Автор Гілка: Запитання про Linux.org.ua  (Прочитано 2492 раз)

Відсутній yvs115

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
Re: Запитання про Linux.org.ua
« Відповідей #15 : 2024-12-19 17:22:06 »
> Windows XP. Натякаю на те що сторіночки в WWW не треба перетворювати на те що деякі нехороші люди називають web application бо від цього стає тільки гірше.
> Воно не для цього створювалося і якщо ваш сайт не працює в чомусь на кшталт IE 8 і з вимкненим JavaScript, то це поганий сайт.
> Для того щоб показати розмічений HTML текст не потрібне шифрування, фреймворки і Google chrome посвіжіше бо там зʼявилося чергове прикольне CSS правило.
>
   Крім сайтів заточених виключно під MS браузери - існують інші, й дивно вимагати від сучасного форуму (в масі орієнтованого для nix користувачів)
  сумісність зі застарілими MS софтом.

> якщо ваш сайт не працює в чомусь на кшталт IE 8 ...
>
   в браузері 90х - lynx відкривається,  тобто вас саме тільки InternetExplorer цікавить, а це зовсім не кшталт

ussca

• Гість
« Відповідей #16 : 2024-12-19 20:44:35 »
Цитата
коли відкрився то викликав у мене  [smiley=sputum.gif] рефлекс і бажання швидко закрити сторінку. Може я вже застарий просто.  [smiley=ded.gif]

у мене такі ж емоції, рефлекси, відчуття виникають коли мені деякі "продвінутиє" пропонують мені використовувати "красівоє і удобноє цемеес". Установка цемеес = гроші, адміністрування, підтримка = гроші, написання коду = гроші. Та на фіг нада.

Це я про свій шедевральний блогсервіс (лінк не скажу).
---
З приводу майбутнього ЛОУ :( ну хйзн. Думаю що Володимиру шкода припиняти (закидати, вбивати, знищувати) роботу форуму.

Шось сильно,значно змінювати (інший дизайн, ядро сайту) мотивації нема. Часу також на все не вистачає.

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 493
« Відповідей #17 : 2024-12-19 21:11:40 »
Воно і в Opera 12.18 не працює. Нащо накручувати довкола формочок для відправки тексту і сторіночок на яких цей текст потім відображається тони скриптів і CSS останньої версії? Щоб черговий павутинний програміст побавився з фреймворками тішачи себе тим який він програміст і щоб йому було не так складно прикручувати прикольні анімації? Щоб завантажити комп роботою? HTML четвертої версії з головою вистачає.
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній yvs115

• Дописувач
  • **
« Відповідей #18 : 2024-12-20 00:55:33 »
> Установка цемеес = гроші, адміністрування, підтримка = гроші, написання коду = гроші. Та на фіг нада.
> Це я про свій шедевральний блогсервіс (лінк не скажу).
>
   Перша асоціація з "шедевральний блог" - якийсь з багатьох php-шних бложиків, вірогідно на Wordpress чи його дерівативах.
   І мова була щодо gpl open-sourse https://github.com/discourse/discourse

А взагалі кажучи блог-сайти це трохи не туди, тру що на форумних движках можна завести блоги в якості побічного ефекту,
   але для різних задач краще використовувати відповідні до них інструменти.

> Воно і в Opera 12.18 не працює.
>
   Нині знайшли народний китайський браузер на заміну IE8?  Гуд :)   що тільки в Windows не юзає народ.. жах.

> Нащо накручувати довкола формочок для відправки тексту і сторіночок на яких цей текст потім відображається тони скриптів і CSS останньої версії?
> Щоб черговий павутинний програміст побавився з фреймворками тішачи себе тим який він програміст і щоб йому було не так складно прикручувати прикольні анімації?
> Щоб завантажити комп роботою? HTML четвертої версії з головою вистачає.
>
   Взагалі то засоби вирішення тієї чи іншої задачі визначаються задачею, а не навпаки.
   Якщо ж говорити щодо GTK/Gnome (а не про сотні різних discourse сайтів https://trends.builtwith.com/websitelist/Discourse),
   то там де зручно юзають markdown based сайти (щось типу https://developer.gimp.org/ чи https://docs.gimp.org/help.html)
   щоб.. щоб не завантажувати комп роботою HTMLя четвертої версії.
   (Хоча до деяких сайтів свого проекту в них руки схоже ще не дійшли, і ті сайти сайти досі живуть на важких HTMLях четвертої версії Ж).
   Якщо щодо QT/KDE форумів - то у них свої (інші від GTK форуму) резони вибору форумного движка на discourse.

