Я все-все (що написано) уважно прочитав. Прочитав, бо цікаво. Пока шо нічого не скажу. ---Виправте, будь-ласочка, "Вставити псилання на FTP"!!!І маю птання, мабуть, до Володимира Лісівки: Ви вже вписали рядок, що змінює англійську букву i, на українську і?
Хм-м... раніше видавало помилку. У мене все, поки що.---
/bin/sbin/usr/bin
Є деякі речі, які виглядають для мене відносно чітко. Ось мої пропозиції: Створити на нашій вікі повноцінний розділ про локалізацію. Зараз на головній сторінці DLOU є виведені декілька тематичних розділів, проте серед них немає локалізації. Погрупувати рядок посилань на головній LOU за змістом, якого вони стосуються. Наприклад: Що таке вільне програмне забезпечення? (на вікі) — Користувачам (на вікі) — Перекладачам (на вікі) — Форум — Про LOU З цього випливає, що й головна сторінка вікі повинна була б бути приведена у відповідність цій структурі. До цих тем, можливо, варто додати різні актуальні громадські теми, наприклад про петицію проти патентів на програмне забезпечення (якщо це для українців актуально) та про конференції, громадські акції (напр. конференція FOSS у Львові).Ось... здається, наразі все:) Дякую, що потратили час це читати, сподіваюсь, мені вдалось донести до вас те, що я хотів.
У нас на вікі є адміністратор, треба його запитатись. Наразі він відсутній на форумі. Хоча ідея зробити сторінку перекладачів, де буде показано, хто й що перекладає було б цікаво — відразу видно, хто буде сприяти покращенню перекладу.
Подумалось, до речі. Час від часу піднімається подібна тема, але далі за балаканину вона не заходить. Ні в якому разі не хочу образити чи заплямувати будь-кого: у самого не вистачає часу на переклади. Проте загальна тенденція: щоразу проводиться обговорення маси технічних нюансів, розмова відхиляється убік і затухає. А обговорювати є що: окрім перекладів інтерфейсу програм є ще проблема перекладу довідки до програм, а звідтіля вже й до проблеми перекладу документації рукою подати. А оскільки ці три напрямки перекладацької діяльності потребують дещо різних технічних засобів, то їх усіх варто обговорити і... на тому часто все й закінчується.
Засоби вже давно одні і ті самі (навіть оброслий мохом Wine перейшов на PO), немає ніяких проблем з перекладом, — є проблеми з перекладачами (все якісь дохлі пішли: на одне-два повідомлення вистачає, а далі — зась).Довідку взагалі ніхто не читає (ні тут україномовну, ні там англомовну). Сьогоднішнє вранішнє спілкування з любими користувачиками KDE мене повністю у цьому переконало. І це вже третій випадок за тиждень. Треба переходити до відеоуроків на youtube та співання реп-колядок про ВПЗ на телевізорі, хоча з мене досить і клоунади перед дошкою в університеті. Вікі своє віджили. Або створити якийсь близький до користувача переклад (замінити англійські літери українськими і додати відповідні закінчення до дієслів). Так ми у найкоротші строки всіх «закопаємо». Хоча так, поява root_x у дискусії дійсно символізує…
Хоча так, поява root_x у дискусії дійсно символізує…
Цитата: yurchor від 2011-01-24 14:25:401. Вікі у нас страшненька і глючна (забуває великі сторінки). Подібні аварії мають доволі неприємні наслідки. Хто візьметься виправити?prapor ставив, от шпиняйте його
1. Вікі у нас страшненька і глючна (забуває великі сторінки). Подібні аварії мають доволі неприємні наслідки. Хто візьметься виправити?
Цитата: piktor від 2011-01-24 19:35:40Цитата: yurchor від 2011-01-24 14:25:401. Вікі у нас страшненька і глючна (забуває великі сторінки). Подібні аварії мають доволі неприємні наслідки. Хто візьметься виправити?prapor ставив, от шпиняйте його А сенс? Я навіть ключ від сервера здав (хоча може дублікат й лишився, якщо добре пошукати). Адміністратором там Ярослав Федевич, до речі, він дуууже хотів замінити ту MediaWiki на щось більш адекватне та не на PHP. Щоб було простіше ? можу запропонувати JamWiki, яка розуміє форматування MediaWiki. Але, як я пам?ятаю, ресурсів контейнера, у якому розміщено LOU на Tomcat або навіть Jetty не вистачить.
А чи не достатньо просто оновити MediaWiki та встановити ParserFunctions? Поясніть, чому Ви проти MediaWiki та PHP.