=+ f \.rar$ | f \.RAR\.z$ f \.zip$ | f \.ZIP$ f \.tar\.gz$ | f \.tar\.z$ | f \.tgz$ | f \.tpz$ | f \.tar\.Z$| f \.tar\.bz2$ & t re Extract the archive to opposite dir case %f in *.rar|*.RAR) unrar x %f %D/ ;; *.zip|*.ZIP) unzip %f -d %D/ ;; *.tar.bz2) bunzip2 -c %f | (cd %D ; tar xvf -) ;; *) gzip -dc %f | (cd %D ; tar xvf -) ;; esac fi
І ще одне питання, може є якийсь засіб... От у мене є ФАТ а якщо він примонтований, то на ньому усі файли мають атрибут "виконуваний", і наприклад є архів, а якщо він виконуваний, то я не можу зайти до архіву тому що мс намагається його виконати, і звичайно bash каже що неможна виконати двійковий файл...[/quote[Засіб є - латка для ядра, звуть її WOLK. Це збірна солянка великої кількості різних латок в одну велику. (Working Overloaded Linux Kernel - Працююче Перевантажене [можливостями] Ядро Лінукс). Там за замовчуванням у vfat стоять права на файли(не каталоги) "rw-" замість "rwx".
Латку пошукаю, цікаво, пройде вона на мандрейк?
А щоб не тягнути+компілювати+і_т.д. - можна у fstab прописати потрібні атрибути на той же vfat - все працює нормально.То звичайно є півзасіб для ґуру, а для нас, початківців, і так працює