наскільки я знаю, це не є простіше, ніж викривити літери так, щоб їх автоматичне розпізнання ускладнилось, в неті є повно скриптів, які демонтрують,як це зробити. Щоправда, не знаю щодо перлу, я з РНР працював. З кирилицею не так просто, там шрифти тре ставити відповідні.
Цитата: noddeat від 2007-03-29 16:43:17наскільки я знаю, це не є простіше, ніж викривити літери так, щоб їх автоматичне розпізнання ускладнилось, в неті є повно скриптів, які демонтрують,як це зробити. Щоправда, не знаю щодо перлу, я з РНР працював. З кирилицею не так просто, там шрифти тре ставити відповідні.Один з варіантів викривлення картинки:http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1172159498/12#7Стосовно шрифтів - не треба. Ви подивіться на Decoder.pl - стане зрозуміло.
Треба поставити captcha (хоч якусь) для користувачів з рейтингом новачок. Думаю, це додасть проблем спамерам. Новачкам теж додасть, але нмд це непоганий варіант.
Я думаю, що регаються людські раби, а потім вже працюють боти.
отож ті два спами, що прийшли сьогодні вранці таки зробили ocr. Гарну ocr, однак, використовують...