Маю цікаву проблему з OpenSuSe 12.2
Суть проблеми така: при перемиканні розкладки клавіатури (я для цього використовую ліву Win) розкладка змінюється, але ні прапорець, ні напис не міняються з US на UA. Отож, коли набираю чималий кусок складного тексту на кшталт математичного у Kile, то важко відстежити, яка мова у мене в даний момент активна по прапорі і доводиться вводити текст, щоб це зрозуміти.
Сама проблема виникла після якогось мінорного оновлення ще весною торік з OpenSuSe 12.1 на моєму ноутбуці. Згодом влітку я оновив до OpenSuSe 12.2, але це не усунуло проблему. Тоді вирішив повністю переставити OpenSuSe 12.2, але це також не дало бажаного результату.
Зазначу, що ця проблема спостерігається лише у KDE, а у оболонці GNOME на SuSe її не має - там напис автоматично змінюється при перемиканні. Але мені зручніше працювати у KDE. Крім того, виявив, що коли заходжу у налаштування розкладок в Системних параметрах (Системні параметри - Пристрої введення - Клавіатура - Розкладки) і що-небудь міняю там (на кшталт показувати напис, показувати прапорець або щось інше) та застосовую ці зміни, то деякий час все працює добре і прапорець міняється при зміні розкладки. Але згодом припиняє мінятися.
Пошуки у інтернеті ні до чого не привели.
Може хтось має пропозиції щодо вирішення цієї проблеми?