Тут може бути причина у тому, що, наскільки мені не зраджує мій склєроз, "Мережа Windows" (реалізація SMB від Microsoft) з налаштуваннями за умовчанням не використовує DNS для співставлення назв із IP, а використовує WINS. Найпростіший спосіб обійти обмеження - додати відповідні записи у локальний файл hosts (як правило, знаходиться у каталозі C:\Windows\System32\drivers\etc, тільки не забудьте блокнот запускати від імені адміністратора, інакше не збережеться файл). Для невеликої мережі цілком прийнятний вихід. Якщо у Вас в мережі виділений SMB-сервер, який точно стає WINS-сервером (це залежить від налаштувань сервера у Linux або (нічого дивного, все типово для Microsoft) від версії Windows), то в налаштування DHCP (не знаю, правда, як це вказати у LibreSWAN) можна додати параметр "option netbios-name-servers 192.168.0.1;" (адреса, звичайно, повинна бути Вашого WINS-сервера).
Ще іноді допомагає видалення прихованих пристроїв "Microsoft 6to4 adapter" у диспетчері пристроїв (у меню «Вид» увімкнути відображення прихованих пристроїв), якщо, звичайно, Ви цю технологію не використовуєте.