І зрештою - можна форум навіть на mail розсилці тримати (як нп busybox форум), бо там не важливо щоб ресурс був популярним, там інші цілі.
   (хоча mail-list форуми певно з MS браузерами теж не працюють, тому для невибагливих MS юзерів теж не підійде).

ussca

• Гість
« Відповідей #19 : 2024-12-20 11:20:31 »
Off-topic:
Перша асоціація з "шедевральний блог" - якийсь з багатьох php-шних бложиків, вірогідно на Wordpress чи його дерівативах.
   І мова була щодо gpl open-sourse https://github.com/discourse/discourse

Якщо потрібно щось пояснювати, то не треба нічого пояснювати

Я колись звертався до сеошників. Вони пропонували передзайнити сайт і зробити з нього іще рдин вкантакт, фейсбук, або щось інше модне і красиве. Пропонували встановити вордпрес або якусь іншу цемеес.

На мої питання "а як бути з функціоналом діючого сайту?" вони запропонували використовувати інші сайти(?!) У мене є щось типу виплат для користувачів. І сеошники-парампарампрагромісти запропонували мені користуватись рандом.орг... (думаю цим спісіялістам було років по 20 або менше).
АБО
написати новий код щоб працював у встановленій цемеес. Ну і за все це гроші-гроші...

За встановлення цемеес також гроші (<=це я повторююсь), бо мабуть я не зможу два-три рази клацнути в панелі керування хостера, щоб встановити вордпрес.
Цитата
якийсь з багатьох php-шних бложиків, вірогідно на Wordpress чи його дерівативах.

іще ось шо: ви знаєте різницю між бложик і блогсервіс? У мене все абсолютно з абсолютного нуля.

ussca

• Гість
« Відповідей #20 : 2024-12-20 11:34:42 »
про працює/не працює в опера12 і іе8: Навіть нині є мобільні браузери які не розуміють теги https://www.w3schools.com/tags/tag_details.asp та  https://www.w3schools.com/tags/tag_summary.asp. Я коли дізнався - трішки розстроївся.

але десь вище йшлась мова про яваскрипт? думаю що цей мій комент не по тему(?)

ussca

• Гість
« Відповідей #21 : 2024-12-20 11:36:54 »
*не по темі

Відсутній yvs115

• Дописувач
  • **
« Відповідей #22 : 2024-12-20 14:59:44 »
Відносно чого був початковий комент - поділитися що популярно серед форумів.
Моє бачення на форуми серед тих що я використовував як користувач - доволі зручним був discourse,
який бачив що використовується кількома *nix проектами (як приклад наведено gtk/gnome і qt/kde, ще бачив у gitlab і opensuse).
Можливо вони значно допилені, чи ще якісь нюанси є, не знаю бо не займаюсь веб-програмуванням, - там я користувач.

Вищезгадані форуми і движок явно не сподобались виходячи з цього обговорення, тому що
-1: (a) "ублажати явасценаристів", (b) gtk форум не працює з не мейнстрім браузерами.
-2: Gtk/gnome форум (a) "викликав рефлекс [smiley=sputum.gif] " і (b) "бажання швидко закрити сторінку"

Стало зрозуміло що вподобання до UI і який форум вважати зручним/незручним - значно відрізняються.
У любому випадку певно не кращий час перероблювати сайти, а баченнями на можливий движок/UI вже поділилися
(які мене трохи здивували, але хоч вже знаю що таке невподобання є).

p.s. відносно любих блогів (і комерціалізації навколо них): блоги - не цікавився і для мене це офтопік.
« Змінено: 2024-12-20 15:06:27 від yvs115 »