Може хоч ґуґливці зможуть їх переконати в тому, що systemd треба випиляти...
Можете запропонувати щось краще? Повернення то System V або BSD init не пропонувати.
Що пан має під словом "краще". Якщо відповідність юніксвей - то системд - це взагалі найгірший варіант.
Я спитав конкретно: запропонуйте щось краще за systemd. Відкочуватись на SystemV та BSD не пропонувати — вони застарілі.
Якщо це станеться, це буде дууууже значний удар по Linux-спільноті. Занадто багато вже на Ubuntu орієнтується.
Скрипти кілометрові на кожен чих фігачити Ех, наковбасив я їх свого часу.
А, фігня. Переважна більшість наявних дистрів чудово сумісні, тобто переписувати і навіть перезбирати нічого не доведеться. Ну, зміниться мій щодворічний ритуал скручування LTS темплейту. Ну, відновляться на форумах теми "з чого починати" і "я поставив Red Hat 8 і ніц не розумію". І що? За підтримку убунти і так фіг хто платить, тепер просто будуть не платити за деб.
Я теж. Я більше не хочу. Після сервісів systemd ті скрипти для мене як жахливий сон.
Насправді, не дуже сумісне. Точніше, воно може й працює, але творить зоопарк бібліотек у системі й таке інше. Врешті доводиться використовувати усілякі контейнери, бо інакше усе що треба не заведеш.
От чесно - єдину не дуже сумісну програму, яку я бачив з останні роки, це Cossacks 3. І то, тому що їм було лінь бандлити ліби, у чому, до речі, немає нічого трагічного. Але якщо у авторів будь-якого проекту руки з дупи, то дистрибутив тут не допоможе.
Науковий (математичний, фізичний, хімічний, тощо) софт. Вони його навіть у пакунки не загортають.
якщо не важко, по пунктах: чим тебе не влаштовує systemd?
LOL, "юніксвей". Чули таку штуку, OS X? Це сертифікований юнікс. А чули про launchd? Це система ідеологічно аналогічна systemd для OS X, але старша і дещо гірша (за деякими параметрами - суттєво гірша; логування, наприклад там дуже сумне). А ще чули про таку річ як GNU & non-POSIX extensions? Це пряме і грубе порушення того самого "юніксвей", завдяки якому GNU юзабельна, домінуюча і таки не юнікс, на відміну від OS X зі своїм вузеньким ринком.