... надто далекий рівень абстракції. Треба конкретніше.
Не знаю чи зрозуміло я вище пописав. Не знаю чи хтось вірно мене зрозумів. АЛЕ відповідь я зрозумів, АЛЕ знову запитую/перепитую:
1. Абстрактно: Чи потрібно перевіряти помилки, що практично НЕ можуть виникнути, але теоретично можуть статись. Чи потрібно перевіряти і обробляти (понятно що обробка помилок без їх виловлювання і визначення - неможлива) такі помилки як у натсупному прикладі.
if ($a = $b){ //jоперація ПРИСВОЄННЯ
//щось робити
}else{
//робити щось інше. моливо вивести повідомлення про помилку і завершити виконання алгоритму (програми).
}
Це продовження питань або ПЕРШЕ питання дуже абстрактного типу.
Я розумію що в дійсності таких перевірок ніхто ніколи ніде не використовує.
---
2. Переходжу до цілком реальної ситуації. Спочатку опишу чому і як вона виникла. Під час тестувань роботи коду із таблицями БД, я зміни в таблиці вносив руками, ну щоб мишою не тикати по вебінтерфейсу. І випадково, а може і не випадково вніс в таблицю дані, що порушують цілісність БД. Конкретніше: я ввів в поле таблиці ід користувача якого неіснує і ніколи не було в бд.
Запит вернув не вірні дані. На сторінці в браузері відобразилось те що не повинно було показуватись (або нічого не відобразилось).
Друге питання таке саме, як і на перше, тільки я вище описав цілком реальну ситуацію.
Порушення цілісності БД не повинно ставатись, АЛЕ якщо консистетність, цілісність БД буде порушено, то якщо в коді постійно "перевіряти цілісність БД"
(тобто дуже жорсто і скрізь і завжди робити перевірки результатів запитів та всього що повязано із запитами - вхідні переметри запиту, тільки що прийшов в голову чудовий приклад: Якщо перед кожним запитом перевіряти найвність конкретної таблиці і поля в ній - ну а раптом такої таблиці нема - буде помилка), то php-код уже не буде кодом. То буде оргічнодобривний* код.
Що можна почитати, що допоможе подумати в цьому випадку?
---
* ви ж іще не забули що таке "органічне добриво"?