Автор Гілка: Використання зовнішнього SSD для Fedora і віртуальної машини одночасно  (Прочитано 134 раз)

Відсутній netwixell

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
Вітаю. Поставив собі питання: чи можна використовувати один і той самий зовнішній SSD і для віртуальної машини, і для встановлення Fedora? В інтернеті говориться, що це можливо, але на практиці я провозився довго і вже втратив надію.

Суть ідеї в тому, щоб розмітити SSD, установити туди Fedora через інсталяційну флешку, а потім додати цей диск у віртуальну машину і завантажити ту саму операційну систему, не встановлюючи нову поряд або замість уже наявної. Для цього потрібно не створювати у віртуальній машині новий віртуальний диск, а змусити її використовувати вже наявний фізичний диск.

У VirtualBox, як я розумію, такої можливості немає. В інтерфейсі при створенні віртуальної машини немає опції додати наявний фізичний диск - мова йде тільки про створення або додавання віртуального диска.

Для реалізації в VMware я виконав такі кроки:

Створив завантажувальну флешку Fedora за допомогою Fedora Media Writer, скачаного зі сторінки https://fedoraproject.org/workstation/download; образ узяв тут: https://fedoraproject.org/spins/kde/download.
Видалив усі розділи на SSD і відформатував його у FAT32.

Завантажився із завантажувальної флешки.
Розмітив SSD, як запропонувала система.

Встановив Fedora.
Перезавантажився.

Після завантаження Windows я запустив VMware від імені адміністратора і створив віртуальну машину з такими налаштуваннями.

Під час запуску віртуальної машини отримую таку помилку.

У підсумку все закінчується ось так.

Можливо хтось намагався зробити подібне?

Відсутній yvs115

• Новачок
  • *
  • дописів: 34
я приблизно так використовую зовнішній sata ssd з lvm партішенами під віртуалки вдома (lvm щоб легш їх совати і змінювати розміри).
Причини дві: -1- було мало місця на nvme ssd де просетаплена host os (debian like), -2- значно меньший disk io за рахунок відсутності проксі image<->device.

Різниця що використовую virt-manager як граф.інтерфейс до qemu. Спочатку віртуалки були в файлах-образах (legacy після переносу їх з virtualbox файл-образів), потім потрохи переніс/конвертував в lvm розділи.
Порівнюючи QEMU[+VirtManager] з VirtualBox - є плюси і мінуси. VMWare інтерфейс не пробував.

le: по ідеї (з скріншотів вище) треба було вибрати Use entire disk, якщо того буде достатньо windows/vmware для virtualdevice, то потім можуть бути тільки питання efi security, signed etc.
« Змінено: 2024-11-13 21:38:09 від yvs115 »