Може краще не мучити програмістів черговим графічним середовищем
а спробувати зробити ігру для дітей, для навчання програмуванню?
Маю досвід співробітництва з вченими, які дуже часто автоматизують роботу в лабораторії використовуючи саме лабв'ю. Виглядає непогано, але тільки для простих випадків. Зазвичай більш складні перетворюються на фільм жахів.
Раджу ознайомитись з APL, в ній немає жодного англійського слова
Та і в усіх інших використовуються лише декілька слів, які легко запам'ятати
Також в срср для навчання в школах була популярна мова, синтаксично - паскаль, але в якості слів мови використовувалися кириличні абревіатури
ЦитатаМоже краще не мучити програмістів черговим графічним середовищемЯ пробував багато різних "графічних" середовищ і з існуючого нічого практично придатного крім Лабв'ю не бачив. Ну а поширення Лабв'ю стримують в основному дорогі ліцензії та закритий код.
Цитатаа спробувати зробити ігру для дітей, для навчання програмуванню?Краще одразу зробити середовище програмування, яке в засвоєнні не складніше за графічний інтерфейс користувача. Діти легко засвоюють графічну вінду, не знаючи англійську, але з лінуксом та консоллю їм вже складніше, не кажучи вже про текстові мови програмування.
Я, знов ж таки, пробував кілька текстових мов - і всі вони даються виключно через книжки, мануали та гугління.
А в Лабв'ю щойно розібрався з інтерфейсом - інше стало даватись легко, без гугління та майже без інструкцій (зазвичай достатньо короткої контекстної довідки). Лабв'ю звільнило мене від гугла.
Я на Лабв'ю роблю і можу розуміти схеми будь-якої складності, а от текстовий код складніший за хеллоуворлд - то вже для мене фільм жахів: пам'ятати і прописувати англійські назви змінних та функцій, вічно шукаючи компроміс між короткістю та зрозумілістю - не для мене.
Проблема лиш що Лабв'ю все ж таки досить обмежене і закрите, тому я і роблю Метапрог.
Ще важливий нюанс - мовний. Всі текстові мови програмування (крім російської 1С) намертво прив'язані до англійської, яку більшість українців не знає. І я вважаю несправедливою ситуацію, коли знання однієї лиш української мови недостатньо для програмування, коли наша мова стає "другорядною". Багатомовний Метапрог зрівняє мови і відновить справедливість.
Повірте, програмістів закритий код не стримує. Якби Лабв'ю був того вартий, його переписали би вже декілька раз.
Але переваги текстового інтерфейсу переважають всі його недоліки коли над програмою працює більше одного програміста
Я нічого не розумію у Лабв'ю. На вашому знімку я бачу багато факів і знайомі назви функцій. :-/
Пишіть їх українською (якщо мова підтримує), або транслітом.
Але, зробіть будь ласка текстовий аналог, щоб його можна було скопіювати у звичайний текстовий редактор і відредагувати. Або згенерувати. Ви ж генеруєте код на Сі, а не картинки для графічної мови програмування
Алгол, Рапіра, Фокал, Бейсик, та інші мови. ДЕМОС, ФОБОС, РАФОС, та інші ОС-ки. Їх є достатньо.
Я на них вчився програмуванню. Але якщо я хочу співпрацювати з іноземними програмістами, то ми маємо використовувати спільну мову. На жаль, українська є мало популярною у світі, хоча українська мова на стільки логічна, що її можна використовувати напряму, як комп'ютерну.
Які помилки? Що ви пробували і що не сподобалось? В Метапрог Онлайн були?