Welcome, Гість

Автор Гілка: ELPiS - new online small web magazine (щомісячний розважальний часопис)  (Прочитано 5211 раз)

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
https://elpis.ws/ не відкривається в Internet explorer 8 на Windows XP.

я знаю. мені в контактах ще в листопаді про це написали. я робив оновлення, щоб на старі ішаки
відкривався адаптований шаблон, але ще не доробив.

щодо БК - фраза двояка, я виправлю ) малось на увазі що фільм має ту саму назву, що не є типово.

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *

http://elpis.ws/cgi-bin/cms/articles вийшов 6й випуск  ;)
буду вдячний за конструктив

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *

http://elpis.ws/cgi-bin/cms/articles вийшов 7й випуск  ;)

приєднуйтесь  ::)

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *
http://elpis.ws/cgi-bin/cms/zine_jun_25
вийшов 9 номер журналу - приєднуйтесь
« Змінено: 2025-06-05 18:40:03 від Turboblack »

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *

Відсутній yvs115

• Графоман
  • дописів: 324
Обкладинка з підтекстом вийшла - стомлені люди відповідного віку присіли відпочити та віфі гратіс, випадково підбір картинки не по результату ШІ аналіза?
« Змінено: 2025-07-22 17:13:13 від yvs115 »

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *
Обкладинка з підтекстом вийшла - стомлені люди відповідного віку присіли відпочити та віфі гратіс, випадково підбір картинки не по результату ШІ аналіза?

ми не використовуємо нейронки, а фотка просто загуглена.
є мем про італійський інтернет, частина використана з нього.
чому на задньому фоні діди - бо така моя особиста уява про цю країну
звідти така пасхалка.

якщо у вас є побажання сказати щось цікаве щодо попередніх обкладинок, котрі тут:
https://elpis.ws/cgi-bin/cms/articles
буду щасливий почути ваші думки

також вийшов новий 11й випуск, про жінок в айті в епоху до айті
https://elpis.ws/cgi-bin/cms/zine_sep_25

надіюсь він вам сподобається, як і обкладинка

Відсутній yvs115

• Графоман
  • дописів: 324
Цитата
принаймні gratis та elpis <-> el pais - нагадує іспанську)

Цитата
чому на задньому фоні діди
схоже на асоціативність по журнальному контенту, не схоже?

Цитата
- моя особиста уява про цю країну
Японія?
« Змінено: 2025-09-23 20:25:39 від yvs115 »

Відсутній BeSiDa

• Графоман
  • дописів: 256

Дуже дивно, не згадали про жодну жінку з Києва, хоча саме у Києві був побудований перший у Європі комп'ютер (є музей) та з тої пори існує Інститут Кібернетики. Думаєте там не було жодної жінки? :) Чи їх історії вам не важливі... бо "не продалося" у стількох копіях як це було з комп'ютерами зі статті та й взагалі вже не існує навіть у вигляді емуляторів. А там був створений цілий окремий всесвіт зі своїми ідеями та натхненням. Ви хоч і пишете що мета зберегти знання та історію і є місце для тепла та натхнення, але ... все те десь поділось відносно кібернетики та лампових компів розміром з кімнату :)

От можете хоч зараз когось нагуглити з них, їх книги та програми, їх внесок у цифрові, текстові та графічні частини кібернетичної техніки? :)

Хоча вже й досить легко створити емулятор того першого комп'ютера з Києва навіть у браузері на скриптах.

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *
Цитата
принаймні gratis та elpis <-> el pais - нагадує іспанську)

Цитата
чому на задньому фоні діди
схоже на асоціативність по журнальному контенту, не схоже?

Цитата
- моя особиста уява про цю країну
Японія?

ні ні і ще раз ні )))
Elpis = з грецької означає надія (HOPE)

Італія бо пасхалка ж про статтю "якби інтернет вигадали італійці"

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *

Дуже дивно, не згадали про жодну жінку з Києва, хоча саме у Києві був побудований перший у Європі комп'ютер (є музей) та з тої пори існує Інститут Кібернетики. Думаєте там не було жодної жінки? :) Чи їх історії вам не важливі... бо "не продалося" у стількох копіях як це було з комп'ютерами зі статті та й взагалі вже не існує навіть у вигляді емуляторів. А там був створений цілий окремий всесвіт зі своїми ідеями та натхненням. Ви хоч і пишете що мета зберегти знання та історію і є місце для тепла та натхнення, але ... все те десь поділось відносно кібернетики та лампових компів розміром з кімнату :)

От можете хоч зараз когось нагуглити з них, їх книги та програми, їх внесок у цифрові, текстові та графічні частини кібернетичної техніки? :)

Хоча вже й досить легко створити емулятор того першого комп'ютера з Києва навіть у браузері на скриптах.

дякую за пораду, це не останній номер на таку тематику, буде і про наших з вами,
чомусь дивно що ви не згадали її прізвище
мабуть ідеться про Катерину Ющенко, одну з розробниць першого в Європі комп'ютера МЕОМ?

знаєте, я завжди дивуюся чому наш народ до своїх має таке дивне відношення: не хвалить, і не поливає гімном, а так ніби...
я відчув себе таким собі вазонком до якого підливають поволі, так щоб "сільна абідна".

я справді заслужив таке відношення?

