Автор Гілка: Помилки в правописі!!!  (Прочитано 6534 раз)

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
Мене дуже приємно вразив форум та його мешканці. Але як дотримуватися принципів українства, то вже у всьому.....
Так, я своїй дівчині розповів про форум, де всі пости щиро українською мовою, від чого я безмежно радий...адже в Києві "солов'їну" мову рідко почуєш.
Але що ж вона побачила на головній сторінці форуму: "Будь-ласка увійдіть...."
1) Будь ласка - пишеться ОКРЕМО.
2)Виділяється комами.

До речі....як потрібна допомога у перекладі на ЩИРО українську мову, то моя дівчина може допомогти. Вона в цьому ділі спец: виправляє всіх та все.....все ж у Могилянці вчиться.
« Змінено: 2007-03-25 14:39:51 від body »
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Re: Помилки в правописі!!!
« Відповідей #1 : 2007-03-25 04:33:11 »
Ваше зауваження є слушним. Гадаю адміністратор виправить оте "будь-ласка", але не варто було через одну помилку створювати цілу тему, можна було просто написати про це йому особисто через.

Щодо перекладів, то нам наразі дуже не вистачає постійних перекладачів (див. http://docs.linux.org.ua), тому, якщо ваша дівчина добре володіє технічною англійською, ласкаво просимо! Також можна просто вичитувати готові переклади, і виправляти у них помилки, або ж просто перефразовувати словосполучення/речення/абзаци, роблячи їх гарнішими, і сприйнятнішими. Дякую за вашу увагу до цих проблем!

P.S. Пофартило з дівчиною ;)
« Змінено: 2007-03-25 04:34:18 від Olexandr_Kravchuk »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-03-25 10:18:10 »
В мене з'явилися сумніви, стосовно правопису. Поліз до словника видавництва АН УРСР (1962 рік видання). Справді так і є. Як я і кажу завжди, я знаю півтори мови - на три чверті володію українською та так само російською.  :-[
Стосовно допомоги мовознавця - це буде просто чудово. Наразі сиджу за перекладом man ip і маю багацько сумнівів через де-які місця, бо як їх перекласти знаю, але то вже не українська виходить.

P.S. Пофартило з дівчиною ;)
Таки справді - щастить де-кому.  :)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2007-03-25 16:16:04 »
До речі....як потрібна допомога у перекладі на ЩИРО українську мову, то моя дівчина може допомогти. Вона в цьому ділі спец: виправляє всіх та все.....все ж у Могилянці вчиться.
я теж закінчив Могилянку. Хвороба виправляти всіх та все з"являється десь на 1-2 курсі, коли ще свіжі знання правопису та слухаєш українську мову-1, а через кілька років хвороба (у більшості) проходить й припиняєш перейматися дрібницями, не виправляєш оголошення та рекламу в метрополітені маркером. Я не закликаю до неписьменності, ні, але все має бути без фанатизму. "Щира" рафінована гіперправильна  українська мова - це не є добре, мені в цьому плані імпонує  "львівський" підхід до мови, яка має розвиватися, а не застрягнути на рівні словника Грінченка.
« Змінено: 2007-03-25 16:18:02 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"