програма (сценарій), ака парсить файл мап xkb і виводить от таку от схемку.
███████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████ █████VT1 █VT2 █VT3 █VT4 ███VT5 █VT6 VT7 █VT8 ███VT9 █VT10█VT11█VT12██SysR█ █ ⎊ ██████████████████████████████ ⎋ █████ F1 █ F2 █ F3 █ F4 ███ F5 █ F6 F7 █ F8 ███ F9 █F10 █F11 █F12 ██ ⎙ █Scro█ ⎉ █████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████Ґ █ : & █% █№ █! ( █) █@ █? + █* █Ф █ ██ █ █ ██ █XF86█XF86XF86██████████ґ █ ; 7 █5 █3 █1 9 █0 █2 █4 6 █8 █ф de█ ⌫ ██ ⎀ █ ⇞ █ ⇱ ██Num_█ / █ * - ███████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████ ⇦ Ї | █’ „ █" “ П █У Ў █Ь Ъ █ Г К █Р █ Л █ Ш Щ █ Є Э ██ █ █ ██ 7 █ 8 █ 9 ██████████ ⇥ ї / █, « █. » п █у ў █ь ъ █ г к █р ® █ л █ ш щ █ є э ██ ⌦ █ ⇟ █ ⇲ ██ ⇱ █ ↑ █ ⇞ XF86██████████ LGroup А █ О █Е Ё █И Ы І █ Д █ В █Т Н █С █_ – █ ██████████████████ 4 █ 5 █ 6 + ██████████ FGroup а █ о █е ё █и ы і █ д █ в █т ™ н █с © █- — █ ↵ ██████████████████ ← █ ⌠ █ → ██████████ █ Ц Ч █ Ю █ Я █ Й Б █ М █ З █ Х Ж █ ███████ ███████ 1 █ 2 █ 3 ██████████ ⇧ █ ц ч █ ю █ я █ й б █ м █ з █ х ж █ ⇧ ███████ ↑ ███████ ⇲ █ ↓ █ ⇟ █████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████ ↵ ██████████ █ █Meta █ space nbsp █ █ █ ███ █ █ ██ 0 █ . ██████████ ⎈ █ ⇮ █ Alt █ space ⇮ █Super█Menu █ ⎈ ███ ← █ ↓ █ → ██ ⎀ █ ⌦ ████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████
на скільки український дворак українский? Чи він відрізняется від російського як Укр/Рос йцукен
http://mkweb.bcgsc.ca/carpalx/keyboard optimizer
Я звичайно дуже перепрошую за оффтоп, але мені стало дуже цікаво в якому році поміняли український правопис що клавіатура клавіятурою стала? Наскільки я знаю це по-білоруськи.Спочатку думав можливо автор помилився, та ж ні, тут всі так пишуть
ну якщо вирішили для себе то нехай, просто так само не можна стверджувати яке те слово було і до австрійської влади бо цілком можливо його тоді не було,слово взагалі то позичене з німецької "клявіатур" і я радше буду говорити клявіатура
за винятком тих випадків де цей правопис суперечить собі або здоровому глузду і без покручів.