Доброго всім дня! Хочу перейти з Windows на Linux, і, як у багатьох, виникають деякі питання.1. Який дистрибутив встановити? Розглядаю до встановлення Manjaro, але не впевнений, що для початківця підійде.Всім дякую!
Яку графічну оболонку обрати? Поки що розглядаю GNOME, найбільше мене вабить, Але знов ж таки, не впевнений, що це вірне рішення.
Цитата: IMarkTop від 2022-05-06 09:00:46Доброго всім дня! Хочу перейти з Windows на Linux, і, як у багатьох, виникають деякі питання.1. Який дистрибутив встановити? Розглядаю до встановлення Manjaro, але не впевнений, що для початківця підійде.Всім дякую!Привіт , кожен дистрибутивів має свої переваги мінуса моя дорога в мір лінукса пачалася з Slackware , з нього і пропоную починати ,плюси все робить із під коробки ..немає залежностей в пакетному менеджері і тп ЦитатаЯку графічну оболонку обрати? Поки що розглядаю GNOME, найбільше мене вабить, Але знов ж таки, не впевнений, що це вірне рішення. ХFCE доволі проста тай привічна оболонка ...але гноме теж непоганий вібір ...
Дякую!
3. Зараз модно клепати усе на один розділ SSD (не матимете проблем із встановленням важких пакетів комерційного походження та іграшок). .
Якщо ставити в один розділ, буде як у вінді створена папка користувача всередині розділу?
1. Який дистрибутив встановити? Розглядаю до встановлення Manjaro, але не впевнений, що для початківця підійде.2. Яку графічну оболонку обрати? Поки що розглядаю GNOME, найбільше мене вабить, Але знов ж таки, не впевнений, що це вірне рішення. 3. Скільки пам'яті виділяти для кожного розділу? Є SSD на 512 GB і HDD на 320 GB. На HDD планую створити один розділ, а SSD під систему і домашній каталог. Під час відповіді, будь ласка, вказуйте точки монтування.