┌────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │ │ │ 1 │ │ ─── │ │ 2 2 ⎜ e ⎟ │ │ In[1]: ───── + ───────────────────────────────────── + ⎜ ─── ⎟ │ │ 3 _______________________________ ⎣ 2 ⎦ │ │ ╱ ┌ π ┐ 2 ┌ π ┐ 2 │ │ ╱ Sin │ ─── │ + Cos │ ─── │ │ │ ╲╱ └ 2 ┘ └ 2 ┘ │ │ │ │ │ │ Out[1]: 3.1666666666666665 │ │ │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Чи є відкритий аналог Mathcad з графічним введенням формул та виведенням результатів?
MathCad орієнтований на літературне програмування. Тобто у ньому можна написати програму, яку можна оформити як документ.Є велика різниця між гарною формулою на картинці та робочою формулою у програмі. МатКад дозволяє написати формулу й виконати її, тому немає проблем з синхронізацією між кодом і картинкою, а навпаки, є гарантія що код працює так, як написано. Том у МатКаді напр. можна змінити якийсь початковий параметр і перерахувати всі графіки та результати й отримати новий документ.
З усією повагою, так само можна зробити у Cantor, wxMaxima та TeXmacs (і у Maple та Mathematica).
Цитата: yurchor від 2020-02-13 17:57:04З усією повагою, так само можна зробити у Cantor, wxMaxima та TeXmacs (і у Maple та Mathematica). Ні, не можна. Я пробував.Подібне можна зробити у Юпітері, саме тому він такий популярний. Спочатку зайдіть на сайт і запустіть інтерактивний документ в переглядачі, а потім покажіть мені аналог. Тільки не підсовуйте мені pdf-ки чи статичні сторінки з графіками у png — це не те.
Цитата: metaprog від 2020-02-12 14:35:20Чи є відкритий аналог Mathcad з графічним введенням формул та виведенням результатів?Спробуйте Юпітер Ноутбук чи Юпітер Лаб: https://jupyter.org/ Там можна використовувати різні мови програмування.
Цитата: Володимир Лісівка від 2020-02-12 18:36:29Цитата: metaprog від 2020-02-12 14:35:20Чи є відкритий аналог Mathcad з графічним введенням формул та виведенням результатів?Спробуйте Юпітер Ноутбук чи Юпітер Лаб: https://jupyter.org/ Там можна використовувати різні мови програмування.Щось настільке просте як Mathcad, але відкрите є? Просто графічне введення формул, графіки і все таке без коду на текстових мовах прогармування. Текстові мови програмування не люблю.
Для вас є безкоштовна SMath Studio. Я був не правий — це ще одна програма, у якій можна створити на робочому аркуші хаос.
Цитата: yurchor від 2020-03-20 16:56:32Для вас є безкоштовна SMath Studio. Я був не правий — це ще одна програма, у якій можна створити на робочому аркуші хаос.Це безплатна програма. Вона прикольна, але не вільна.