Автор Гілка: Дитячий лінукс  (Прочитано 427 раз)

Відсутній Entoniel

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
Дитячий лінукс
« : 2025-02-23 16:10:29 »
Дано: діти 6 років, живуть в Європах. Скоро отримують подарунок свої перші в житті ноутбуки (до того тільки трошки гралося з телефоном і планшетом).

Читати ще толком не вміють англійською. Тільки німецькою.

Як для першого заліза думаю взяти щось не дуже дороге і бу

Дітям першочергово вони треба щоб грати в roblox та minecraft.

І у мене виникла думка чи не поставити їм на ноуті linux. Накинутий якийсь ubuntu і наче по калькулятору замість вінди яка буде жерти 6,5 ГБ оперативки з восьми котрі скоріш за все у них будуть, linux гратиме півтора гігабайти і відповідно грати буде набагато комфортніше. Погуглив огляди в інтернетах І от саме minecraft та roblox ідуть в ~2 рази швидше на лінуксі

Ну і друга задумка - це просто щоб звикали потроху писати та читати. Думаю може поставити їм запуск всіх ігор з терміналу щоб прописали там команду"minecraft" і так запускали гру. Допоможе потроху звикати до використання клавіатури

Ну і ще треба можливість віддалено буде підключатись до їх компів і встановлювати їм якісь нові ігри чи лагодити що вони там поламають.

Ну і можливість просто скинути систему до базових налаштувань у випадку якщо все буде погано, але з збереженням всього софта бо їздити в європу кожного разу коли щось злетить я не можу

Питання до комьюніті: чи є в цьому сенс і Якщо так то чи ставити якусь стандартну збірку чи є якісь дитячі дистрибутиви?

Чи краще все ж поставити windows

ПС сам маю дуже небагато досвіду з лінукс

Відсутній iLikeKillrussian

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • нахіба?
    • GoLink
Re: Дитячий лінукс
« Відповідей #1 : 2025-02-25 17:32:29 »
У мене був Sony 10". Маленький, слабенький, покоцаний, але - працював.
Закинув на нього Ubuntu - жінка використовувала, щоб фільм подивитись в ютуб, в інтернеті поюзати, музику послухати.
З віндою вона не те, що "на ви" тоді була, а так на рівні ввімкнути-вимкнути-відкрити хром.
Ну лінукс виконував її задачі. все ок було.
В той же час.
Був у мене друг-пенсіонер - ні лінукс, ні будь-яку вінду, окрім XP, не сприймав і працювати не міг.
Так що, як я вважаю, без різниці, який лінукс поставите. Аби тільки підтримка в нього була якнайдовше.
Діти - вони звикнуть)
Та й якщо їм буде цікаво, то за допомогою AI та інтернету зможуть багато чого зробити.
десь посередині ти розумієш, що був довбаним перфекціоністом...