так! я пишу "мета зберегти". а тим кому не байдуже - надсилати на пошту мені інформацію чи статті.
вам ж не байдуже? - чекаю від вас матеріали.

ви хочете перетворити цей топік в срач чи може давайте краще ви допоможете мені робити хорошу справу?

всіх благ.
« Змінено: 2025-09-25 21:31:58 від Turboblack »

Відсутній BeSiDa

• Графоман
Вам серйозну відповідь,  чи щось таке...?
Спробую серйозно.

знаєте, я завжди дивуюся чому наш народ до своїх має таке дивне відношення: не хвалить, і не поливає гімном, а так ніби...
я відчув себе таким собі вазонком до якого підливають поволі, так щоб "сільна абідна".
Те що ви написали, ознака хакерського зламу мозку. Ви відчуваєте сторонню дію, але її джерелом вважаєте людину, яка вам пише лише через те що ... "а я не бачу нікого іншого!", а отже "винна вона, бо більше нікому!".
Перша ознака зламу в тому, що пост іншого ви вважаєте важливішим за себе самого, замість того щоб подумати "у світі дуже багато різних людей і 50% з них може мене обливати грязюкою, а одночасно інші 50% вважатимуть що я їх надихнув на круте", а тому "я сам для себе без інших знаю що я роблю класне і сам можу оцінити себе без інших".
Друга ознака, щось в середині мозку підкреслює тільки ті частини відповіді, які вам здаються більш образливими. Ви можете в редакторі підкреслити кольором всі такі слова з мого посту, а потім... прочитати всі НЕ підкреслені слова які вам здазнаєте, я завжди дивуюся чому наш народ до своїх має таке дивне відношення: не хвалить, і не поливає гімном, а так ніби...
лися "менш важливими".
І саме тому враження "підливають потрошку", бо дуже складно тому що вас зламало викрутити так значення слів, щоб воно 100% вам здалося образливим. Для перевірки, наступне слово ваш мозок миттєво виділить і оцінить як "важливе" і вже точно не "потрошку".....     Тупий.
(помітили? при тому що я не вказав що воно про вас :))) воно про мене, бо я пишу це і вже знаю що злам лікують не так, з середини дуже складно, бо сам це проходив)

Далі до вас не має відношення, то більше про те що було...

чомусь дивно що ви не згадали її прізвище
... бо я мав тоді думав не про одну людину, а про сотні жінок та дівчат в Кібцентрі за всі ті роки...

так! я пишу "мета зберегти". а тим кому не байдуже - надсилати на пошту мені інформацію чи статті.
вам ж не байдуже? - чекаю від вас матеріали.
Я розумію, що "чекаю від вас" має метою "відбити атаку". І це ефективний вид відбиття.
На практиці коли я таке робив виявлялося, що "я роблю все не так і не те що від мене очікували" і що я "повинен вписатися в формат, який ... в голові людини". Тому те що роблю я, то "окремо", а не "для когось". А вже хто хоче, той копіює собі. Тому я за децентралізовані протоколи типу Федіверса. Без когось "хто вирішує що прийняти".

Відсутній BeSiDa

• Графоман
А про "дивуюся" я вже розкрутив. Напишу для форуму. Ігноруйте коли не цікаво.

Мені здалося що такі історії (безвідносно сайту чи місця їх публікації) схожі на товари в супермаркеті. Що є красива і (головне) невеличка за об'ємом "коробка" на якій написано "відкрити тут", "споживати так", "результат такий".
Тобто "пакетовані історії".

Як приклад "навчилася вишивати хрестиком", це допомогло "намалювати іконки", це "вплинуло на багатьох" і це просто побачити. Пакет закінчився.

А от коли людина 7 років вчилася, десятки років працювала, її не виганяли з роботи, а отже точно користь була, а от її вплив на все інше ... а хрін його розбере який саме... Він точно був (бо спілкування було), але хто його виокремить та доведе?? Це не "пакетована історія". Це "якась хрінь" :))) Хоча саме така хрінь зміню світ, та робить його краще.

Деякі люди можуть взяти ту "сировину" (хрінь) і зробити з неї "пакетовану історію" (для споживання), але то може виявитися лише 1% від того що робила людина. І може бути зовсім не максимальним впливом на світ, а "те що змогли довести" та оформити так що "іншим теж це просто зрозуміти".

Чомусь здається що деякі культури мають традицію створювати "пакетовані історії", а от інші ... ні. (не існує механізму винагородження за створення таких історії).

п.с. раніше такі "пакетовані історії" називалися "легенди", "міфи" та "пісні".
п.п.с. а про "хвалити"... ми можемо не знати, але в інших теренах "хвалити" то синонім "облити грязюкою". Ми того не розуміємо, бо сприймаємо слова "як вони виглядають". А от справжня оцінка якості в них це ... "вкрасти" (запозичити, фейр юз, кавер, створення свого контенту (і назвати його своїм!) з частин контенту інших). Це видно, наприклад, у відео блогерів. Які саме відео інших інших людей та компаній вони частіше вставляють в свої.
А "хвалити" словами то "робити рабом". Чи ... намагатися хоча б (жест "хлопати по плечу" зверхньо).

Відсутній Turboblack

• Новачок
  • *

вийшов 12й випуск, https://elpis.ws/cgi-bin/cms/zine_oct_25

надіюсь що вам сподобається  8)