Букви ґ Ґ не існує!
Якби я писав у школі "клЯсичний" - я ніколи не закінчив би її. Що за знущання над мовою? Може іще якийсь акадємік проведе дослідження, напише книгу і виявиться що слово "філіжанка" - 100% українське?
Цитата: gdekjifgb від 2017-05-28 15:46:48Букви ґ Ґ не існує!Ви абсолютно праві. Є літера ґ.
]Українська мова має фонетичний правопис, і це має бути головним принципом при фіксації правил. Звук Ґ в українській мові об'єктивно є, і він має відображатись при написанні. Щодо "клясичний" - така вимова об'єктивно надзвичайно рідкісна, і вводити подібне написання є помилкою.
І, так, філіжанка - це українське слово
Звук Ґ - є, букви такої нема
Зіна Павлівна сказала що, ВСІ слова з буквою Ф - слова іншомовного походження.
Звук Ґ - є, букви такої нема. я пам’ятаю, що в 4 класі, на правій частині дошки Лідія Іванівна писала слово гудзик, а в квадратних дужках [г'удизик]. Вона говорила що в цьому випадку "Г" вимовляється твердо.
А взагалі, прикольно виглядає, коли IT-шники, без жодних філологічних знань, починають лізти у людську лексику та розповідають як воно має бути.
Свята правда, але це не робить ці слова неукраїнськими. Без запозичень не існувало б жодної мови.
Власне, є на світі лише одна мова що має чіткі й незмінні вже дуже довгий правила правопису, фонетики, тощо — це латина. Й вгадайте чому так.
Цитата: prapor від 2017-05-28 20:32:50Власне, є на світі лише одна мова що має чіткі й незмінні вже дуже довгий правила правопису, фонетики, тощо — це латина. Й вгадайте чому так.Щодо фонетики - ти це погарячкував, бо вже років так з тисячу, а то й більше, ніхто не знає, як вона звучала. Вимовляють, як доведеться. Я думаю, що римляни б довго ржали, якби почули.
Кішечка каже "м'яв", песик каже "гав", корівка каже "му-у", а ґава каже "кар-кар".
.... начальник каже «якого дідька?»...
Off-topic:Цитата: Koljan-Mykola Tkach від 2017-05-28 07:11:45От так дуже часто, одразу в кущіНевеличке пророцтво - не знайдете ви помічників, з таким ставленням
От так дуже часто, одразу в кущі
Цитата: Koljan-Mykola Tkach від 2017-05-27 22:17:22Є група у Фейсбуці "клясичний український правопис", там багато цікавого Якби я писав у школі "клЯсичний" - я ніколи не закінчив би її. Що за знущання над мовою? Може іще якийсь акадємік проведе дослідження, напише книгу і виявиться що слово "філіжанка" - 100% українське?---Букви ґ Ґ не існує! Цікаво чи школярі знають про ґ Ґ? треба попитати у себе на вулиці. Та тільки тут такі вумні що читати/писати не вміють. Освіта
Є група у Фейсбуці "клясичний український правопис", там багато цікавого
У школі ще й досі вчать утопічної теорії Дарвіна