Extraordinary circumstances: If you are in exceptional circumstances, such as a war zone or refugee situation, TUG can offer electronic memberships free of charge, with full confidentiality. Please email us if this applies to you.
Це видання містить матеріали 46-ї щорічної конференції Міжнародної групи користувачів TeX (TeX Users Group)
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Не знаєте, чому на сайті журналу перші ж лінки на пдф файли, коли ТеХ такий класний формат файлу?
Та навіть є лінк проспекту у форматі "для мобілки" і той теж у пдф з розбиттям по якимось "листочкам" формату яких у вигляді паперових аркушів не існує (то не А4,А5 ...). Чому електронний документ для мобілки не єдиним потоком як хтмл?
Коротка відповідь: Знаю. Тому що PDF — теж класний формат.
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»
Доречі, роблячі це я дізнався, що формули можна набирати в форматі MathML, і мені це навіть сподобалося.
\[ \frac{1}{(\sqrt{\phi \sqrt{5}}-\phi) e^{\frac25 \pi}} = 1+\frac{e^{-2\pi}} {1+\frac{e^{-4\pi}} {1+\frac{e^{-6\pi}} {1+\frac{e^{-8\pi}} {1+\ldots} } } }\]
Можу підтвердити, що більшість книг, статей, і документів у форматі PDF, які мені зустрічалися, мають формат А4, і це зовсім не підходить для читання на маленьких екранах смартфонів.
А чи можна таке до форуму прикрутити? (хоча б в стиль чи тему форуму розділу з наукою)
Так, додав виклик MathJax в тему BeCool2, і включив її для всього наукового розділу. \ [ і \ ] абj два $ на початку і в кінці формули для показу формули як блок, або \ ( і \ ) для показу формули в рядку.
Тому що цей формат є частиною механізму реалізації держави (з якої походить також і ТеХ), а інші формати ні.
Проігнорували, відповідно теж не знаєте, лише тихенько голками підколюєте
Тому якщо я хочу прочитати якусь статтю на телефоні, то доводиться конвертувати PDF в txt або html, частково навіть переписувати дещо вручну, бо автоматичні конвертери не розуміють математичні формули, таблиці, картинки.
Цитата: kostiantyn.hermash від 2025-10-06 22:25:55Можу підтвердити, що більшість книг, статей, і документів у форматі PDF, які мені зустрічалися, мають формат А4, і це зовсім не підходить для читання на маленьких екранах смартфонів.Є таке. Чомусь застрягли в паперовій стадії цивілізації
Цитата: BeSiDa від 2025-10-07 13:01:18А чи можна таке до форуму прикрутити? (хоча б в стиль чи тему форуму розділу з наукою)Так, додав виклик MathJax в тему BeCool2, і включив її для всього наукового розділу. \ [ і \ ] абj два $ на початку і в кінці формули для показу формули як блок, або \ ( і \ ) для показу формули в рядку. Якщо треба якісь додаткові налаштування — кажіть.Приклад: https://linux.org.ua/index.php?topic=12269.msg205807
Цитата: BeSiDa від 2025-10-07 13:01:18Є таке. Чомусь застрягли в паперовій стадії цивілізації Журнал TUGboat почали видавати ще тоді, коли передплата на паперовий журнал була найпростішим і найефективнішим способом отримати інформацію. Вони реально друкували примірники журналу й розсилали замовникам. І за традицією роблять це досі.Але, наприклад, третє видання The LaTeX Companion недавно вийшло і в паперовому вигляді, і в цифровому (у форматі PDF і ePub).
Є таке. Чомусь застрягли в паперовій стадії цивілізації