а їх хтось підтримує ? Коли Гейб посварився з майкрософт, він сказав за лінукс, фанатики зразу ж почали бігати і радіти, але вільним іграм такі як AssaultCUBE, supertux ... Напишіть хто і коли хоч задонатив вільним іграм ?
Ви згадали про протон, але не написали про лептон (це "прослойка", шар, що реалізує в Лінуксі (що більше схожий на дистри Лінуксів) можливість запуску Андроїд-застосунків та встановлення апк пакунків та розробку з адб, логами та ін).
Щось у вас така мішанина всього намішана...Економіку змішали з гвинтами та підставками, а свободу з грошима ))
...успіху від вільного ПЗ як товариства я не бачу......Ардуїно це так іграшка, для мене то просто тест на платі, або щоб швидко щось зробити.
якщо андроїд це лінукс, то навіщо ще створювати прослойку, в лінуксі щоб запускати андроїд програми в лінукс дистрибутиві ?
Не змішав, багато програмістів опенсорс вигоряють, як не крути, піти в магазин і сказати, доброго дня, я пишу опенсорс чи можу я у вас щось купити безкоштовно, думаю вам скажуть щоб купити що треба мати, і тут річ не йде про мільйони чи мільярди, є опенсорс програми яким ще тільки підтримки, фінансово, і про деякі програми можна і забути які мало того пропрієтарні, так і коштують що ойойо. Хоч і лінукс ядро вільне, але його фінансують не тільки правками в ядро. це багатьох проектів стосується.
ПОСІКС (стандарти мобільної ОС, що описують
за красиво запакований продукт, в середині якого буде та сама Ардуїна
Ви розумієте що таке "множина" та "підмножина"? Що є "більшим", а що є "меншим"?
Наприклад, "навіщо інсталювати Пайтон чи Го, якщо то і так Лінукс?" чи "навіщо інсталювати КДЕ, якщо то і так Лінукс?"
А от "менше є в більшому", тобто ви можете бінарник (ЕЛФ) скопійувати з Лінуксу (іншого, з таким самим процесором) і запустити в шелі Андроїда. Бібілотеки бінарні також скопіювати, коли не ті що є.
(хоч це й розмите поняття, на відміну від ПОСІКС (стандарти мобільної ОС, що описують набір інструментів, що обов'язково "має бути в кожній інсталяції", типу "шелл", "майк", "сс" чи "м4" препроцесор)) ще є "Джава" і набір бібліотек до Джава, що не є стандартними для мови Джава (тобто тільки самої стандартної мови може бути недостатньо).
Кожна людина може самостійно сама для себе вирішувати коли "пити", коли "їсти", коли "спати". І це не регулюється ні ліцензіями, ні компаніями
Фінансування та сталий розвиток:Незважаючи на популярні ініціативи, такі як GitHub Sponsors, та стратегії фінансування відкритого коду, які обговорюються в статтях Open Source Funding: Strategies, Case Studies and Best Practices, забезпечення стабільної фінансової підтримки залишається серйозною проблемою.
Патчі у вільні проекти йдуть від різних людей, навіть коли той проект під крилом компанії (Хром, Андроїд, ...).
програмне забезпечення з binutils збереться в лінукс дистрибутиві, а в android ні, бо там система інші BIONIC
Але і лінукс не визначається обов'язковістю glibc. В деяких linux дистро це не glibc, нп в alpine чи void - musl libc, в android - bionic libc (якщо я правильно то зрозумів), а нп в gcc нещодавно був анонс підтримки picolibc для embedded систем. Тобто використання інших libc, binutils toolchain, etc. не характеризує що це не linux.
musl це бібліотеки для застосування в embedded
от завантажив Alpine linux .., щоб замість gnu утиліт запустити busybox
якщо musl Posix сумісний
BIONIC це ANDROID API
Відкрийте ще раз картинку https://developer.android.com/static/guide/platform/images/android-stack_2x.png
От вам список системних викликів які BIONIC з ядром викорситовує... а це glibc ...
ЦитатаПОСІКС (стандарти мобільної ОС, що описуютьШІ галюцінації м̶о̶б̶і̶л̶о̶к̶ портатілок майка?)))p.s. відносно unix - то posix (позикс у вимові) та sus, а portable в контексті то не mobile
то BIONIC це ANDROID API...якби так, тоб всі віртуальні машини в яких запускалася ОС там, називалась лінукс ОС.
я мікроконтролер від мікропроцесора відрізняю і SOC які часто на архітектурі ARM можна зустріти