи хоч би вліпили текстовий файлик зі списком змін в домашньому каталозі, це ж кілька кілобайтів, бо не у всіх є інтернет-наркотик. Але ні, треба накрутити гайок тут, і щоб дізнатись що там накручено треба пробігти 1000км туди кудись не знаю куди ;)
Жарти-жартами. а доля правди є. І це моє маленьке обурення на адресу розробників.

М.: Не зловживаємо червоним і читаємо правила!
« Змінено: 2011-05-31 20:46:08 від Re. »
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #11 : 2011-05-31 15:53:33 »
В таких випадках зараз використовують "завершення сеансу", а дана можливість вже кілька років як стандартно відключена
Гм... Цікаво... Це як завершити сеанс мишечкою в менюшечці коли робоч стіл гавкнув і завис? вийти з сеансу інакше ніж та комбінація я не знаю. Хіба заклинання може знаєте якісь :)
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #12 : 2011-05-31 15:58:46 »
слід натиснути два рази
так працює. Питання можна вважати закритим.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #13 : 2011-06-01 15:57:30 »
Гм... Цікаво... Це як завершити сеанс мишечкою в менюшечці коли робоч стіл гавкнув і завис? вийти з сеансу інакше ніж та комбінація я не знаю. Хіба заклинання може знаєте якісь :)
У вас такі проблеми з драйверами? Не обов’язково має виснути весь xorg. Достатньо, "вбити", наприклад, compiz, щоб все запрацювало

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #14 : 2011-06-01 21:07:44 »
У вас такі проблеми з драйверами? Не обов’язково має виснути весь xorg. Достатньо, "вбити", наприклад, compiz, щоб все запрацювало
повторюю, коли я звертаюся до CTRL+ALT+BACKSPACE, значить не можу нічого на робочому столі вдіяти, все неактивне, навіть в консоль не можна вийти (ctrl+alt+f1), на те і тема створена, але вона вже переходить в інше русло. Бо те що треба вже вияснив, а чому suse в мене часто "заморожується" це вже до розробників. Про її "стабільність" є тема: http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1302860289
От з убунтою в мене ще не було випадку, щоб я мав убивати Х-сервер (хоч і в убунту вже розчарувався, але з інших причин). Це я спробував знайти альтернативу і перейти на suse. Але, там свої проблеми, а тут свої.
cat /dev/ass > /dev/head