"надає 95% функціональності sudo з дрібкою основної бази"
apt install doas
emerge -a doas
pkg install doas
vim /etc/doas.conf
vim /usr/local/etc/doas.conf
permit nopass keepenv :wheelpermit nopass keepenv root as root
doas emerge -uaDN @world
permit persist keepenv :wheel
Далебі, sudo важить близько 5мб, натомість doas доходить лише до кількох кілобайтів.
Цитата: bebyx від 2020-03-12 15:21:58Далебі, sudo важить близько 5мб, натомість doas доходить лише до кількох кілобайтів.Дивно це чути як аргумент у 2020-ому.
Можливо це через те, що ви сидите в парашенеті, а не в нормальному, англомовному, як я. І тому не знаєте трендів спільноти користувачів Лінукса, натомість тикаєте поверховими уявленням про сучасність, що притаманно малоосвіченим провінціалам пост-совку.
Цитата: bebyx від 2020-03-16 15:50:17Можливо це через те, що ви сидите в парашенеті, а не в нормальному, англомовному, як я. І тому не знаєте трендів спільноти користувачів Лінукса, натомість тикаєте поверховими уявленням про сучасність, що притаманно малоосвіченим провінціалам пост-совку.Дуже дивний причинно-наслідковий звʼязок, але на тлі генерування цієї гіпотези геть забули проаргументувати свою відповідь.
Що аргументувати? Подивіться популярні канали про Лінух на ютупі, тільки не парашною мовою, а нормальною, міжнародною. Ніхто не хоче тримати непотріб у себе в системі.Вам потрібне сміття, яким ви не користуєтеся? Вам потрібно вишукувати потрібне серед безлічі рядків конфігурації замість додати два? Ок, ваші проблеми.
А загрився я саме на вашу заувагу про "2к20", бо відсталим від життя колгоспником УЦТ виглядаєте саме ви, перепрошую.
Ніхто не хоче тримати, але тримають. Розкрию таємницю: більшості байдуже, чи в них багато сміття на диску. Мені так само. Якщо є дві програми і одна більша за іншу, то для мене рідко, коли це було аргументом на її користь, інколи навіть навпаки — це могло свідчити про брак можливостей.
Що таке колгоспником УЦТ? І як це повʼязано з моїм терабайтовим диском? Ви мене абсолютно не знаєте, але відверто вішаєте на мене радянські кліше лише за те, що мені здалося дивним вважати 5 мегабайт сьогодні багато? You must be kidding… Якщо ці дві речі у Вас викликають однакові негативні емоції, то це не обовʼязково означає, що там є звʼязок для інших людей. Пропоную перейти до конструктиву і відкинути недоречні аналогії.