Схоже що з тим що наведено як делегування user credentials то тільки деяка функціональність (частково як sudo чи doas), а в цілому мабуть початкова фаза реалізації ролевих сценаріїв типу як на Solaris було. З Linux вирішується іншими підходами в залежності від задач - починаючи від linuxcaps, selinux, і контейнеризацій snap/flatpak.
mdo — це альтернативна реалізація sudo
і все таке інше
Ви про те, що в Sudo 1.8 додали можливість...
Ви про те, що в Sudo 1.8 додали можливість віддаленого поліціювання(?) виконання команд з sudo, для корпоративних потреб? Ну, для великих організацій, це корисна можливість, інакше їм довелося б писати заявку на проведення технічного обслуговування сервера кожного разу для доступу до root.
Ні, я про те, чи помітили ви що саме у вас (та всіх людей світу) відібрали права рута на всіх юнікс системах.
А з чого саме ви зробили висновок що то для корпоративних потреб? У вас особисто (без корпорацій та організацій) рівно один пристрій у власності? Ніколи не хотіли щоб була єдина точка авторизації вас особисто для ваших потреб особисто (разом з усіма віртуальними машинами, смартфонами, роутерами, тв та іншими пристроями).
Та й взагалі чи є особисто у вас досвід керування компом чи сервером, на якому крім вас є ще інші користувачі одночасно з вами (віддалені)?
Чи є у вас знання як надати логін на вашому особистому сервері зовсім невідомій людині і не ... боятися що щось спортиться
У мене є рут там, де мені це потрібно.
Ні, не хотів. Навпаки, зараз стараюся робити на кожному пристрої свій унікальний пароль. :-/
Так, є.
Це тоді не особистий сервер вже. Та і не бачу в цьому потреби — в продажу є багато старих дешевих ноутбуків чи серверів, яких не шкода навіть подарувати повністю, коли потрібно. Зараз все частіше один користувач на декілька пристроїв, а не кілька користувачів на одному пристрої.