Що такого таємного у тимчасовому паролі, переданому відкритим текстом через криптозахищений канал?
SMF при реєстрації просить вказати пароль, тобто пароль не генерується рушієм, а його вказує користувач. Наскільки я зрозумів топікстартера, саме в цьому і полягає суть проблеми — пароль, введений користувачем, відсилається листом.
Ще один. Головне питання: навіщо це робити? Що такого таємного у тимчасовому паролі, переданому відкритим текстом через криптозахищений канал?
Вітаю! Щойно зареєструвався і відразу отримав МІЙ пароль на імейл.
По-друге. Якщо ви не використовуєте паролі повторно (що є значно більшим порушенням безпеки), то те, що адміністратори сайту знають ваш пароль — не має мати особливого значення, бо адміністратори сайту мають доступ до бази даних (якщо не методами самого форуму, то завжди можна написати свій модуль, що надасть такий доступ і встановити його з адмінки), і можуть прямо без знання паролю вписати в базу будь-що від вашого імені.По-третє — коли ви відправляєте будь-який текст кудись в інтернеті — ви не можете бути впевненими, що веб-сервер не логує дані, які ви відправляєте (якщо не адміністраторами сайту, то, наприклад, техпідтримкою хостинг-компанії, де розміщено сайт). І не можете бути впевненими, як ці дані будуть використані. Тому ще раз — не використовуйте однакові паролі ніде, і подібних питань не виникатиме.
Це все добре, але пароль відкритим текстом - ми що, повернулись до початку 2000-х років? Ви ж самі розумієте, що топікстартер має рацію. І відредагувати шаблон досить примітивна справа.
Тобто є ризик того, що хтось отримає доступ до електронної пошти юзера та знайде там пароль відкритим текстом. Навідь не потрібно проходити процедуру відновлення паролю на цьому та інших сайтах, якщо це єдиний пароль. І будьте впевнені, у світі багато людей, які використовують один пароль на багатьох сайтах. Тому подбайте про своїх користувачів і не робіть нікому нерви.
Сценарій атаки, будь ласка.
Цитата: Cthulhu від 2018-07-04 16:10:10Сценарій атаки, будь ласка.http://ua.opennet.ru/opennews/art.shtml?num=48914
Відправка ПЕРШОГО паролю у листі підтвердження реєстрації не є порушенням правил безпеки. Все, крапка.
Сценарії атак на вашу почтову скриньку і інші сервіси, якими ви користуєтесь, мене, звісно, не цікавлять.
По-друге, prapor все правильно пише - той гентушник сам винен. Ніколи не зберігайте критичну інформацію у місцях, де вона може бути навіть теоретично скомпрометована.
По-третє, опеннет. Фу таким бути.
Це Є порушенням правил безпеки.http://plaintextoffenders.com/faq/devsКрапка.
Може ви не будете надсилати мою критичну інформацію куди не слід?
Ви знаєте україномовну альтернативу OpenNet? Бо я не впевнений, що ви можете читати статті на англійській мові.
Ще раз повторюю: відкритим текстом відсилається лише ПЕРШИЙ пароль
Посилання на нікому невідомий сайт не є прийнятною практикою.
Читати вам лекцію з інформаційної безпеки, про необхідні та достатні заходи її забезпечення, я не буду — занадто дорого коштує мій час.
Яку ще критичну інформацію?
От якби цей сайт мав відповідати HIPAA чи PCI DSS, тоді можна було б щось казати. Наразі — жодних причин.
Судячи з вашого правопису, я маю сумнів у вашому володінні українською мовою. Як і здатність зрозуміти де саме ви знаходитесь.
Так ви ж його й відсилаєте у welcome email відкритим текстом. Скільки ще разів це повторювати?
Завдяки цьому посиланню цю проблему було виправленно у багатьох CMS. А ще воно згадується у такій книзі, як Information Security Practice and Experience. Хоча наврядчи це вам про щось говорить.
Проблема в тому, що вам ніхто не може прочитати, бо ви не слухаєте.
Пароль при реєстрації на сайті. Уже другу сторінку балакаємо про це.
Це добре, що ви знаєте про PСI DSS. Але якого біса це не працює у випадку цього форума? Нагадую, ви відправляєте пароль користувача при реєстрації. Потрібна лише одна хвилина, що б виправити це. Хоч раз в житті зробіть гарне діло та виправте це.
Ви знаєте, на одещині переважно розмовляють російською. Так, це не легко перейти на українську мову, коли все життя розмовляешь російською.
Але проблема зараз у тому, що ви не в змозі вирішити малесеньку проблему. Тому я краще піду спілкуватися на DOU.
Усім дякую, ви не здатні відредагувати малесенький php файл.